Χαιρετώ τους φίλους των Ηλεκτρονικών. Έχω ένα πρόβλημα με εναν ενισχυτή αυτοκινήτου, SONY XPLOD συγκεκριμένα τον XM-7547. Το πρόβλημα είναι οτι μου καίει συνέχεια τις ασφάλειες της μιας ενισχυτικής βαθμίδας από τις δυο. Στην μια πλευρά της πλακέτας με τους δύο ενισχυτές υπάρχουν 6 γέφυρες τροφοδοσίας που συνδέονται με μια άλλη πλακέτα. Οι γέφυρες είναι με την εξής σειρά: -28V GND +28V +28V GND -28V οι οποίες προέρχονται από τα τροφοδοτικά των ενισχυτών. Το περίεργο "κατ' εμέ " της υπόθεσης είναι οτι βάζω το πολύμετρο με το Buzzer και μου χτυπά (όχι πάντα) όταν ακουμπάω την μια από τις δύο +28V με την μια -28V. Με την σειρά που έχω δώσει δηλαδή παραπάνω όταν ακουμπάω την 3η γέφυρα με την 6η ή την 4η με την 6η. Όταν όμως μου χτυπάει, χτυπάει μόνο τη στιγμή που το ακομπάω για πολύ λίγο και έπειτα σταματάει. Είναι πιθανόν κάποιο βραχυκύκλωμα στην κάτω μεριά της πλακέτας ( ίσως στο τροφοδοτικό κάπου; ) ή υπάρχει και καμιά άλλη εξήγηση πού εγώ δεν μπορώ να φανταστώ; Συγνώμη αν σας κούρασα, ευχαριστώ για τον χρόνο σας.