Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
Άφησέ το έτσι. Η γείωση είναι κοινή για όλο το σύστημα. Δηλαδή, η γείωση εισέρχεται στο σύστημά σου από το καλώδιο τροφοδοσίας του υπολογιστή, περνάει στο GND του υπολογιστή μέσω του τροφοδοτικού του, από κει περνάει στο μπλεντάζ των καλωδίων του video, και διερχόμενη από τις κάμερες βγαίνει στα GND της τροφοδοσίας των καμερών πηγαίνοντας στα αντίστοιχα τροφοδοτικά. Δεν είναι ότι καλύτερο όμως. Αν θες, άνοιξε το καινούριο τροφοδοτικό σου των 20Α και κόψε τη σύνδεση της γείωσης στο τμήμα του δευτερεύοντος. Το δευτερεύον λοιπόν θα παίρνει τη γείωση που φέρνουν εκεί οι κάμερες, ενώ το πρωτεύον και το μεταλλικό κουτί θα την παίρνουν από την πρίζα (θα πρέπει δηλ. να την ξανασυνδέσεις).
Να σου πω κάτι? Απ όσο ξέρω, τα πλαστικά τροφοδοτικά, δεν έχουν γείωση. Άρα η γείωση είναι για προστασία δικιά μας.
Το psu αυτό, το έβαλα μέσα σε πλαστικό κουτί και έχει-δεν έχει γείωση δεν το αγγίζει άνθρωπος παρά μόνο αν βγει από το ρεύμα.
Απο την άλλη, είσαι σίγουρος ότι αυτό γίνεται και στα 2 τροφοδοτικά? Να ενώνεται δηλαδή το - με την γείωση? Γιατό ο σάκης λέει ότι γίνεται σε κάποιο απο αυτά.
Αυτό δεν θα μπορούσα να το μετρήσω με ένα ωμόμετρο?

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από east electronics Εμφάνιση μηνυμάτων

Η γραμμες που αναφερει ο ΟΡ οφειλονται σε ground loop ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ και πιο συγκεκριμενα απο την μιξη τεχνολογιων γειωσης και κατα 90% εχει να κανει οτι καποιο απο τα τρφοδοτικα ενωνει το - της τροφοδοσιας με την γειωση του δικτυου

ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
Κι εμένα σάκη το μυαλό μου στο ground loop πήγε, γιαυτό το πρώτο που έκανα ήταν να βγάλω την γείωση απο το ένα τροφοδοτικό.

Καλού κακού παράγγειλα και ένα τέτοιο μπας και κάνει δουλειά για αυτές τις ψιλές τρίχες που είπα πιο πάνω.
Α και κάτι άλλο. Αυτές οι γραμμές είναι άλλοτε μικρές, άλλοτε λίγο πιο χοντρές κατά την διάρκεια της ημέρας. Λογικά κάτι θα παίζει με την τάση του δικτύου .. Τι γίνεται με αυτό? Δεν θα έπρεπε να είναι σταθερές?