πάντως για να είσαι σίγουρος αν είνα το PtC του degaus, απλά βγάλε το βίσμα του degaus. Και ναι αν έχει πρόβλημα το degauss κανει τσακ τσακ και δεν ανάβει
πάντως για να είσαι σίγουρος αν είνα το PtC του degaus, απλά βγάλε το βίσμα του degaus. Και ναι αν έχει πρόβλημα το degauss κανει τσακ τσακ και δεν ανάβει
τι να σου πώ Παναγιώτη, δεν μου πάει το μυαλό...
αλλά κοίτα λίγο και τα ρελέ γιατί μου έχει τύχει να καρβουνιάζουν οι επαφές τους και να δημιουργούν τέτοια προβλήματα.
και αν το βγάλω θα ανάψει?
αν το βγάλεις δεν θα ανάψει, αλλά βγάλτο και μέτρα το αν λειτουργεί σωστά ή αντικατέστησέ το ή βγάλε το πλαστικό και κοίτα τις επαφές αν έχουν καρβουνιάσει.
Νίκο δεν λέω για το relay αλλά για το καλώδιο του degaus.
δεν νομίζω να σου δημιουργεί αυτό πρόβλημα αλλά βγάλτο. κοίτα το λαμπάκι της αναμονής, όταν πάει να ρίξει την υψηλή σβήνει? εάν ναί, βγάλε το τρανζίστορ διακόπτη του μ/τ (horizontal deflector) και ξαναάναψε το μονιτορ. εαν το λαμπάκι της αναμονής δεν σβήνει πλέον είναι σίγουρα ή τρανζίστορ ή μ/τ υψηλής.
Νίκο σε ευχαριστώ πολύ....
Το λαμπάκι δεν θυμάμαι αν σβήνει (σήμερα θα πάω να το ξαναδώ)
Αλλα γιατί να σβήνει? Το λαμπάκι δεν παίρνει ρεύμα από εκεί.
Πάντος οι τάσεις στο δευτερεύον του μετασχηματιστή υπάρχουν όλες (καί οι μεγάλες)
Βέβαια έτσι όπως είναι η πλακέτα τοποθετημένη είναι αδύνατον να δουλέψεις και να κάνεις μετρήσεις καθώς είναι συνδεδεμμένη στην οθόνη...
το λαμπάκι δείχνει ότι οι χαμηλές τάσεις του τροφοδοτικού λειτουργούν σωστά. εάν κάπου βραχυκυκλώνει από τα κυκλώματα που οδηγούν την υψηλή, τότε σβήνει και η χαμηλή άρα και το λαμπάκι.
πάντως μάλλον είναι δύσκολο μοντέλο. τι να σου πω Παναγιώτη, καλή δύναμη.
Νίκο άσε το τί έχω τραβήξει με αυτήν την οθόνη μόνο εγώ το ξέρω....
Το τί θωράκιση και τι πλαστικά έβγαλα το πόσες βίδες ξεβίδωσα και ξαναβίδωσα δεν λέγεται.
Γιατί δεν τις κάνουν σαν τις παλιές τηλεοράσεις? Ούτε καν βίδες, ξεκουμπώνεις το πίσω μέρος, τραβάς την πλακέτα έξω και δουλεύεις με την ησυχία σου....
Πάντος το Transistor υψηλής είναι ok...
Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα και στο κύκλωμα του καθέτου?
Αν αποσυνδέσω τα γιόκ τί αποτέλεσμα θα έχω?
Ευχαριστώ για την υπομονή σας...
τι να σου πω, γενικά τα Monitors είναι καταραμένα. εγώ πολλές φορές έχω βρει τι φταίει αλλά δεν βρίσκω ανταλλακτικά. το monitor που έχω τώρα, πήρα ανταλλακτικά από άλλα τελειωμένα και το έφτιαξα.
πάλεψέ το πάντως, είναι κι αυτό εμπειρία.