Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 19

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Βόμβος στο ένα κανάλι Pioneer SA-720

Καλημέρα,

Σε έναν ενισχυτή Pioneer SA-720 παραμορφώνει το ένα μόνο κανάλι, άλλαξα τα τρανσίστορ εξόδου (2χ2SC2525 και 2χ2SA1075) αλλά πάλι τα ίδια. Έχω αλλάξει ήδη το volume και balance γιατί εκτός από το θόρυβο τα ποτενσιόμετρα σκρατσάρανε.
    Υπάρχει περίπτωση από το τροφοδοτικό (πυκνωτές εξομάλυνης 2*12000μF/56V).
    Καμία άλλη ιδέα?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FM1 : 22-03-09 στις 20:52 Αιτία: επεξεργασία τίτλου

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

τα τρανσιστορ εξοδου δεν ειναι ποτε δυνατον να ειναι υπευθυνα για βομβο η παραμορφωση ]
    δεν εχω μπροστα μου ποσο παλιο ειναι αυτο το μοντελο ..... αν ειναι παλιο πιθανοτερο να ψαχνεις ηλεκτρολυτικους πανω στην πλακετα παρα τρανσιστορ εξοδου ....

επισης ο τιτλος του ποστ ειναι βομβος ....ενω παρακατω αναφερεις παραμορφωση....ξεκαθαρισε το λιγακι ...

τελος αν τα παλαι τρανσιστορ δουλεουν ξαναβαλτα πισω γιατι ειναι πολυ πιθανον να ειναι καλυτερη ποιοτητα απο αυτα που αγορασες απο την εξω αγορα ...
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εχεις δίκιο για τον τίτλο του post (παρακαλώ τους διαχειριστές να το διορθώσουν).

Περισσότερο θα το παρομοίαζα με παραμόρφωση, όπως όταν για παράδειγμα συνδέσεις CD σε είσοδο για PHONO (όχι τόσο έντονο αλλά έτσι ακούγεται.
    Αυτό όπως ξαναείπα παρουσιάζεται μόνο στο ένα κανάλι, το άλλο παίζει κανονικά ανεξαρτήτως ποια είσοδο θα χρησιμοποιήσω (AUX, PHONO, TUNER κτλ) και ποια έξοδο Α ή Β.
    Ο ενισχυτής είναι τουλάχιστον 20ετίας.

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

σε αυτη την περιπτωση θελει ψαξιμο ....δλδ μπορει να ειναι οτιδηποτε απο κακες επαφες, ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες , διακοπτες βρωμικοι κλπ κλπ κλπ
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις από που να ξεκινήσω το ψάξιμο?
    Οι διακόπτες δεν πρέπει να είναι γιατί το κάνει σε όλες τις εισόδους, το ρελέ προστασίας λειτουργεί κανονικά, οι πυκνωτες εξομάλυνσης θα είχα πρόβλημα και στα δύο κανάλια, υποθέτω.
    Να ξεκινήσω αλλάζοντας τους περιφερειακούς ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές και να "πλακώσω" με dioxide τα μπουτόν και τα ποτενσιόμετρα?

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

εγω θα το εψαχνα για ψυχρες ...μετα θα κοιταζα αν τα επιμερους τροφοδοτικα που τροφοδοτουν προενισχυτες κλπ εχουν σωστους ηλεκτρολυτικους κλπ

ολα αυτα ισχυουν απο την στιγμη που εχεις απομονωσει προ και τελικο για νακθορισεις αν η ζημια σου ειναι στο ενα η στο αλλο μερος ... σχετικα ευκολο

τελος σε ενισχυτη 20 και πλεον ετων η αντικατασταση ολων τοων μικρων ηλεκτρολυτικων ειναι σχεδον δεδομενη .... ειδικα αν ο ενισχυτης εχει παιξει σε θερμο περιβαλλον η σε τσιτες απλα δεν το συζηταμε ...

δεδομενης της ευκαιριας μπορεις σε καποια σημεια να βαλεις καλυτερους πυκνωτες σε ταση , θερμοκρασια, και μαρκα , να αλλαξεις καποιους απο τους πυκνωτες στο σημα με καλυτερης ποιοτητας , να προσθεσεις bypass /decoupling εκει που τους εχουν παραλειψει ....και μετα απο ολα αυτα το μηχανακι σου θα πηγαινει καλυτερα ακομα και απο οταν τον ειχες αγορασει καινουργιο ....

τελος αυτο που σου ειπα για τα τρανσιστορ εξοδου ειναι παρα πολυ σημαντικο ....

αν διαβαζεις αγγλικα μπορεις να ριξεις και μια ματια εδω http://www.diyaudio.com/forums/showt...6261&highlight=
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αφού πέρασα ξανά όλες τις κολλήσεις, θα αλλάξω και τους πυκνωτές και ελπίζω να λειτουργήσει επιτέλους.

Ευχαριστώ και πάλι!!!!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Τελικά τίποτα, πέρασα όλες τις κολλήσεις, άλλαξα όλους τους μικρούς ηλεκτρολυτικούς, μέτρησα όλα τα τρανζίστορ - ζενερ - διόδους και τζίφος η υπόθεση.
    Συνεχίζει η παραμόρφωση στο δεξί κανάλι, αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν το δουλεύω σαν mono δεν είναι τόσο έντονο το φαινόμενο. Μέτρησα και τις εξόδους μήπως βγάζει dc αλλά ούτε αυτό είναι (14mV).

Καμία άλλη ιδέα? ή να τον ξαποστείλω.

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

nooooooo no more ideas αλλα ανμ θελεις τον βουτας και ερχεσαι νεα μακρη για καφεδακι ..... οπου θα τον δουμε παρεουλα ....θα δουμε τι παιζει ....θα τον τσαψανισουμε που λενε και στο χωριο .... και σε μιση ωριτσα θα ειναι τζιτζα ..... για τα μελη του φορουμ δεν χρεωνω ποτε και τιποτα .... και μαλιστα ειναι και το απογευμα μου ησυχο αλλα μετα τις 7

σακης 6944-879399

αυριο ειναι αργια .....
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Σάκη με σώζεις αν μπορείς να τον δεις.

Όποτε μπορείς, από Πέμπτη και μετά, θα χαρώ πολύ να πιούμε καφεδάκι και να μου δώσεις τα φώτα σου.
    Επειδή δεν θέλω να ενοχλώ πες μου εσύ όποτε θες.

Σ' ευχαριστώ και πάλι.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Pioneer SA-420
    από al1596 στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-10-15, 20:03

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι