Γεια σας,

Είμαι νέος στο forum και καταρχήν να ευχαριστήσω και εγώ για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές!
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες το πλυντήριό μας άρχισε να κάνει έναν παράξενο θόρυβο στο στύψιμο. Βγάζοντας τον ιμάντα και γυρίζοντας μόνο το τύμπανο του κάδου, είναι προφανές ότι το πρόβλημα εστιάζεται στο ρουλεμάν του κάδου. Το επιβεβαίωσε και τεχνικός, ο οποίος είπε ότι χρειάζεται αλλαγή ρουλεμάν και αμορτισέρ. Ο τεχνικός ζήτησε περίπου 200 ευρώ σε εργατικά και το service της αντιπροσωπείας μέσω τηλεφώνου έδωσε μια ενδεικτική τιμή 300 ευρώ συνολικά για τα ρουλεμάν. Είναι προφανές ότι είναι προτιμότερο να αγοράσουμε καινούριο πλυντήριο παρά να επισκευάσουμε το παλιό με τέτοιο κόστος.

Βλέποντας παρόμοια θέματα στο forum, σκέφτομαι να επιχειρήσω την αλλαγή μόνος μου, δεδομένου ότι:

• Το πλυντήριο φαίνεται οκ κατά τα άλλα, τουλάχιστον με μια πρώτη ματιά.
  • Φαίνεται να έχει πλάκα η διαδικασία, αν και πολύπλοκη.
  • Δεν έχω να χάσω και πολλά αν αποτύχω.

Το πλυντήριο είναι ένα Siemens Siwamat XT 1050 με φόρτωση από πάνω και είναι περίπου 10 ετών.

Σχετικά ανταλλακτικά (σύνολο 57 ευρώ) που βρήκα στο eaparts.gr με βάση τους κωδικούς της Siemens:

Διάβασα αρκετά σχετικά θέματα στο forum και έριξα και μια ματιά σε σχετικά βίντεο:

Οι γενικές ερωτήσεις που έχω σε αυτή τη φάση είναι:
  1. Κατά τη γνώμη σας, αξίζει να ασχοληθώ με αυτή την υπόθεση ή το πλυντήριο είναι ήδη πολύ παλιό?
  2. Δεν έχω βρει κανένα σχετικό βίντεο με πλυντήριο άνω φόρτωσης. Υπάρχει κάποια σχετική εμπειρία? Κάποια ιδιαίτερη δυσκολία ή κάτι που πρέπει να προσέξω?

Ερωτήσεις για τα ανταλλακτικά:
  1. Μήπως πρέπει πρώτα να λύσω το πλυντήριο και να δω που ακριβώς είναι το πρόβλημα πριν παραγγείλω τα ανταλλακτικά?
  2. Τα ανταλλακτικά θέλουν λίγες μέρες για να έρθουν. Πέρα από τα online καταστήματα, καμιά ιδέα για άλλα καταστήματα που θα μπορούσα να απευθυνθώ για πιο άμεση αγορά? Βρίσκομαι στο Μαρούσι.
  3. Μια που θα λυθεί το πλυντήριο, υπάρχει κάτι άλλο που είναι καλό να γίνει προληπτικά? Πέρα από ένα καλό καθάρισμα φυσικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!