-
Αυτό που είπα για τους ηλεκτρολυτικούς το διάβασα αν θυμάμαι καλά στην "τεχνολογία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων" του Φρυδά. Βέβαια σε κάπως παλιά έκδοση (1975), αν και αυτό δε νομίζω να έχει σημασία. Θα τη βρω και θα σκανάρω το σχετικό σημείο. Το έχω δει και στην πράξη σ' ενα παλιό ραδιόφωνο τελεφουνκεν λαμπάτο. Είχε να λειτουργίσει 30 χρόνια. Για μισή - μια περίπου ώρα ακουγόταν από το μεγάφωνο ένας ελαφρύς βόμβος κάτι σαν "βράσιμο" το οποίο μετά εξαφανίσθηκε. Περίμενα τουλάχιστον να σκάσει το φίλτρο όταν το λειτούργησα. Άνοιξα και το πίσω κάλυμα για να φύγουν τα χαρτιά του και ότι τέλος πάντων πετάγεται όταν σκάει ένας ηλεκτρολυτικός. Ήμουν έτοιμος και με ένα πανί στο χέρι για να σκουπίσω ότι χρειαστεί. Τελικά δεν χρειάστηκε. Βέβαια δεν ξέρω αν επανέρχεται πλήρως. Πιστεύω ότι θα υπάρχει κάποια απώλεια στη χωρητικότητα. Το γνωρίζω και από άλλες περιπτώσεις. Παλιές συσκευές που βρισκόταν σε μη λειτουργία μετά από πολλά χρόνια λειτούργησαν. Άρα είναι το ίδιο πράγμα, ένας ηλεκτρολυτικός που βρίσκεται στο συρτάρι χρόνια, με έναν που βρίσκεται μέσα στη συσκευή που έχει να λειτουγήσει χρόνια.
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης