-
Εδώ θα ήθελα να πώ, σε σχέση με αυτά που γράφει ο windmill82 στο ποστ#19 ότι ,σοβαρά ηχεία PA ( δηλαδή για σκληρή συνεχόμενη χρήση ,πάρτυ κ.λ.π. ),με αξιόλογες στάθμες ηχητικής πίεσης, ,πλήρους φάσματος συχνοτήτων ( και όχι δορυφόρους που συνοδεύονται οπωσδήποτε από subwoofer ),με tweeter αντί για κόρνα και 6,5'' ή 8'' woofer,εγώ δεν έχω δεί κάπου.Όπως επίσης δεν νομίζω, ότι ένας ενισχυτής 90W RMS/8Ω σε full range λειτουργία ,μπορεί να καλύψει ικανοποιητικά μια σοβαρή εφαρμογή PA ( με τις απαιτήσεις που έχουν αναφερθεί : κλαρίνα ,πολύ μπάσο σε ξένα κ.λ.π. ).
Εφόσον θέλεις ηχεία για πάρτυ,σε υψηλές ηχητικές στάθμες, με βάση τα κλαρίνα και την ξένη μουσική με πολύ μπάσο, τότε μάλλον θα πρέπει ,για δύο δρόμων ηχείο,να χρησιμοποιήσεις μια καλή κόρνα PA και ίσως και ένα καλό woofer 15'' PA,έτσι ώστε να αποφύγεις το subwoofer, για την ξένη μουσική. Αν θέλεις τριών δρόμων ηχείων,μπορείς να βάλεις και ένα midrange PA .Με το τρίδρομο ηχείο , μάλλον θα έχεις και καλύτερες μεσαίες συχνότητες .
Οι καμπίνες ( τύπος / όγκος ) υπολογίζονται βάση των χαρακτηριστικών Thiele & Small του woofer που θα χρησιμοποιηθεί.
Το crossover υπολογίζεται ,βάση των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών των μεγαφώνων ,την καμπύλη απόκρισης συχνοτήτων συναρτήση της καμπύλης ηχητικής πίεσης / συχνότητα των μεγαφώνων κ.λ.π.
Φιλικά.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 23-07-12 στις 17:34
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης