-
Whiz σε ευχαριστώ.
Λοιπόν,
μόλις έχω αντικαταστήσει τους δύο φερρίτες από άλλο motherboard όπως είπα οι οποίοι στην πλακέτα αναφέρονται με την ένδειξη L (δηλαδή πηνείο). Την αντικατάσταση την έκανα συγκρίνοντας μόνο τα μεγέθη τους.
Διευκρίνηση, τη φωτογραφία του γερού motherboard μου την έστειλε ένας φίλος από Αθήνα πριν από πολύ καιρό ενώ εγώ είμαι Μύκονο. Άρα δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις. Επίσης το motherboard που έχω χρησιμοποιήσει για να ξυλώνω υλικά είναι ένα τελείως δυαφορετικού τύπου. Απλά συγκρίνω τα υλικά και τις τοποθεσίες όπου αυτά είναι τοποθετημένα. Για παράδειγμα διαπίστωσα ότι τα L τα είχε σε παρόμοιες θέσεις όπου το δικό μου motherboard έχει τα FB.
Σημαντική παρατήρηση: Έκατσα και αντιστοίχισα τα Pin Layout των headers του τωρινού και του προηγούμενου motherboard του οποίου το USB καλώδιο χρησιμοποίησα και έκανα τη ζημιά. Από αυτό διαπίστωσα ότι η ζημιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ΜΟΝΟ της τροφοδοσίας των 5V με τη γείωση. Η διαδρομή του βραχυκυκλώματος δεν περιήχε κανένα άλλο εξάρτημα πέραν από τα δύο FB που προαναφέραμε. Άρα πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να μετρήσω τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Το μόνο πράγμα που έκανα ήταν να ελέγξω να tracks του PCB μιας και έχει γίνει κ@λος, τα οποία βρήκα όμως μία χαρά.
Λοιπόν το βάζω στην πρίζα και ο Θεός βοηθός. Έχω κάνει και τα Πατερημά μου.....!!!!! Πάντως μέχρι να κολλήσω τα SMD μου έριξα και μία δύο ψιλές...!!!
Άντε, σας έπριξα.
Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
Και πάλι ευχαριστώ τους συμμετέχοντες.
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης