Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή Πρόβλημα με θόρυβο στην τριχοειδή σωλήνα

Γεια σας.
    Θέλω να ρωτήσω ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με ένα ψυγείο Samsung. Μετά από βλάβη που παρουσίασε η αντίσταση απόψυξης έγινε αναζήτηση του ανταλλακτικού. Μετά από αναζήτηση στο επίσημο service βρέθηκε ότι η συγκεκριμένη αντίσταση πάει μαζί με το στοιχείο της ψύξης. Μετά από αρκετό ψάξιμο βρέθηκε μόνη της η αντίσταση με κάποιες μικροδιαφορές. Κατά το βγάλσιμο της παλιάς αντίστασης (η αντίσταση αγκαλιάζει αριστερά και δεξιά το στοιχείο και διασχίζει και το σκαφακι αποχέτευσης) και προσπάθεια προσαρμογής της νέας αντίστασης, κόπηκε η μια σωληνιτσα του στοιχείου. Εν συνεχεία αφαιρέθηκε τμήμα της μόνωσης στο πίσω μέρος του ψυγείο και επανακόλληθηκαν τα σωληνάκια (προσθέθηκε νέα χαλκοσωλήνα). Έγινε πολύ καλό κενό, μπήκε η σωστή ποσότητα ψυκτικού υγρού (R600a) βάση κατασκευαστή και ξεκίνησε η λειτουργία του. Η ψύξη είναι ικανοποιητική αλλά παρατήρησα τα εξής θέματα :
    1. Σε τμήμα της τριχοειδους σωλήνας εκεί που ξεκινάει η εκτόνωση , κάνει έναν επαναλαμβανόμενο θόρυβο σαν βράσιμο.
    Να σημειώσω ότι η κόλληση έγινε κοντά στο σημείο που ξεκινάει η τριχοειδης σωλήνα
    2. Έχω την εντύπωση ότι όταν ξεκινάει το κομπρεσέρ, όταν ανέβει κάποια στιγμή η θερμοκρασία, μέχρι να ξανακοψει λειτουργεί περισσότερη ώρα από το συνηθισμένο
    3. Στο πλαϊνό του ψυγείου εκεί που περνάει η ζέστη σωλήνα του κυκλώματος έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ πιο ζεστή η θερμοκρασία σε σύγκριση με πριν από την επισκευή.
    Να συμπληρώσω ότι τα αμπέρ λειτουργίας είναι φυσιολογικά . Επίσης σχετικά με τον θόρυβο, είχα αφήσει ανοιχτή την τρύπα που άνοιξα στην μονωση του ψυγείου για να γίνουν οι κολλήσεις και είχα την εντύπωση ότι ο θόρυβος αυτος του βρασιμου είχε να κάνει με το ότι δεν είχα κλείσει την τρύπα. Χθες την έκλεισα με αφρό πολυουρεθάνης μπας και σταματήσει. Προς στιγμή φάνηκε ότι διορθώθηκε αλλά πάλι άρχισε το επαναλαμβανόμενο και διακοπτωμενο βράσιμο με παύσεις 2-3 δευτερόλεπτα ενδιάμεσα.
    Είναι ένας γρίφος χωρίς λύση μέχρι στιγμής.
    Υπόνοιες ότι ίσως έχει βουλώσει ελαφρώς το τριχοειδες σωληνάκι κατά την διαδικασία οξυγονοκόλλησης αλλά μου φαίνεται απίθανο. Διστάζω λίγο να κόψω το τριχοειδες και να το κολλήσω με την υπόλοιπη σωλήνα εξ αρχής φοβούμενος ότι θα μπλέξω. Για την ώρα λειτουργεί έτσι.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Εν συνεχεία αφαιρέθηκε τμήμα της μόνωσης στο πίσω μέρος του ψυγείο και επανακόλληθηκαν τα σωληνάκια (προσθέθηκε νέα χαλκοσωλήνα).
    Που προστέθηκε νέα σωλήνα ? για επέκταση επειδή έσπασε το τριχοειδές και δεν έφτανε? δηλαδή μπάλωμα με άλλη χαλκοσωλήνα χοντρότερη του τριχοειδούς?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Που προστέθηκε νέα σωλήνα ? για επέκταση επειδή έσπασε το τριχοειδές και δεν έφτανε? δηλαδή μπάλωμα με άλλη χαλκοσωλήνα χοντρότερη του τριχοειδούς?
    Προστέθηκε 1/4 σωλήνα όχι τριχοειδές (1/8 ). Δεν κόπηκε στο τριχοειδές. Ούτε το επιμήκυνα. Έχει μείνει το ίδιο.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δεν έχουμε εικόνα να δούμε τι ακριβώς έγινε, ίσως μια αλλαγή φίλτρου? και να επαναλάβεις?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Δεν έχουμε εικόνα να δούμε τι ακριβώς έγινε, ίσως μια αλλαγή φίλτρου? και να επαναλάβεις?
    Δεν έχω βγάλει φωτογραφία. Πιστεύω στην περιγραφή μου πιο πάνω είμαι αρκετά αναλυτικός. Το φίλτρο που ήδη υπάρχει είναι αλουμινίου, και είναι δύσκολο να κολληθεί νέο.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Νέα δεδομένα. Νομίζω ότι έχω βρει τι φταίει. Το τριχοειδές είναι κολλημένο (σε επαφή) με καλαι με την μια χαλκοσωλήνα 1/4. Για να μπορέσω να κάνω την οξυγόνοκόλληση ξεκόλλησα (τράβηξα) λίγο το τριχοειδές για 1-2 εκατοστά. Ίσως μάλιστα (αν και δεν θυμάμαι καλά) το κομμάτι του τριχοειδούς που δεν ακουμπούσε με την άλλη σωλήνα είχε πάνω μόνωση Prestige η οποία αφαιρέθηκε για να γίνει η οξυγόνο κόλληση και μετά δεν την έβαλα. Πρέπει να αφαιρέσω πάλι τον αφρό πολυουρεθανης που έβαλα να το τσεκάρω. Πιστεύω ότι εάν τα επαναφέρω όλα αυτά θα σταματήσει ο θορυβος. Δηλ με λίγα λόγια δεν γίνεται σωστά η εκτόνωση. Ίσως έτσι και να δικαολογειται το ότι δουλεύει παραπάνω το κομπρεσέρ από το κανονικό, ή ότι ζεσταίνεται περισσότερο από το κανονικό το πλαϊνό τμήμα. Γνωρίζει κανείς πόσο μήκος περίπου εχει το τριχοειδές σε ένα τέτοιο ψυγείο; Το συγκεκριμένο είναι δίμετρο, 60 cm πλάτος, ψυγειοκαταψυκτης

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Γνωρίζει κανείς πόσο μήκος περίπου εχει το τριχοειδές σε ένα τέτοιο ψυγείο;
    Δεν είναι μόνο το μήκος αλλά και πάχος , αν θες ρώτα παρακάτω ως φαίνεται εικάζουν ότι δίνουν πληροφορίες περί τριχοειδούς στην 5η φωτογραφία , αλλά δεν υπάρχει λόγος αφού είπες ότι το μήκος του δεν έχει αλλάξει.
    https://www.tepse.gr/13163D8D.el.aspx
    Αν έγινε κάποια πατάτα θα έγινε κατά τον τρόπο κόλλησης στο τριχοειδές (δεν ξέρω κατά πόσο έχεις κάνει τέτοιες δουλειές κατά επανάληψη ) αλλά αν κολλούσα τέτοια περίπτωση θα ξεκινούσα την φλόγα από την χοντρή σωλήνα 1/4 και αφού απλωθεί η ασημοκόλληση πλακέ (Καλάι? έβαλες λες?) μόνο προς το τέλος για κλάσμα δευτερολέπτου η φλόγα θα άγγιζε το τριχοειδές .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Δεν είναι μόνο το μήκος αλλά και πάχος , αν θες ρώτα παρακάτω ως φαίνεται εικάζουν ότι δίνουν πληροφορίες περί τριχοειδούς στην 5η φωτογραφία , αλλά δεν υπάρχει λόγος αφού είπες ότι το μήκος του δεν έχει αλλάξει.
    https://www.tepse.gr/13163D8D.el.aspx
    Αν έγινε κάποια πατάτα θα έγινε κατά τον τρόπο κόλλησης στο τριχοειδές (δεν ξέρω κατά πόσο έχεις κάνει τέτοιες δουλειές κατά επανάληψη ) αλλά αν κολλούσα τέτοια περίπτωση θα ξεκινούσα την φλόγα από την χοντρή σωλήνα 1/4 και αφού απλωθεί η ασημοκόλληση πλακέ (Καλάι? έβαλες λες?) μόνο προς το τέλος για κλάσμα δευτερολέπτου η φλόγα θα άγγιζε το τριχοειδές .
    Με χαλκοκολληση το κόλλησα με οξυγονα. Στο τέταρτο έγινε η κολληση όχι στο τριχοειδές.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Λοιπόν ξανά επανέρχομαι στο θέμα. Ξαναέκανα ξανά πάλι κενό για μισή ώρα περίπου στις -30 λίμπρες. Μετά έβαλα φρεον στα γραμμάρια του κατασκευαστή δηλ 56 γραμμάρια. Δεν είχε όμως καλή απόδοση και αναγκάστηκα να προσθέσω και άλλα 10 γραμμάρια περίπου. Τώρα λειτουργεί με - 12.5 λίμπρες αναρρόφηση. Ο θορυβος δυστυχώς υπάρχει ακόμη αλλά είναι λίγο πιο ήπιος. Το ψυγείο όταν ξεκιναει να λειτουργεί στους - 17 στην κατάψυξη και κάνει 45 λεπτά να πάει στους - 22 (είναι ρυθμισμένο στους - 20). Μετά θα κόψει για μισή ώρα και θα ξαναπάρει πάλι στους - 17. Οι τιμές είναι μετρημένες σε θερμοκρασία δωματίου στους 26 βαθμούς και με σχετικά γεμάτα τα ράφια και φυσικά χωρίς να ανοιγοκλεινουν πόρτες. Πως σας φαίνονται οι τιμές;

Παρόμοια Θέματα

1. [Pitsos] Πάγος στη Κατάψυξη καί στο σωλήνα αποχέτευσης
    από Ζέλος Παναγιώτης στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-19, 14:15
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-02-18, 21:30
  3. Διακλάδωση σε πλαστικό ή πολυστρωματικό σωλήνα νερού
    από madmakk στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-11-16, 20:03
  4. [Κλιματιστικό Panasonic] κρυώνει μόνο μία σωλήνα