Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 1 από 1

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή Service Sony TA F3A

Service Sony TA F3A

Ενω με την πρωτη ματια θα ελεγε καποιος οτι το μηχανημα αυτο δεν ειναι αξιο συζητησης τελικα οπως θα δουμε παρακατω εχει το κατιτις του .

Πολλες φορες εχω κανει τις αναφορες μου στα αρθρα μου για τα κυκλωματα sziklai CFP η ακολουθου κοινου συλεκτη . Ελαχιστοι ενισχυτες παραγωγης εχουν κατασκευαστει με αυτο τον τροπο και ολοι οσοι κατασκευαστηκαν αποτελεσαν οροσημο .Επιλεκτικα αναφερω τον Audiolab 8000A , Alchemist Forseti APD 15 , Nakamichi stasis PA7 κλπ Αυτα απο τους μεγαλους ενω απο τους Ιαπωνες κλασικους κατασκευαστες υπαρχει μονο ενα μοντελο ανα κατασκευαστη και τιποτα παραπανω .

Θυμιζω εδω οτι τα κυκλωματα αυτα ενω εχουν αστρονομικες επιδοσεις κατα την αποψη μου δεν μπορουν να κατασκευαστουν σε μεγαλη ισχυ και η προσθηκη περισσοτερων τρανιστορ εξοδου σε συνδυασμο με μεγαλυτερη ταση τροφοδοσιας ενω θα φερει αποτελεσμα απο πλευρας ισχυος δεν μπορει να διατηρησει την ποιοτητα και την ταχυτητα που εχει ενας ενισχυτης με δυο τρανσιστορ μονο .

Ολοι οι Ιαπωνες εχουν κατασκευασει εστω και εναν ολοι οι γνωστοι το εχουν κανει εστω και μια φορα Προφανως επειδη η πεπατημενη συχωρει πολυ περισσοτερα λαθη και δεν υποφερει απο τα προβληματα σταθεροτητας επεκρατησε σαν η ευκολη λυση .

Κατα την δικη μου αποψη θα επρεπε ολοι ( αν ειναι δυνατον ) οι ενισχυτες σε ισχυ οχι πανω απο 60 W ταξης ΑΒ να κατασκευαζονται CFP και οχι EFP οπως γινεται σημερα.
    Η μουσικοτητα τους ειναι αποδεδειγμενα εξαιρετικα πιο ζεστη και φιλικη
    Οι ταχυτητες που μπορουν να πιασουν ειναι τουλαχιστον αστρονομικες
    Το ευρος μπορει ευκολα να φτασει τα 200Κηζ
    Ο βαθμος αποδοσης ειναι μεγαλυτερος απο την ταξη AB σε EFP
    Και ο ηχος που βγαζουν ειναι μεθυστικος και εθιστικος …

Ο Sony ηρθε στα χερια μας καμμενος και αποτελεσε εκπληξη η μελετη του κυκλωματος του και καταλαβα οτι μαγικο εκρυβε μεσα του > Καταφερα να εντοπισω αυθεντικοτατα τρανσιστορ εξοδου τα οποια τοποθετησα κανωντας ενα λιγακι καλυτερο συστημα ψυξης μια και το θεωρησα αναγκαιο , Ενα πολυ σοβαρο καθαρισμα ηταν επισης πολυ απαραιτητο και φυσικα αλλαγες σε πυκνωτες .

Θα περιγραψω τον ηχο του με τον απλουστερο τροπο: Ναι ειναι ενα μηχανημα το οποιο ευκολα θα ελεγα ψεματα στον πελατη οτι τα ανταλλακτικα του ειναι δυσκολα να βρεθουν και θα αργησει να φιαχτει τυπου 3 μηνες και βαλε μονο και μονο για να τον κρατησω κοντα μου οσο το δυνατον περισσοτερο ..( το … παραπανω μεταξυ σοβαρου και αστειου).

Το συναισθημα αυτο μεχρι στιγμης μου το εχουν προσφερει ελαχιστα μηχανηματα οπως ο AU717 , o Luxman L31, Ενας Electrocompaniet EC2 και ισως ενας Creek EVO.

Μαγικο πραγμα το CFP οφειλουμε πολλα στον George Clifford Cziklai και καποια στιγμη που θα τον συνατησω θα του πω ενα μεγαλο ευχαριστω το λιγοτερο .

ΝΑι σε αγορα μεταχειρισμενου αν και ειναι αξαιρετικα σπανιο μηχανημα

Ναι ειναι επισκευασιμο 100% οτι και να εχει

και ΝΑΙ εαν φτανουν τα 15 βαττ τοτε ο ηχος που βγαζει ειναι απιστευτα ταχυw και μοναδικος και ηχητικα ευκολα μπορει να συγκριθει και να ξεπερασει μηχανηματα τα οποια κανουν πολλες χιλιαδες ευρω πλην ομως τα ρευματα το σωμα και ο προενισχυτης πισω του ειναι μαλλον δυσαναλογα του τελικου ενισχυτη . Σαφως Πιστευω οτι πολυ ευκολα και εγω και οποιοσδηποτε αλλος πανευκολα ξεσηκωνε το σχεδιο εβαζε συχρονους ημιαγωγους και στιβαρη κατασκευη και τελειωνε με εναν ενισχυτη που δυσκολα θα βρισκοταν ομοιος του .

Σακης Πετροπουλος

SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

2. 5 μέλη ευχαρίστησαν τον east electronics για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

angel_grig (20-09-14), γάτος (29-09-14), ezizu (20-09-14), radiofonias (21-09-14), Δημήτρης104 (20-09-14)

Παρόμοια Θέματα

1. [Home Cinema] service Sony STR DE 405
    από east electronics στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-09-13, 15:54
  2. [Τελικός Ενισχυτής] service ανακατασκευη SONY TA N55ES
    από east electronics στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-13, 11:23
  3. service manual sony trinitron kv-m1400u
    από baios στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 4