Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 28 από 28
    Το avatar του χρήστη d.r soutras
    Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gep58 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ προσπαθώ να σε βοηθήσω ακολουθώντας τις κινήσεις που θα έκανα ο ίδιος. Αν δεν θέλεις, για οποιοδήποτε λόγο, να κάνεις αυτά που σου γράφω και να ενημερώνεις για το αποτέλεσμα, μπορείς να μου πεις να σταματήσω.
    Όχι φίλε gep58 δεν τίθεται λόγος, η βοήθεια σου είναι πολύ σημαντική για εμένα κ το εκτιμώ ιδιαιτέρως.
    Ξαναμέτρησα τους πυκνωτές κ τις λάμπες, όπως ηταν αναμενόμενο ίδια τάση μεταξύ ζευγαριού πυκνωτή κ λάμπας. Ο πυκνωτής που είναι διπλα στο logo CHROMO παίρνει τάση 330V ενώ ο άλλος 310V. Μέτρησα τον μ/τ κ μόνο τα διαγώνια ποδαράκια του συνδέονται με ένδειξη 55 - 60Ω. Τα υπόλοιπα ποδαράκια δεν επικοινωνούν. Μπορεί η περιέλιξη του μ/τ να είναι τοσο μικρή ωμικά έτσι ώστε οι μετρήσεις σε αυτόν να είναι ορθές;; "Λίγο δύσκολο ε;;;" Για να είμαι ειλικρινής έχει φάει μια σαβούρα η συσκευή κ ο μ/τ στο ένα ποδαράκι του στην βάση έχει ένα μικρό ρήγμα.
    Παραθέτω φοτό για να καταλάβετε.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό!
    Θεωρία είναι όταν τα ξέρεις όλα κ δεν λειτουργεί τίποτα, πράξη είναι όταν λειτουργούν όλα κ δεν ξέρεις το γιατί!
    http://dcpf.justgoo.com/

Το avatar του χρήστη kx5
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αν τα άλλα δυο ποδαράκια δε παρουσιάζουν αντίσταση με κανένα από τα 4 τότε έχεις κάψει τύλιγμα.
    Τέτοιο μ/σ θα βρεις σίγουρα στο Φανό. Νομίζω ότι είναι κοινός για όλες τις λάμπες. Ίσως να τον βρεις με τρεις ακροδέκτες, αλλά πιστεύω ότι θα συνδεθεί χωρίς πρόβλημα στο κύκλωμά σου.

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Σ'ευχαριστώ kx5 ναι δεν επικοινωνούν τα άλλα ποδαράκια σε ολους τους συνδυασμούς. Δεν έχω πρόβλημα κ με 3 ποδαράκια να είναι αφού τα 2 ποδαράκια είναι στο ίδιο pad στην πλακέτα. Αύριο πρωί στον Φάνο.
    Θεωρία είναι όταν τα ξέρεις όλα κ δεν λειτουργεί τίποτα, πράξη είναι όταν λειτουργούν όλα κ δεν ξέρεις το γιατί!

Το avatar του χρήστη gep58
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Μέτρησα τον μ/τ κ μόνο τα διαγώνια ποδαράκια του συνδέονται με ένδειξη 55 - 60Ω.
    τώρα πρέπει να ελέγξεις ωμικά το 3ο pin (αυτό που δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα) με το καλωδιάκι που βγαίνει από την αντίθετη πλευρά. Πρέπει να βρεις μια ένδειξη μερικών εκατοντάδων Ωhms ή και ΚΩ.
    Αν υπάρχει, είσαι εντάξει και θα προχωρήσουμε παραπέρα...

gep58
    P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
    Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Οχι gep58 δεν ενώνεται κανένα ποδαράκι της βάσης με το καλωδιάκι που βγαίνει από την αντίθετη πλευρά.

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Τζίφος, αγόρασα τον μ/τ απο τον Φάνο, ερχονται οι ίδιες τάσεις στις λάμπες αλλα απο φλας μηδέν. Τον ρώτησα τα χαρακτηριστικά για τον μ/τ, μου είπε πως δεν ξέρει κ ότι όλα τα strob κυκλώματα χρησιμοποιούν αυτόν τον μ/χ.
    Επίσης μου έδωσε μαζί με τον μ/χ μία λαμπίτσα που δεν ήξερε τον λόγο ύπαρξη της. Επισυνάπτω φότο. Σε μέγεθος είναι σίγουρα μικρότερος απο τον καμμένο. Απο το μέγεθος της λαμπίτσας θεωρώ ότι δίνει λιγότερα kV από θα θέλαμε....

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Τρίμερ: 1ΜΩ
    Thyristor: MCR 100-8
    Leaded Thyristor UJT: 2N4871

Όντως οι μ/τ είναι διαφορετικοί. Επισυνάπτω φότο κ σχεδιάγραμμα.

Κ οι 2 μ/τ έχουν μετρηθεί ωμικά σε όλες τις κλίμακες κ σε όλους τους συνδυασμούς (στα ποδαρακια τους).

Το avatar του χρήστη gep58
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

dr_soutras,

κατ΄αρχή το θεωρητικό διαφοροποιείται κάπως με τα στοιχεία των υλικών που έδωσες, όμως ο μ/στής κάνει και τον τοποθετείς κανονικά (μην ξεχνάς το καλωδιάκι).

Ακολούθησε με προσοχή τα παρακάτω βήματα
    Πρέπει να μετρήσεις την τάση μεταξύ Α-Κ του MCR100-8. Θα πρέπει να βρεις περ. 100V...300V (δεν ξέρω την αντίσταση με το ? πάνω από το thyristor).
    Αν βρεις ελάχιστη, αφού εκφορτίσεις τους πυκνωτές, βγάλε το thyristor από τη πλακέτα και ξαναμέτρα στα ίδια σημεία.
    Αν έχεις τα 300V το thyristor είναι βραχυκυκλωμένο. Άλλαξέ το.
    Αν όχι μέτρησε το σημείο πριν την αντίσταση με το ? (δεν μου έγραψες πόσα KΩ είναι) και το Κ του thyristor.
    Αν έχεις τα 300V, εκφόρτισε τους πυκνωτές, και μέτρα ωμικά την αντίσταση σηκώνοντας το ένα άκρο της από το τυπωμένο.
    Αν βρεις διακοπή ή πολύ μεγάλη αντίσταση άλλαξέ την.
    Αν είναι ok, αφαίρεσε το πυκνωτή 0μ1 630V και μέτρα μεταξύ Α-Κ του MCR100-8.
    Πρέπει μετά από αυτό το βήμα να έχεις τη τάση. Άλλαξε τον πυκνωτή.
    Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση αστοχίας εξαρτήματος που να μη φέρνει τη τάση στα σημεία Α-Κ. Μένει μόνο κάποια διακοπή στους διαδρόμους του χαλκού ή κακή κόλληση.

Αν η τάση αυτή υπάρχει από την αρχή, βραχυκύκλωσε στιγμιαία (ένα τακ) τα Α-Κ του thyristor. Πρέπει να έχεις εκκένωση!
    Πρόσεξε γιατί μπορεί να σε τρομάξει και να ακουμπίσεις κάπου το χέρι σου από αντίδραση!

Κάνε αυτά και βλέπουμε, γιατί υπάρχουν κι άλλα βήματα.
    Θέλω να μου δώσεις τη τιμή της αντίστασης με το ? και της zener.

gep58
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gep58 : 19-01-09 στις 00:16
    P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
    Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας