Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 4 από 4
  1. #1

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    socro
    Εγγραφή
    Jun 2025
    Περιοχή
    θεσσαλονικη
    Μηνύματα
    2

    Προεπιλογή ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΕΣΤΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

    Αν και γνωρίζω ότι δεν είναι σωστή αυτή η τοποθέτηση και ενδεχομένος δεν επιτρέπεται δεν υπάρχει χώρος για δεξαμενή νερού.
    Ήθελα να ρωτήσω πέρα από τα βασικά ανεπίστροφες βαλβίδες προς το δίκτυο τα συστήματα προστασίας σε περίπτωση δικοπής νερού της αντλίας κλπ. Η είσοδος ενός κλασικού πιεστικού συγκροτήματος νομίζω δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1bar η πίεση δικτύου είναι στα 2 bar. Δουλεύει η αντλία κανονικά αλλά μετά από κάποια χρήση παθαίνει ζημιά λόγου υπερβολικής πίεσης (2bar + 4 bar ο πιεσοστάτης ) φούσκωσε το κέλυφος και χάνει από την φλάντζα. Η ερώτηση μου είναι αν βάλω ένα μειωτή πίεσης στην παροχή και λύσω το πρόβλημα σωστής χρήσης της αντλίας (μέγιστη πίεση εισόδου) πως ακριβώς θα φτάνει το νερό σε σχέση με πρίν (δεν θα μειωθεί ο όγκος του νερού με μικρότερη πίεση και πόσο μεγάλη μείωση θα έχω?). το δοχείο διαστολής είναι 20 lt και με λίγα δευτερόλεπτα χρήσης αδιάζει και εκεινεί την αντλία ο πιεζοστάτης. Τότε με την μέχρι τώρα συνδεσμολογία εισέρχεται στην αντλία νερό με πίεση 2 bar και πάλι δεν φτάνει γιατι με το που ξεκινάει η αντλία η ένδειξη πίεσης στην εισαγωγή μηδενίζεται γιατι τραβάει η αντλία και υποθέτω πως δεν φτάνει το νερό. Αν βάλω μειωτή δεν θα γίνει χειρότερη η πίεση? Παρακαλώ μια απάντηση σχετικά με αυτό θα ήθελα και οχι να μου πείτε να βάλω δεξαμενή νερού. Υπάρχει και πιεστικό που ενδείκνυται για σύνδεση όπως το grundfos scala αλλά είναι πολύ ακριβό για μένα. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω με ένα απλό πιεστικό συγκρότημα που έχω χωρίς την χρήση δεξαμενής νερού?

  2. #2
    Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Εγγραφή
    Aug 2013
    Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Μηνύματα
    1.609

    Προεπιλογή

    Τϊποτα άλλο εκτός από δεξαμενή. Είναι παράνομο για πολύ καλούς λόγους, και όσα αντεπίστροφα και να βάλεις δεν αναιρούνται, ούτε αίρεται η παρανομία.

  3. #3

    Μέλος
    Όνομα
    vasilis
    Εγγραφή
    Nov 2019
    Περιοχή
    Πειραιάς
    Μηνύματα
    311

    Προεπιλογή

    Mια φωτο της εγκαταστασης δεν εχουμε.Τι πιεστικό έχεις βάλει που δεν αντεχει 2 bar, δεν γνωριζουμε.Αν βαλεις μειωτη πιεσης δεν θα γινει χειροτερη η πίεση ,μικροτερη θα γινει.Αφου θα τον βαλεις για να την μειωσει.Χειρότερη θα γινει και η παροχη.H πιεση δεν παει αρθροιστικα 4+2 .παλι στα 4 θα κοβει.Ισως το βραδυ ανεβαινει η πιεση περισσότερο .Ποιο κελυφος φουσκωσε?Γιατι βαλατε πιεστικό? Ποσο υψομετρική διαφορά εχει απο το πιεστικό?

  4. #4

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    socro
    Εγγραφή
    Jun 2025
    Περιοχή
    θεσσαλονικη
    Μηνύματα
    2

    Προεπιλογή

    IMG_20250617_135913.jpg
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilllis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Mια φωτο της εγκαταστασης δεν εχουμε.Τι πιεστικό έχεις βάλει που δεν αντεχει 2 bar, δεν γνωριζουμε.Αν βαλεις μειωτη πιεσης δεν θα γινει χειροτερη η πίεση ,μικροτερη θα γινει.Αφου θα τον βαλεις για να την μειωσει.Χειρότερη θα γινει και η παροχη.H πιεση δεν παει αρθροιστικα 4+2 .παλι στα 4 θα κοβει.Ισως το βραδυ ανεβαινει η πιεση περισσότερο .Ποιο κελυφος φουσκωσε?Γιατι βαλατε πιεστικό? Ποσο υψομετρική διαφορά εχει απο το πιεστικό?
    Λοιπόν έχω βάλει ένα Kraft 43531 Μονοβάθμιο Μονοφασικό Πιεστικό Συγκρότημα Νερού με Δοχείο 20 Λίτρων 800W. Αύτο είναι στο υπόγειο και θέλω να έχω αξιπρεπή πίεση νερού ώστε να μπορώ να κάνω ένα μπάνιο στον πρώτο όροφο άρα αν υποθέσουμε ότι είναι 3 μέτρα ο κάθε όροφος θέλω να ανεβάσει το νερό στα 9 μέτρα. Η πίεση στην παροχή στο υπόγειο είναι 2 bar στην καλύτερη περίπτωση. Συνδέοντας το πιεστικό και κόβοντας στα 3.5 bar τον πιεζοστάτη η αντλία μετά από 1 χρόνο χρήσης εχανέ απο το κέλυφος εκεί που βιδώνουν οι 4 βίδες πάνω στο μοτέρ έγινε κουρμπαριστό και άρχισε να κάνει διαροή. Και μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει μόνο αν το συνδέσης στην παροχή και έχει πίεση πάνω από ένα bar. Kαι σκεφτηκα να βάλω μειωτή στο 1 bar αλλά ακόμη και πρίν που δούλευε χωρίς μειωτή η πίεση ήταν απλά αποδεκτή τίποτα το σπουδαίο μόλις αδειαζε το 20Lt καζάνι έπεφτε αρκετά. Φοβάμαι ότι θα αναγκαστώ να το δουλέψω όπως πριν για ενα χρόνο ακομή και μετά θα προμηθευτώ κάτι αλλό. Τι μπορώ να κάνω χωρίς δεξαμενή νερού ? το scala που είπα θα δουλευεί σωστα ?



Παρόμοια Θέματα

  1. Φίλτρο κεντρικής παροχής νερου προτάσεις.
    από cult στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-07-21, 07:48
  2. Παλια κεντρικη παροχης νερου
    από georgezaf1995 στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-05-21, 14:26
  3. ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΟΥ(160 ΛΙΤΡΩΝ)ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ
    από pgt397 στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-04-20, 13:47
  4. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-19, 16:04
  5. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-02-19, 11:35

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας