Καλησπέρα παιδιά. Θα ζητήσω ακόμη μια φορά την βοήθεια σας για έναν ενισχυτή που θέλησα να επισκευάσω.
Πριν 8 χρόνια περίπου (ήμουν 10χρονών )κάηκε ένα στερεοφωνικό SILVER (δεν θυμάμαι μοντέλο) που είχαμε και έτσι σήμερα είπα να του κάνω εγχείρηση :P
Πρώτα απ'όλα είχα υποθέσει (όπως υποστηρίζω ακόμα) ότι κάηκε το ολοκληρομένο.
Κάτι ώρες πριν καεί, έπαιζε μόνο το ένα κανάλι και έτσι το άνοιξε ο πατέρας μου και ψιλοβραχυκύκλωσε τις επαφες του stk μπας και "ξεμπλοκάρει"... Τζίφος όμως, δεν δούλευε καθόλου και ύστερα έσκασε ένας πυκνωτής και ένας άλλος φούσκωσε ..
Το παρατήσαμε, και φέτος αποφάσισα να τον φτιάξω.
Φορούσε το STK4162 και είπα "θα το αλλάξω που θα το αλλάξω, δεν βάζω μεγαλύτερο"?. Διάβασα τα datasheet και έβαλα το STK4192 που του ταιριάζει κουτί.
Πριν το ανοίξω σήμερα, θυμήθηκα (όπως και είδα) ότι του είχα κάνει και παλιότερα εγχειρήσεις με αποτέλεσμα μερικά καλώδια μεταξύ της πρόσοψης(equalizer-ένταση-φωτορυθμικά) και της κεντρικής πλακέτας,να είναι στον αέρα και να μην ξέρω που πάνε. Τα βρήκα όλα εκτός απο ένα που έχει 2 και μπλενταζ μέσα του και πάει σε ένα λαμπάκι για φωτισμό(κόκκινο-άσπρο)(τότε που το έιχα ξυλώσει, το είχα βάλει πρόχειρα στην τροφοδοσία(18V) και δουλευε και δουλευει κανονικά) και το τρίτο το μπλενταζ, δεν ξέρω που πάει. Πάνω στην πλακέτα γράφει "G"(ground σημαίνει??) και μπαίνει το μπλενταζ, "RED" για το κόκκινο και "WHT" για το άσπρο.
Δείτε μερικές φωτογραφείες
Λογικά, αν δείτε και την φώτο, αυτά τα καλώδια τροφοδοτουν την λαμπίτσα και τα φωτορυθμικά, άρα αν έβαζα τον ενισχυτή να δουλεψει θα δούλευε.
Αμ δε...
Ακούστε τι κάνει: Με το που βάζω ρευμα ανοίγουν όλα κανονικά και ανάβουν όλα τα λαμπάκια απο τα φωτορυθμικά συνέχεια, δεν βγάζει ήχο και μετά απο ~10 δευτ. βγάζει ένα βουητό και δίνει κάποια τάση στα ηχεία(δεν το μέτρησα γιατί φοβάμαι μην κάψω κάτι αν το αφήσω λίγη ώρα παραπάνω).Αν τον κλείσω και τον ανοίξω κάνει το ίδιο.
Να πω ότι τον σκασμένο πυκνωτή, τον άλλαξα με έναν άλλο(θα μου πείτε αφου ήταν σκασμένος πως είδες τι να βάλεις? Επειδή τα περρισσότερα εξαρτήματα είναι επι 2 πάνω στην πλακέτα, είδα τι λείπει και το έβαλα) και τον φουσκωμένο το άλλαξα και αυτόν αλλα και τους δύο που έβαλα τους ειχα απο άλλες πλακέτες..
Έχει 2 ολοκληρομένα για τα φωτορυθμικά , AN6884
Τι μπορεί να έχει?