Έχω 17 χρόνια (από το 2002) το πλυντήριο ρούχων του τίτλου. Μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχα θέματα (βλάβες) και γενικά ήμουν αρκετά ευχαριστημένος από την αγορά του συγκεκριμένου. Τον τελευταίο χρόνο ακουγόταν λίγο πιο τραχύς ο ήχος από την αντλία απορροής κατά το ξέβγαλμα αλλά όχι κάτι τραγικό για να προβληματιστώ ιδιαίτερα. Είχα σε αυτό το διάστημα 2-3 φορές τσεκάρει το φίλτρο για αντικείμενα, ακαθαρσίες κλπ αλλά δεν είχα βρει κάτι.
Προχτές που βάλαμε πλυντήριο μετά από κάποια ώρα είδα νερά που έτρεξαν από το κάτω μέρος του πλυντηρίου και βγήκαν μπροστά περίπου στη μέση της πρόσοψης. Η ποσότητα ήταν μέτρια, 1-1,5 ποτήρι χοντρικά. Ξαναβάλαμε πλυντήριο και πάλι το ίδιο, περίπου ίδια ποσότητα. Κατά τα άλλα και στις 2 περιπτώσεις το πλύσιμο ολοκληρωνόταν κανονικά. Χτες αποφάσισα να το ψάξω περαιτέρω. Μετακίνησα αρχικά το πλυντήριο από τη θέση του για να είναι γύρω-γύρω ελεύθερο και προσβάσιμο κι εν συνεχεία παρακολουθούσα τους κύκλους λειτουργίας του προγράμματος. Το πλυντήριο πήρε κανονικά καθαρό νερό βρύσης χωρίς να εμφανιστεί κάποια διαρροή. Έκανε τον κύκλο πλύσης κι όταν άρχισε να ξεβγάζει μετά από λίγο εμφανίστηκαν νερά από κάτω που έτρεξαν μπροστά. Σκούπισα τα νερά και μετά όταν ακολούθησε δεύτερος κύκλος ξεβγάλματος ξαναέβγαλε μικρότερη ποσότητα νερού. Αφού ολοκλήρωσε την πλύση, αποσύνδεσα το ρεύμα κι έλυσα το πίσω καπάκι αρχικά κι εν συνεχεία το πλαινό από την πλευρά της αντλίας/φίλτρου προκειμένου να τσεκάρω από που ακριβώς μπορεί να έτρεξαν τα νερά. Από μια πρώτη ματιά σε σωληνάκια, κολλάρα κλπ δε μπόρεσα να διακρίνω κάποιο τρύπιο πχ. Αυτό που είδα και μου έκανε εντύπωση είναι ότι στο πίσω μέρος του εσωτερικού του πλυντηρίου, στη βάση του, υπάρχει μια πλαστική διαμόρφωση σαν ρηχή λεκάνη που είχε περί το 1 δάχτυλο νερό, ενώ κοντά σε αυτήν κρεμόταν ένα κομμάτι γκρι πλαστικού σωλήνα αποχέτευσης (ίδιου τύπου με αυτόν που βγαίνει από το πλυντήριο για την αποχέτευση) ο οποίος αν κατάλαβα σωστά ξεκινούσε από πάνω από κάποιο σημείου του κάδου του πλυντηρίου. Πιθανολογώ ότι αυτός ο σωλήνας μάλλον είναι κάποια υπερχείλιση αλλά από την άλλη πλευρά, σωλήνας υπερχείλισης να πετάει τα νερά έτσι χύμα; Αν όντως αυτός ο σωλήνας είναι υπερχείλισης και όντως τα νερά τρέχουν από αυτόν, ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που φεύγουν τα νερά από εκεί; (τι μπορεί να το προκαλεί)
Επίσης, στο πάνω μέρος του πλυντηρίου, είδα επίσης ένα μικρό μαύρο (σιλικονούχο) σωληνάκι που ήταν χύμα, μάλλον από τη θήκη απορρυπαντικού, λογικά υπερχείλισης κι αυτό, για τη θήκη απορρυπαντικού.
Παραθέτω φωτό (στη φωτό που έχω σημείωσει με βέλη το γκρι σωλήνα που πέφτει κάτω, ο συγκεκριμένος έπεφτε περίπου πάνω από το λεκανάκι που επισήμανα με βέλος, απλά για να το φωτογραφίσω τον ακούμπησα σε μια πλαστική εσοχή του πλαινού της βάσης του πλυντηρίου και φαίνεται σα να είναι κουμπωμένος εκεί, ενώ δεν ήταν.

https://ibb.co/QCCBTt0

https://ibb.co/CHG5kzZ