-
Πρόβλημα με UPS
Καλημέρα σε όλους!
Έχω κοντά στα 5 χρόνια ένα UPS στα 600VA και πέρσυ του αντικατέστησα την μπαταρία! Παρ'όλα αυτά αν πέσει το ρεύμα αρχίζει αμέσως και βαράει στο γρήγορο ρυθμό και μέσα σε 15'' το pc έχει κλείσει! Συνδεδεμένα πάνω του το pc, monitor, router.
Δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημα! Ενώ είχα ωραία και καλά ανοιχτό το pc ξαφνικά άρχισε να βαράει το UPS με αργό ρυθμό για αρκετή ώρα μέχρι που το κλεισα από μόνος μου! Tο ανοίγω και λειτούργησε κανονικά για αρκετές ώρες. Μετά ξανά τα ίδια! Κλείνω το UPS αλλά συνέχισε να βαράει όταν το άνοιξα και το αποσυνέδεσα!
Τι μπορεί να φταίει?
Ευχαριστώ πολύ!
-
-
γεια σου φιλε μου
αρχικα ξεκινα να ψαχνεις για καμια ψυχρη κολιση......
-
-
-
-
Όχι είναι ένα Mustek 600!
Ψυχρή λες ε? για να δω...
-
-
Μη μου λες τέτοια ρε φίλε! Πριν 2 βδομάδες αγόρασα δυο τέτοια!!!
Για το πρώτο που λες, μήπως η μπαταρία που έβαλες τα ΄παιξε? Γρήγορος ρυθμός σημαίνει χαμηλή μπαταρία και παρατεταμένος overoload.
Για το δεύτερο, μήπως κόλλησε κάποιο ρελέ ή μηπως δεν πατάει καλά η μπρίζα και νόμιζε πως κόπηκε το ρεύμα ? Αργός ήχος ακούγεται μόνο σε Back-up Mode.
Κάνε έναν κόπο και άνοιξε το winpower και δες πόσο load έχεις με και χωρίς ρεύμα.
-
-
H μπαταρία αλλάχτηκε στις 24/08/2007.
Το UPS το έχω εκτός ρεύματος 5 μέρες τώρα! Μέτρησα τη μπαταρία και δείχνει 6,5V
Επομένως είναι η μπαταρία? 
Αλλά κ η μπαταρία να είναι... εφόσον έχω ρεύμα γιατί αρχίζει και βαράει στα ξαφνικά?
-
-
το πιθανότερο είναι να είναι η μπαταρία
Αν δεν είναι η μπαταρία έλεγξε τα ρελέ.
Αν δεν είναι τίποτα από αυτά αν έχεις κουράγιο κοίτα για κολήσεις και ηλεκτρολυτικούς αν και τότε καλύτερα να αλλάξεις UPS.
-
-
Τα ρελέ πως να τα ελέγξω?
-
-
Λογικά θα δώσεις τάση στο πηνίο και θα δεις αν κλείνουν κανονικά οι επαφές.
-
-
Το να χτυπαει σε γρηγορο ρυθμο και να μην κραταει πανω απο 15 δευτερολεπτα ειναι προβλημα μπαταριας,οπως και αναφερθηκε.
Το να σφυριζει σε ασχετη στιγμη ισως να καταλαβαινει διακυμανσεις στην ταση δικτυου .Τα μικρα κυριως standby ups δεν ειναι σταθεροποιητες τασης για να καλυπτουν διακυμανσεις ,δεν εχουν δηλ το λεγομενο AVR.
Θα ελεγα να μετρησεις την ταση δικτυου εξ αρχης,βεβαια αυτο μπορει να σε ξεγελασει δινοντας σου ικανοποιητικη τιμη.
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης