σα να εχεις δικειο καλητερα να την αφησω στον ηλιο να στεγνωσει παρα να την βαλω στον φουρνο με πατατες
σα να εχεις δικειο καλητερα να την αφησω στον ηλιο να στεγνωσει παρα να την βαλω στον φουρνο με πατατες
aloha φιλε! ειμαι κ εγω παθων τετοιων περιστατικων 1απ'αυτα με 3330 και με θαλασσα που απο αλατι αλο τιποτα και το κινιτο ηταν χαλια-αλατα, διαβρομενα πινακια κτλ αλλα δουλεψε!
λοιπον! υπαρχουν οδιγιες που αν τις εχεις ακολουθησει θα ειναι καλητερα!
:με το που περνουμε χαμπαρι οτι πιγε νερο βγαζουμε την μπαταρια και δεν κανουμε καμια προσπαθεια να το ενεργοποιησουμε
δεν βαζουμε σε καμια περιπτοση την μπαταρια(οπως ειπε κ ο sakisp) μεχρι να το καθαρισουμε
το καθαριζουμε οσο ποιο γριγορα γινεται!
ενας πολυ καλος τροπος ειναι αυτος που ανεφερε ο yet! αν εχει αφισει μεγαλα κοματια αλατων η εχει οξυδοθει αρκετα βαλε σε μια οδοντοβουρτσα διαλυτικο νιτρου κ τριψε!
η αν φοβασε οτι με τα χημικα θα παθει κατι δοκιμασε αντισκοριακο!ειναι αντιυγρασιακο,δεν ειναι αγωγος κ κανει πολυ καλη δουλεια σε καθαρισμο πλακετας, το χρεισιμοποιουν σε πολα εργαστιρια κινητης τηλεφωνιας!
οποιον τροπο κ να διαλεξεις καλο ειναι στο τελος να το περασεις κ με αντισκοριακο (δημιουργει κ ενα φιλμ προστασιας)!
οτι ειναι να κανεις παντως καντο γρηγορα!
περιμενουμε να μας πεις πιον τροπο ακολουθισες κ αν πετυχε!
καλη τυχη!
το τουρμπιζειν εστει φιλοσοφειν!!!
λοιπον το κινητο δεν ειναι δικο μου οταν μου το φερει το φιλαρακι μου θα δοκιμάσω τα παντα και θα σας πω
Μιας και δουλευω στο Service μιας αντιπροσωπίας κινητών θα πώ και εγώ την γνώμη μου. Το πιθανότερο είναι να είναι εντελώς κατεστραμένη η πλακέτα. Κατά 99% θα έχει οξείδωση οπότε ακόμα και να καταφέρεις να το κάνεις να ανάψει δεν το βλέπω να λειτουργεί σωστά. θα δημοσηεύσω αύριο μια φωτό να δείς πως είναι η οξείδωση. Ακόμα μπορεί και να πάρει φωτιά αν του βάλεις μια γεμάτη μπαταρία. Δεν ξέρω αν τα ΝΟΚΙΑ έχουν FUSE στην γραμμή τηςτροφοδοσίας. Αν τελικά το καταφέρεις να δουλέψει πρέπει να είσαι πολύ κ***φαρδος. Έχω δει κινητά να οξειδώνονται χωρίς καν να βραχούν. Μόνο με την υγρασία. Αν το πας στην ΝΟΚΙΑ για επισκευή θα σου πουν ότι είναι ανεπισκεύαστο και θα πληρώσεις κιόλας.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.... ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!!!!!!
Η παρακάτω φωτό είναι από πλακέτα τρομέρά οξειδωμένη, πιθανότατα να μπήκε και αυτή στο πλυντηριο ή να έπεσε στη θάλασσα. Αν η πλακέτα του ΝΟΚΙΑ μοιάζει έστω και ελάχιστα έτσι πέτα την.
Αγαπητέ μου φίλε το τηλέφωνο σου επισκευάζεται 100% αρκεί να έχεις εξοπλισμό (το 60% των τηλεφώνων που μας φέρνουν στο εργαστήριο έχουν υγρασία)
Τώρα....
Μέθοδου όπως πιστολάκια (δεν καταφέρνεις τίποτα εκτός απ το να δημιουργείς περισσότερους υδρατμούς και σκουριές.) δεν λειτουργούν.
Μέθοδοι όπως φούρνοι κλπ (αυτοι που ψήνουμε παστίτσιο) δεν κάνουν τίποτα.
Το σημαντικότερο είναι να φύγουν τα άλλατα ΚΑΤΩ απ τα microBGA ολοκληρωμένα καθώς και εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.
ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις μόνος σου χωρίς εργαλεία και το πιθανότερο είναι να κάνεις μεγαλύτερη ζημια, μου έρχονται πολλά τηλέφωνα ανοιχτά τα οποία τα χάλασαν χωρίς κάν να το πάρουν χαμπάρι.
Για δική σας πληροφόρηση το 6600 ανοίγει ΜΟΝΟ με ένα εργαλείο της ΝΟΚΙΑ που λέγεται SRT-6 και SS-22 ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ. Μέθοδοι όπως τηλεκάρτες, λοστοι, κατσαβίδια, πριόνια κλπ ΔΕΝ κάνουν τίποτα άλλο εκτός απ το να το χαλάν.
Υπάρχουν ειδικά υγρά στα οποία αφήνουμε την πλακέτα του κινητού για μερικά λεπτά (ωστε να μαλακώσουν η να διαλυθούν τα άλλατα κάτω απ τα microBGA) και μετά περνάν απο υπερήχους οι οποίοι καθαρίζουν την πλακέτα και στεγνώνεται με αέρα υψηλής πίεσης και θερμοκρασίας.
Μετά απ όλα αυτά (εαν δεν χρειαστεί να αφαιρέσουμε κάποιο microBGA και να το επανατοποθετήσουμε με σωστές κολλήσεις) περνάμε πάλι το λογισμικό του κινητού.
Το οινόπνευμα όσο και αν φένεται περίεργο εμφανισιακά δεν κάνει τίποτα, το πρόβλημα είναι τα άσπρα κατάλοιπα που αφήνει κάτω απ τα ολοκληρωμένα.
6600 έχω επισκευάσει πάνω απο 60 κομμάτια
Τελευταία έκδοση λογισμικού για 6600 είναι 5.53
MHTSOS
Εχω δει χειρότερες καταστάσεις απο αυτό οι οποίες επισκευάστηκαν επιτυχώς και λειτουργούν ακόμα.
ασφάλεια διαθέτουν ΟΛΑ τα κινητά βάσει κανονισμών.
Σε ποιά αντιπροσωπεία αν επιτρεπέται?
900MHz-64GHz
Leosedf έχω δει πλακέτα κορεάτικου κινητού να έχει πάρει φωτιά, άρα δεν έχουν όλα τα κινητά ασφάλεια. Όσο για την οξείδωση δεν ξέρεις τι ζημιά έχει γίνει στις πίστες της πλακέτας, οπότε δεν ξέρεις αν θα φτιάξει. Μπορεί και να φτιάξει και να δουλέψει τέλεια αλλά σίγουρα δεν μπορεί να το κάνει μόνος του.
Υ.Γ. Έχω ανοίξει 6600 χωρίς το ιδικό εργαλείο της ΝΟΚΙΑ μόνο που σημάδεψα λίγο τα πλαστικά. (Έτσι και αλλιώς για τρίτο κινητό το έχω )
Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που δέν μπορείς να κάνεις και πολλά, αλλα εάν το προλάβεις το διορθώνεις άνετα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις το κάνουν χειρότερα (γιατι οι γυναίκες το πρώτο πράγμα που σκεφτονται μόλις βραχεί το κινητό είναι το πιστολάκι για τα μαλλιά?)
Για το 6600, φίλε μου MHTSOS εγώ κι εσύ πχ ξέρουμε πώς να χειριστούμε μια τέτοια περίπτωση και χωρίς ειδικά εργαλεία. Απλώς τα χρησιμοποιούμε για περισσότερη ασφάλεια (το κινητό δέν είναι δικό μας και δέν επιτρέπονται γρατζουνιές κλπ)
900MHz-64GHz
Στη δουλειά εμείς χρησιμοποιούμε ένα "μαρκούτσι" για να ανοίγουμε τα κινητά που το λέμε TOOL. Είναι από σχετικά μαλακό πλαστικό και έχει την μία άκρη μυτερή και την άλλη πλακέ. Μήπως και στα ΝΟΚΙΑ έχετε το ίδιο?
Βασικά η ΝΟΚΙΑ έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ εργαλεία, πάνω απο 200 αν θυμάμαι καλά.
Το SRT-6 είναι στύλ πένας χοντρή στο κέντρο αλλα στις άκρες έχει συγκεκριμένο μέγεθος και μόνο που την βάζεις στο κινητό η πρόσοψη πετάγεται μόνη της έξω (δεν το πίστευα μέχρι που το είδα, την αγόρασα 25 ευρώ)
Το άλλο που σας δείχνω στη φωτογραφία είναι εργαλείο που αφαιρείς κάμερες απο κινητά (το συγκεκριμένο για κάμερες στύλ 3650)
Τις έβγαλα μόλις τώρα
900MHz-64GHz