Φίλε μου κατ' αρχάς σ'ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να στείλεις όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Σε πληροφορώ πως μέχρι πριν δέκα μέρες το ψυγείο λειτουργούσε τέλεια. Το ψυγείο έχει πλήκτρα ρύθμισης της επιθυμητής θερμοκρασίας με LCD οθονίτσα που από την στιγμή που πατάς αναγράφει για 3 δευτερόλεπτα την ρύθμιση και κατόπιν μένει στην τρέχουσα θερμοκρασία του χώρου που ελέγχει. Το τέλεια σημαίνει πως (όπως και ο κατασκευαστής συνιστά) η ρύθμιση είναι στο -18 για την κατάψυξη και στο +3 για την συντήρηση τιμές που πραγματικά δείχνει πως ισχύουν ακριβώς κατά την διάρκεια της λειτουργίας του. Ανάλογα με την συχνότητα ανοίγματος των θυρών το μέγιστο που μπορεί να κυμανθεί η θερμοκρασία είναι ένας βαθμός πάνω ή κάτω (και σε συντήρηση και σε κατάψυξη). Σε αυτά τα δεδομένα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Εδώ και δέκα όμως μέρες είδα ξαφνικά την θερμοκρασία στην κατάψυξη στο -14 και κατόπιν πήγε σταδιακά στο -11, στο -9 και σταθεροποιήθηκε στο -7 όπου όμως δεν διατηρεί σωστά τα τρόφιμα. Αντίστοιχα και στην συντήρηση ανέβηκε μέχρι και τους +9 αλλά τελικά ξανακατέβηκε και τώρα κυμαίνεται στους 3 με 4 βαθμούς. Θα προσπαθήσω να το καθαρίσω όπως μου είπες και θα ελέγξω τις θερμοκρασίες κατόπιν τούτου. Θα κάνω όμως και την 24ωρη απόψυξη προηγουμένως μήπως και λυθεί το πρόβλημα. Αναφορικά με τους θορύβους δεν μπορώ να καταλάβω κάποια διαφορά στο επίπεδο του θορύβου. Τώρα όμως που το ανέφερες με βάζεις στον πειρασμό να ....νομίζω πως χαμήλωσε λιγάκι ο θόρυβος (βόμβος). Να σημειώσω πως το ψυγείο είναι σχετικά θορυβώδες αλλά το θεώρησα φυσιολογικό για την πολύ καλή του απόδοση.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
Από το Link στο #7 πήγαινε στην εικόνα 10 . Όπου φαίνεται όλο το πίσω μέρος του ψυγείου (με το μοτέρ .. τον διπλανό ανεμιστήρα (που πρέπει να γυρίζει ταυτόχρονα με την λειτουργία του μοτέρ ψυγείου ).. και παραδίπλα μια σεπαρντίνα ) όλα αυτά δώσε τα ένα καλό φύσημα / ξεσκόνισμα με κανένα κοφλέρ αέρα (αν έχεις ) .

Χωρίς ασάφειες και "κρυφτό" ... πες μας πριν τις 10 μέρες (και εννοείται πριν τις 10 μέρες υπονοείς λειτουργούσε με πολύ καλή απόδοση?) είχες πράγματι καλή απόδοση? ή και πολύ πιο πριν από τις 10 μέρες ... είχες παρατηρήσει έστω και ελαφρότερα σημάδια μη καλής απόδοσης .
Μετά την απόψυξη που θα το κάνεις ... χώσε μέσα 2 θερμόμετρα (χωρίς να ανοίγεις/ κλείνεις τις πόρτες) από εκείνα τα θερμόμετρα που έχουν ψηφιακό καντράν και μακρύ εξωτερικό καλώδιο .
Βάλε το ένα στην κατάψυξη και το άλλο στον χώρο της συντήρησης και το καντράν από έξω από το ψυγείο . Και πες μας ανά κάθε 20 λεπτά (και κατέγραψε τα σε χαρτί) τι θερμοκρασίες σου δείχνει στην κατάψυξη αλλά και στην συντήρηση στον ίδιο χρόνο (και αυτό για 2 - 3 ώρες ανά κάθε 20 λεπτο)

Επειδή σίγουρα εκτός από το να ακούσεις τον χαρακτηριστικό θόρυβο του μοτέρ ψυγείου . Θα σε μπερδεύουν και οι θόρυβοι των διάφορων ανεμιστήρων (είτε εσωτερικοί ανεμιστήρες είτε εξωτερικοί ) ... μπορείς να καταλάβεις αν το μοτέρ του ψυγείου έχει μειωθεί ο θόρυβος του σημαντικά σε σχέση με πριν? (για υποψία έλλειψης υγρών από διαρροή και ως αιτία κακής απόδοσης)