Παιδιά καλησπέρα.
Έχω έναν τελικό ενισχυτή στο αυτοκίνητο μου εδώ και πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια τον είχα βγάλει λόγω οικογένειας (που να παίξουν τα 8ιντσα με τα μωρά πίσω, θα πάθουν συγκοπή ), έτσι εδώ και 3-4 χρόνια που αποφάσισα να τον ξαναβάλω στο αμάξι μου, με έχει κυριολεκτικά τρελάνει.
Πότε έπαιζε πότε όχι, ακουγόταν με γρατσαρίσματα, έκανε διακοπές σε κανάλια μια το δεξί μια το αριστερό κ.α. πολλά που ούτε που θυμάμαι.
Το πιο κουφό από όλα δεν τα ακούσατε. Τα περισσότερα προβλήματα άρχιζαν με τα προτοβρόχια, δηλ. όταν ανέβαινε η υγρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου καθότι και 20ατιας. Μην γελάτε παίδες μιλάω σοβαρά θα το σπάσω μετά και από την φετινή προσπάθεια να το φτιάξω. Να φανταστείτε πέρισυ το έστειλα Αθήνα για επισκευή και μου το επέστραψαν αφού με ειδοποίησαν ότι δεν έχει τίποτα. Το καλοκαίρι που το έβαλα λειτουργούσε μια χαρά μέχρι τις πρώτες βροχές του Σεπτεμβρίου.
Λοιπόν ο εν λόγω είναι ο rockford fosgate punch 60 DSM.
Αποφασισμένος λοιπόν να τον φτιάξω ή να τον σπάσω τον έστησα στο εργαστήριο με ένα τρίδρομο ηχείο σπιτιού ενα τροφοδοτικό και ένα ραδιοσιντι στον πάγκο, για να τον ξεψηρήσω.
Ευαισθησία εισοδου τελικού στο τέρμα, τροφοδοτικό 13ν με κόφτη ρεύματος κάπου στα 6-7Α. Τα ευρήματα μου:
1)Ανοιχτό το ραδιο (με ήχο)
-Αυτή τη στιγμή παίζουν και τα δύο κανάλια
-Αριστερό κανάλι ένταση ήχου ενισχυμένη, συγκρίση με το δεξί
-Αριστερό κανάλι ακούγεται ένα κλίκ όταν χαμηλώνω στο τέρμα το ραδιοσιντί και η κατανάλωση παίφτει κατά 200ma απότομα (χωρίς μουσική δεν παρατηρείται αυτό).
2)Ανοιχτό το σιντί (χωρίς ήχο)
-Όταν βγάζω τελείως το rca στην αριστερή είσοδο του ενισχυτή τότε τα Α καρφώνονται στα 6,5 και επειδή μπαίνει σε λειτουργία ο κόφτης του τροφοδοτικού, το αμπερόμετρο γίνεται εκρεμές. Μια στο 1-2Α μια στα 6,5Α και ακούγεται ένα κλίκ συνέχεια ανάλογης συχνότητας με την κίνηση του δείκτη του αμπερόμετρου (Όταν χαμηλώνω λίγο το αρ. τρίμερ ευαισθησίας εισόδου σταματά το πρόβλημα.Τρίμερ απ' ότι θυμάμαι άλαξα).
-Μόνιμα από το αρ. κανάλι ακούγεται ένα βράσιμο με ελαφρά γρατσαρίσματα, ενώ από το δεξί πολύ αμυδρό βράσιμο, αλλά σε ανύποπτη στιγμή αρχίζει κάτι γρατσαρίσματα που κοντέυουν να σου τινάξουν το γούφερ.
Παιδιά συγνώμη που σας κούρασα, πως σας ακούστηκαν υπάρχει καμιά ελπίδα;. Αν σας έρχεται κάτι στο μυαλό, επειδή αύριο θα το λύσω θα βγάλω και καμιά φωτογραφία, παρακαλώ ενημερώστε με