Καλησπέρα στην παρέα.
Έχω ένα φακό (όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες) ο οποίος φορτίζει με ένα ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ. Έχει όμως και τη δυνατότητα να προσθέσεις μπαταρίες μη επαναφορτιζόμενες. Το μεγάλο πλεονέκτημα του φακού είναι ότι είναι πλήρως αδιάβροχος. Τον έχω πολλά χρόνια και τον έχω αγαπήσει. Θα ήθελα να τον αναβαθμίσω κάπως.
--------------------------------
1) . Δηλαδή να αλλάξω με κάποιο τρόπο την συνδεσμολογία του, ώστε να μπορώ οι μπαταρίες οι αλκαλικές ας πούμε να αντικατασταθούν με επαναφορτιζόμενες.
2) . Θέλω ακόμη να αλλάξω το λαμπάκι (πυρακτώσεως) με ledάκια.
--------------------------------
Δεν ξέρω να είναι καλές οι φωτογραφίες που παραθέτω ώστε να μπορέσει να καταλάβει κάποιος για να με βοηθήσει. Στην τελευταία φωτογραφία έχω 3 κουκκίδες σε ένα μαύρο καλώδιο που πιστεύω ότι πρέπει να του αλλάξω θέση ώστε να φορτίζουν και οι πρόσθετες δύο μπαταρίες που θα μπούνε και θα είναι επαναφορτιζόμενες. Γνωρίζω ότι ο χρόνος φόρτισης θα είναι περισσότερος αλλά δε με ενοχλεί (ας κάνει και δύο και τρεις μέρες να φορτίσει).
Τώρα για να έρθω στο θέμα με τα ledάκια. Οι μπαταρίες θα είναι όπως καταλάβατε δύο σε σειρά (2 Χ 1,2 volt) και παράλληλα το δεύτερο σετ (2 Χ 1,2 volt).
Ερώτηση : υπάρχουν ledάκια στα 2,4 volt ; Πόσα led πιστεύεται ότι θα μπορούσα να συνδέσω ;