Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 42

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Απο τις πρώτες μου απορίες ήταν... πως είναι δυνατόν να έπεσε η πίεση κατά 1 bar μέσα σε ένα βράδυ. Σκέφτηκα οτι έχασα νερό.

Συμπλήρωσα στο σύστημα για να ξεκινήσει ο λέβητας και σκέφτηκα πως αν είναι διαρροή θα ξανά χάσω. Αφού δεν έχασα, στο δικό μου μυαλό σημαίνει πως δεν υπάρχει διαρροή, αλλά δεν ξέρω που πήγε το νερό/πίεση!

Υπάρχει περίπτωση να ήταν παγιδευμένος αέρας επειδή η εγκατάσταση είναι νεα και να έφυγε απο το αυτόματο εξαεριστικό μόλις δούλεψε το σύστημα για λίγες ώρες;

Τώρα που έχω σταθερή πίεση, μπορώ να δοκιμάσω το αυτόματο εξαεριστικό κάπως; Ναι η εγκατάσταση συνεχίζει 4-5 εκατοστά πιο πάνω και απο εκεί πάει οριζόντια, ο αέρας ακούγεται πιο κάτω, στον κυκλοφορητή αμέσως μετά τον λέβητα και όχι στις σωλήνες που βρίσκονται πάνω απο την ψευδοροφή (δηλαδή στο υψηλότερο σημείο) και εχθές για πρώτη φορά άκουσα παρόμοιο θόρυβο για 1 στιγμή σε ένα σώμα.

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Ρέθυμνο

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gregpro Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το είπες μόνος σου. Την πίεση στο ανοικτό σύστημα τη δημιουργεί το ανοικτό δοχείο, λόγω του νερού που περιέχει. Το ίδιο γίνεται και στο κλειστό σύστημα, μόνο που εκεί την πίεση τη δημιουργεί ο αέρας του κλειστού δοχείου, ο οποίος πιέζει τη σαμπρέλα η οποία πιέζει το νερό. Άλλη φορά να σκέφτεσαι λίγο πριν γράψεις και να μη δείχνεις τόσο σίγουρος για κάτι, ενώ κάνεις λάθος.
    Έχεις μπερδευτεί λίγο, ή είσαι παντελώς άσχετος..
    Το δοχείο διαστολής είπαμε τι κάνει, παραλαμβάνει τις διαστολές. Αλλά μιας και δεν είμαι μόνο εγώ σίγουρος, πάρε και ένα link http://www.monachos.gr/forum/content...83%CE%B7%CF%82..
    Αν σε ένα σύστημα έχεις νερό ακόμη και με τρύπια μεμβράνη στο δοχείο, αυτό που θα αλλάξει κατά την λειτουργία του λέβητα είναι η πίεση στο κύκλωμα προς τα πάνω πάντα λόγο της αύξησης του όγκου του νερού. Αν πχ έχεις 1,5 atm θα πάει 2,5 atm ή και περισσότερο. Υποθετικά μιλάω, μιας και όλα εξαρτώνται από την χωρητικότητα του δικτύου, σωμάτων, λέβητα.
    Όταν έχεις αέρα στην μεμβράνη του δοχείου, και εφόσον ο αέρας του δοχείου είναι στην σωστή πίεση, η μεταβολή της πίεσης της εγκατάστασης κατά την λειτουργία του λέβητα θα είναι 0,3 - 0,5 atm.
    Αυτός είναι ο ρόλος του δοχείου. Τώρα το παράδειγμα που λες με τον κλειστό αυτόματο πλήρωσης, δε το καταλαβαίνω. Γιατί να κλείσεις τον αυτόματο και γιατί να ανοίξεις τάπα;

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Ρέθυμνο

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από invader7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απο τις πρώτες μου απορίες ήταν... πως είναι δυνατόν να έπεσε η πίεση κατά 1 bar μέσα σε ένα βράδυ. Σκέφτηκα οτι έχασα νερό.

Συμπλήρωσα στο σύστημα για να ξεκινήσει ο λέβητας και σκέφτηκα πως αν είναι διαρροή θα ξανά χάσω. Αφού δεν έχασα, στο δικό μου μυαλό σημαίνει πως δεν υπάρχει διαρροή, αλλά δεν ξέρω που πήγε το νερό/πίεση!

Υπάρχει περίπτωση να ήταν παγιδευμένος αέρας επειδή η εγκατάσταση είναι νεα και να έφυγε απο το αυτόματο εξαεριστικό μόλις δούλεψε το σύστημα για λίγες ώρες;

Τώρα που έχω σταθερή πίεση, μπορώ να δοκιμάσω το αυτόματο εξαεριστικό κάπως; Ναι η εγκατάσταση συνεχίζει 4-5 εκατοστά πιο πάνω και απο εκεί πάει οριζόντια, ο αέρας ακούγεται πιο κάτω, στον κυκλοφορητή αμέσως μετά τον λέβητα και όχι στις σωλήνες που βρίσκονται πάνω απο την ψευδοροφή (δηλαδή στο υψηλότερο σημείο) και εχθές για πρώτη φορά άκουσα παρόμοιο θόρυβο για 1 στιγμή σε ένα σώμα.
    Η πτώση πίεσης που αναφέρεις ενδεχομένως να οφείλεται σε εγκλωβισμένο αέρα που απελευθερώθηκε απο αυτόματο εξαεριστικό.
    Εφόσον η εγκατάσταση όπως λες είναι νέα, γιατί δεν καλείς το συνεργείο που την έφτιαξε και να τους αναθέσεις το πρόβλημα; Είναι υποχρέωσή τους να αποκαταστήσουν την όποια βλάβη ή κακοτεχνία υπάρχει.

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Εκεί καταλλήγω και γω οτι έφυγε απο το αυτόματο εξαεριστικό, και όταν γέμισα ίσως να μπήκε επιπλέον αέρας, αυτός που ακούω τώρα, αλλά είναι περίεργο που δεν φεύγει πλέον. Μπορεί να ελεγχεί το εξαεριστικό με κάποιον τρόπο;

Θα καλέσω το συνεργείο. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Δεν το έκανα εξ αρχής γιατί σκέφτηκα πως θα είνα κάτι απλό, αλλά είναι πέρα απο τα χωράφια μου! Σας ευχαριστώ. Καλό Σαββατοκύριακο!

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον invader7 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (02-03-19)

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Εχθές παρατήρησα πως το μεγάλο σώμα στο σπίτι παραμένει κρύο (τόσες μέρες είχα τον κυκλοφορητή στην χαμηλότερη σκάλα) χθες τον είχα όλη μέρα στην 2η και πάλι παρέμεινε κρυο ενώ τα 2 μικρότερα είναι πολύ ζεστά.

Το βράδυ πριν πάω για ύπνο τον γύρισα στην 3η σκάλα για να δω αν θα ξανά ζεσταθεί το μεγάλο σώμα. Μετά απο λίγη ώρα άκουσα ένα απο τα σώματα (το πιο κοντινό στον κυκλοφορητή) να κάνει τον θόρυβο που μέχρι τώρα έκανε ο κυκλοφορητής, δηλαδή τις μπουρμπουλύθρες. Ο κυκλοφορητής ως δια μαγείας δεν ξανά ακούστηκε απο εχθές και το μεγάλο σώμα άρχισε να ζεσταίνεται και πάλι.

Δεν πιστεύω πως λύθηκε το πρόβλημα μου, αλλά νομίζω πως πλέον φαίνεται ξεκάθαρα οτι υπάρχει αέρας και ότι "ταξιδεύει" στο κύκλωμα μου!

Το avatar του χρήστη Gregpro
    Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilisd Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχεις μπερδευτεί λίγο, ή είσαι παντελώς άσχετος..
    Δεν το σχολιάζω αυτό, για να μην τσακωθούμε. Τόσα χρόνια στο forum δεν έχω μαλώσει με κανέναν. Δεν με ξέρεις καθόλου, οπότε δεν μπορείς να με αποκαλείς άσχετο.

Το δοχείο διαστολής είπαμε τι κάνει, παραλαμβάνει τις διαστολές. Αλλά μιας και δεν είμαι μόνο εγώ σίγουρος, πάρε και ένα link http://www.monachos.gr/forum/content...83%CE%B7%CF%82..
    Χαίρω πολύ, την ξέρω τη θεωρία για τα δοχεία διαστολής. Όμως έχω δει 2 φορές με τα μάτια μου συστήματα θέρμανσης των οποίων τα καλοριφέρ έκαναν θόρυβο λόγω αέρα και δεν ζεσταινόντουσαν μέχρι κάτω. Οι ιδιοκτήτες έκαναν εξαερώσεις, αλλά το πρόβλημα επανερχόταν. Και στις 2 περιπτώσεις, τα δοχεία ήταν ξεφούσκωτα. Με φούσκωμα στη σωστή πίεση το πρόβλημα λύθηκε και τις 2 φορές. Το μανομετρικό ήταν ~5 μέτρα. Σε εγκαταστάσεις με ελάχιστο μανομετρικό (μονοκατοικίες) το πρόβλημα δεν εμφανίζεται με ξεφούσκωτο δοχείο, αφού ο κυκλοφορητής με τα 0,2 bar πίεση που δημιουργεί επαρκεί για τη σωστή κυκλοφορία του νερού. Όλα αυτά σου τα λέω για να καταλάβεις ότι βασίζομαι σε πραγματικές εμπειρίες και δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Εννοείται ότι τέτοιου είδους προβλήματα δεν οφείλονται πάντα στο δοχείο διαστολής, αφού παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, όπως η διατομή και η διαδρομή των σωληνώσεων, η ύπαρξη αυτόματων εξαεριστικών στα σωστά σημεία, ο κυκλοφορητής κ.λ.π.
    Αν σε ένα σύστημα έχεις νερό ακόμη και με τρύπια μεμβράνη στο δοχείο, αυτό που θα αλλάξει κατά την λειτουργία του λέβητα είναι η πίεση στο κύκλωμα προς τα πάνω πάντα λόγο της αύξησης του όγκου του νερού. Αν πχ έχεις 1,5 atm θα πάει 2,5 atm ή και περισσότερο. Υποθετικά μιλάω, μιας και όλα εξαρτώνται από την χωρητικότητα του δικτύου, σωμάτων, λέβητα.
    Όταν έχεις αέρα στην μεμβράνη του δοχείου, και εφόσον ο αέρας του δοχείου είναι στην σωστή πίεση, η μεταβολή της πίεσης της εγκατάστασης κατά την λειτουργία του λέβητα θα είναι 0,3 - 0,5 atm.
    Σωστά αυτά που λες εδώ, αλλά εγώ μίλησα για την επίδραση του δ.δ. στην πίεση της εγκατάστασης και άρα στην εύρυθμη λειτουργία αυτής.

Τώρα το παράδειγμα που λες με τον κλειστό αυτόματο πλήρωσης, δε το καταλαβαίνω.
    Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δεν κατάλαβες το παράδειγμα που σου έδωσα. Την επόμενη φορά που θα πετύχεις εγκατάσταση με τρύπιο ή τελείως ξεφούσκωτο δοχείο και τον αυτόματο να διατηρεί σωστή την πίεση (αφού συμπληρώνει νερό όταν τρυπάει ή ξεφουσκώνει το δοχείο), κλείσε τη βάνα πλήρωσης και άνοιξε ένα εξαεριστικό σε ένα καλοριφέρ. Θα δεις το μανόμετρο να μηδενίζει κατευθείαν. Με άλλα λόγια, προσπαθώ να σου πω ότι το δοχείο λειτουργεί σαν αμορτισέρ στην εγκατάσταση, λόγω της μεμβράνης που πιέζει το νερό.

Το avatar του χρήστη Gregpro
    Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από invader7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    νομίζω πως πλέον φαίνεται ξεκάθαρα οτι υπάρχει αέρας και ότι "ταξιδεύει" στο κύκλωμα μου!
    Ακριβώς αυτό που λες. Πρέπει ο θερμουδραυλικός που θα καλέσεις να βρει την αιτία ύπαρξης αέρα και να την αντιμετωπίσει. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες σε τέτοια προβλήματα.

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δυστυχώς έχω ξεμείνει με το 1 απο τα 3 σώματα κρυο ή χλιαρό. Η σωλήνα εισόδου είναι ζεστή αλλά το σώμα είναι κρύο. Ο κυκλοφορητής είναι στην 3ή σκάλα όπως ήταν στην αρχή τότε που ζεσταινόταν και τα 3 σώματα.

Απομόνωσα τα 2 σώματα και το κρύο σώμα ζεστάθηκε κανονικά, με το που άνοιξα τα άλλα 2 ξανά κρύωσε. Στο συγκεκριμένο σώμα έκανα εξαέρωση και έβγαλε αέρα για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά νερό, αλλά παραμένει κρύο.

Τέλος αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως όταν απομόνωσα τα 2 σώματα πήρε 10-15 λεπτά για να ζεσταθεί το 3ο σώμα. Αντίθετα με το που τα ξανά άνοιξα τα απομονωμένα σώματα ζεστάθηκαν αμέσως μέσα σε 1 λεπτό.

Δείχνει κάτι αυτό;

Το avatar του χρήστη @Vagelis@
    Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Λήμνος

Προεπιλογή

δεν εχω διαβασει ολα τα 38 ποστ, αλλα εχω να προτεινω τα εξης, επειδη τα εχω αντιμετωπισει κι εγω αυτα:
    (σορρυ αν εχουν προταθει)
    1. ελεγχος (ή αντικατασταση) του δοχειου διαστολης του κλειστου κυκλωματος, απο τεχνικο.
    αδειασμα του νερου του, γεμισμα με τη σωστη ποσοτητα αερα και γεμισμα με νερο ξανα εως και 1,8 max στο μανομετρο.
    2. κυκλοφορητης στην τριτη σκαλα.
    3. ολα τα σωματα ανοιχτα στο 99% των στροφων του διακοπτη
    4. εξαερωση οταν ζεσταθει το κυκλωμα, στο ανωτερο υψομετρικα σημειο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη @Vagelis@ : 07-03-19 στις 19:46

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Καλή εβδομάδα παιδιά! Επανέρχομαι για να ενημερώσω το τόπικ, έλυσα το πρόβλημα του ήχου και της θέρμανσης του σώματος.

Έβαλα τον κυκλοφορητή στο τέρμα και έκλεισα την μικρή βάνα/διακόπτη που ενώνει την "ροή" με την "επιστροφή", σκέφτηκα πως έτσι το νερό θα έχει μόνο μια κατεύθυνση και θα ζεσταθεί το 3ο σώμα. Όντως με το που έκοψα αυτό το πάντρεμα είχα αμέσως αλλαγή, άκουσα αέρα να φτάνει στο σώμα που ήταν κρύο και το εξαέρωσα αμέσως, άρχισε να ζεσταίνεται και δεν ξανά έμεινε κρύο μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς τώρα παρόλο που έχω όλα τα σώματα ζεστά και δεν υπάρχει ο θόρυβος του παγιδευμένου αέρα, δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα. Ο λέβητας "κλειδώνει" κάθε 1-2 ώρες και θέλει reset.

1. Ο λέβητας δουλεύει για 5-10 λεπτά και ζεσταίνει το νερό
    2. Σβήνει και ανάβει για να το συντηρήσει όπως πρέπει ανα τακτά διαστήματα
    3. Κάποια στιγμή (όταν πιάσει θερμοκρασία ο χώρος) ο θερμοστάτης δίνει εντολή για να κλείσει η βάνα
    4. Μετά απο 1-2 ώρες έχει πέσει η θερμοκρασία του χώρου και ο θερμοστάτης δίνει εντολή να ανοίξει η βάνα
    5. Ο λέβητας πάει να ανάψει, δουλεύει για 1-2 δεύτερα και μετά σβήνει και ανάβει το λαμπάκι reset.
    6. Μόλις του κάνω reset δουλεύει κανονικά και ακολουθεί το βήμα 1.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-11-14, 22:35

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία