Τί ακριβώς κοίταξες στην εσωτερική πλακέτα; Είναι μοντέλο από αυτά που έχουν ένα κάθετο μικρό πλακετάκι πάνω στην κύρια εσωτερική πλακέτα; Αν ναι, αυτό το κάθετο πλακετάκι είναι της επικοινωνίας, εσύ τί κοίταξες, τί ελέγχους έκανες;
Τί ακριβώς κοίταξες στην εσωτερική πλακέτα; Είναι μοντέλο από αυτά που έχουν ένα κάθετο μικρό πλακετάκι πάνω στην κύρια εσωτερική πλακέτα; Αν ναι, αυτό το κάθετο πλακετάκι είναι της επικοινωνίας, εσύ τί κοίταξες, τί ελέγχους έκανες;
Γνωρίζει κάποιος την ακριβή διαδικασία με τους κωδικούς (για να αποκληρώσουμε την περίπτωση λάθους).
Στην εξωτερική πλακέτα άλλαξα τους πυκνωτές αλλά δεν στάθηκα τυχερός. Εντόπισα ένα TOP253 PN το οποίο μου φάνηκε ύποπτο το παρήγγειλα και θα το αλλάξω και αυτό . Μετρώντας στα σημεία F1- F2 η τάση ήταν περίπου 2 V DC κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου. Στην εξωτερική πλακέτα ανάβει το κόκκινο led το πράσινο led και αναβοσβήνει το πορτοκαλί led.
α. Γνωρίζει κανείς τη σωστή τάση που πρέπει να μετρήσω?
β. Γνωρίζει κανείς το 20ψήφιο option code της Samsung για επαναπρογραμματισμό?
γ. Γνωρίζει κανείς πως βγαίνει η εσωτερική πλακέτα? (την έχει στην δεξιά πλευρά αλλά δεν σου δίνει πρόσβαση.
Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.
Υ.Σ Μου έχει σπάσει τα ******* το μηχάνημα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ilias1979 : 12-11-16 στις 23:06
Για να βγάλεις την εσωτερική πλακετα θα πρέπει να ξεβιδωσεις την μάσκα.
έβγαλα το καπάκι, ξεβίδωσα δύο βίδες που εντόπισα άλλα η μάσκα δεν βγαίνει. Πρέπει να το ξεκρεμάσω από τον τοίχο?
Καλησπέρα σε όλους
Τελικά το μοντέλο του κλιματιστικού είναι AR09FSSKABENEU.
Κατέβασα το service manual, άνοιξα την εσωτερική μονάδα και διαπίστωσα τα εξής:
α. καλωδίωση σωστή
β. το φίλτρο (πλακέτα) επικοινωνίας F1-F2 καλή
γ. ασφάλειες και τάσεις στην εσωτερική μονάδα σωστές
δ. Απομόνωσα τα καλώδια F1-F2 στην εσωτερική μονάδα και μέτρησα τάση 4,7 V DC (σύμφωνα με το manual 5V )
"Όταν συνδέω τα F1-F2 η τάση πέφτει στα 0,4 V DC. (Κανονικά θα έπρεπε να παίζει από 50 V και να λαμβάνει και αρνητικές τιμές.)
Εφόσον η τάση είναι θετική το πρόβλημα πρέπει να είναι στην εξωτερική πλακέτα.
Μέτρησα χθες στην εξωτερική πλακέτα και
304 V DC στους πυκνωτές
3,3 V DC
12 V DC
5 V DC
Σήμερα άλλαξε τροπάριο και σε μια δοκιμή μου έβγαλε σφάλμα Ε101 (Να και κατι καινούριο)
Έβγαλα την εξωτερική πλακέτα και δίχως να σκάσει varistor έκαψε την γυάλινη ασφάλεια ( 15Α)
Μέτρησα στην πλακέτα ωμικά την έξοδο προς το συμπιεστή και μου έδειξε 0Ω ??????????????
Όλες οι ιδέες καλοδεχούμενες
τα αισθητιρια ειναι. στοιχειου ή θερμοκρασιας. Πιστευω να μην το διελυσες.Βαλτα οπως ηταν
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη κακος : 21-11-16 στις 22:12
Το Ε101 σε κάποια μοντέλα SAMSUNG σημαίνει όντως πρόβλημα επικοινωνίας.
Τί είναι αυτό που είπες ότι έβγαλες την εξωτερική πλακέτα και σου έκαψε την ασφάλεια των 15Α; Και γιατί να σκάσει το varistor εφόσον προφανώς δεν έγινε υπέρταση; Τα καλώδια που έβγαλες πάνω από την πλακέτα δεν πρόσεξες να μην ακουμπάνε πουθενά, και έδωσες τάση; Αν ακούμπησαν μεταξύ τους φάση - ουδέτερος ή φάση - γείωση, λογικό δεν ήταν να καεί η ασφάλεια των 15Α; Η έξοδος προς τον συμπιεστή πώς έφτασε να μετράει 0Ω; Αν όντως συμβαίνει αυτό το IPM έχει καταστραφεί.
Καλημέρα σε όλους
τα καλώδια ήραν συ δεμένα σωστά .
Στην πρώτη δοκιμή μετά από χρόνο περίπου δύο λεπτών το μηχάνημα έβγαλε κωδικό σφάλματος Ε203.
Το έβγαλα από την πρίζα για κανένα πεντάλεπτο και όταν το έβαλα στην πρίζα μετά από χρόνο περίπου 10 δευτερολέπτων έδωσε error Ε101
Έβγαλα την πλακέτα (εξωτερική) και διαπίστωσα ότι έκαψε την ασφάλεια.
Μέτρησα την αντίσταση εισόδου 330 ΚΩ δεν δικαιολογεί να κάψει την ασφάλεια
Δηλαδή η ασφάλεια κάηκε πριν αφαιρέσεις την πλακέτα, γιατί έτσι όπως το είπες ήταν σαν να κάηκε μετά. Χωρίς να τροφοδοτείται η εξωτερική πλακέτα είναι λογικό να σου έβγαλε Ε101 (σφάλμα επικοινωνίας) διότι η εξωτερική δεν απαντούσε. Εάν όντως μετράς 0Ω στα 3 καλώδια που βγάζει η πλακέτα που πάνε στον συμπιεστή (με τον συμπιεστή αποσυνδεδεμένο), το IPM έχει πρόβλημα και θέλει αλλαγή. Φυσικά μετά μπορεί να σου ξαναβγάζει πάλι Ε203 (δεν ξέρω γιατί λες ότι αυτό σημαίνει πρόβλημα επικοινωνίας, το είδες κάπου; Γιατί συνήθως στα περισσότερα μοντέλα της ίδιας μάρκας οι κωδικοί βλάβης είναι λίγο - πολύ κοινοί και το Ε101 το έχω ξανασυναντήσει και όντως είναι πρόβλημα επικοινωνίας). Μην δοκιμάσεις να αλλάξεις την ασφάλεια και να δώσεις τροφοδοσία αν δεν αλλάξεις πρώτα το IPM (ή τουλάχιστον να το αφαιρέσεις).
Καλησπέρα FILMAN
Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ ειλικρινά για το χρόνο σου.
Σύμφωνα πάντα με το serviece manual που κατέβασα από
https://www.manualslib.com/products/...u-3617651.html
Ε101 είναι σφάλμα επικοινωνίας. Και λογικό αφού η εξωτερική πλακέτα δεν έχει τάση.
Το IPM γιατί να κάηκε αφού στις δοκιμές ο συμπιεστής δεν ξεκινούσε. Το Ε203 σφάλμα που έβγαζε πριν σήμαινε ότι έληγε ο χρόνος (περίπου 110 δευτερόλεπτα για την επικοινωνία.
Μετρώντας πάλι στην πλακέτα διαπιστώνω ότι είναι βραχυκυκλωμένη η DC τάση (307V )στους πυκνωτές.
Απομόνωσα ένα TOP253PN που έχει αλλά και πάλι τίποτα. Έχει και ένα μετασχηματιστή (παλμών υποθέτω) που θα απομονώσω και βλέπουμε.
Φίλε FILMAN δεν θέλω να πιστέψω ότι το IPM κάηκε.
Βασικά γνωρίζεις τιμές για αγορά πλακέτας?
Ευχαριστώ και καλό σου βράδυ.