Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 21

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Καλημέρα! Εντάξει έχεις δικιο τουλαχιστον καταλαβαινω το λαθος μου και μαθαινω απ αυτο.

Συνδεσα τελικα το ps-on με το standbay pin μεσω αντιστασης και εχω και τα 12 και τα 5V. Στη δευτερη (μικρη) φυσα που παει στη main αναγραφονται τα πιν: 1) inverte on/off 2) NC, 3)DIMPWM, 4)GND, 5)DET_5V στη οποια εχω τα 5V στο τελευταιο πιν. επισης στη φυσα που παει στο inverter αναγραφονται τα πιν: 1)VCC 2,3)FB 4,5)GND 6,7)LD στην οποια παιρνω τα 12V(VCC).

Μπορω τωρα να δοκιμασω αν αναβουν οι λαμπες της τβ οπως εχω εκτος το τροφοδοτικο χωρις mainboard συνδεμενη; πρεπει να ενεργοποιησω καπως το πιν inverter on/off?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μπράβο Βαγγέλη
    ευτυχώς που τουλάχιστον δεν παρεξηγιέσαι όπως κάποιοι άλλοι όταν τους απαντώ με κυνικό τρόπο
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vagos_89 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπορω τωρα να δοκιμασω αν αναβουν οι λαμπες της τβ οπως εχω εκτος το τροφοδοτικο χωρις mainboard συνδεμενη; πρεπει να ενεργοποιησω καπως το πιν inverter on/off?
    ναι βάλε στο φις CNI805 πιν 1 Inverter On/Off τάση +5V και αν και το inverter είναι ΟΚ θα ανάψουν οι λάμπες

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Φυσικα και δεν παρεξηγουμαι, δεν το κανεις προφανως γιατι δεν με συμπαθεις :P.

Αναψαν τελικα και οι λαμπεε οποτε ειναι ενταξει και το ινβερτερ.. οταν συνδεω πανω την mainboard εχω την standby 5V αλλα στα 5 και 13 κανει συνεχως αυξομειωσεις η ταση. Ακουγεται και ενας διακεκομμενος ψιλος θορυβος αν πλησιασω απο τον μ\σ σαν να μην μπορει να ξεκινησει. Οποτε το προβλημα ειναι στη mainboard και τα βλεπω σκουρα πραγματα. Αν ανεβασω καμοα φωτο θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει να εστιασω καπου? Γιατι εψαξα και στο ιντερνετ, ebay κτλ και δεν βρηκα να πουλανε τη συγκεκριμενη. Ουτε καποιο σχηματικο της μπορεσα να βρω.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vagos_89 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακουγεται και ενας διακεκομμενος ψιλος θορυβος αν πλησιασω απο τον μ\σ σαν να μην μπορει να ξεκινησει.
    άρα η mainboard έχει κάποιο γερό βραχυκύκλωμα
    φαίνεται εύκολο

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Για μενα τουλαχιστον δεν φαινεται και τοσο ευκολο. οπως ειπα στην αρχη η πλακετα απ τη κατω μερια ειχε κατι και κολλουσε σε μεγαλο μερος την καθαρισα αλλη μια φορα την δοκιμασα και τωρα το λεντ μενει μονιμα αναμμενο κοκκινο ενω πριν αναβοσβηνε. Αλλα και παλι δν παιρνω καποια ταση και ο μ/σ συνεχιζει να βγαζει τον θυρυβο.

Βρηκα τελικα την πλακετα σε ενα καταστημα με ανταλλακτικα στα 75€. Ενω το μοντελο της πλακετας ειναι ιδιο ειναι ομως απο αλλο μοντελο τηλεορασης. Θα υπαρχει καποιο προβλημα αν την παρω, θα δουλεψει?

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Επισης οταν δοκιμαζω μονο του το τροφοδοτικο εχω κανονικα τις τασεις 12.6 και 5.6V. Οταν συνδεω πανω και το ινβερτερ και αναβουν οι λαμπες οι τασεις που βγαζει ειναι 11.8 και 3.3V. Ειναι φυσιολογικο αυτο?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

είναι αυτονόητο ότι οι τάσεις πρέπει να είναι σταθερές!
    πρέπει να βρεις γιατί γίνεται αυτό
    η τάση 5.1V σε 5.6V είναι σχετικά μεγάλο σφάλμα

1. μέτρα τι τάση έχεις στο πιν 3 του UM851 ΚΙΑ431Α (προσοχή η μέτρηση αυτή να είναι γρήγορη) γιατί μπορεί να βάζεις παράσιτο στο κύλωμα ελέγχου
    2. κατά την διάρκεια του προβλήματος έχεις σταθερές και πόσο τις τάσεις VCC και PFC_OUT; (προσοχή αυτές οι δύο μετρήσεις πρέπει να γίνουν ως προς HOT GND)

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Σορυ 12.6 και 4.6V ηθελα να γραψω, δεν το προσεξα! σχεδον 4,7. Στο πιν 3 του UM851 μετρησα 157V. Αν καταλαβα σωστα vcc εννοεις το ποδαρακι 8 του pfc. μετρησα στο vcc σταθερα 14,2V, στο out ειχα μια μικρη ταση καπου τα 0,5V η οποια επαιζε αλλα δεν προλαβα να ξανα μετρησω γιατι για καποιο λογο μου εκαψε την ασφαλεια στην αρχη, προφανως θα ακουμπησα καπου που δεν επρεπε και δεν εχω παρομοια να την αλλαξω προς το παρον.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

κρίμα Βαγγέλη απογοήτευση οι απροσεξίες μου ανάβουν τα λαμπάκια
    σου είπα ότι είναι εύκολο αλλά όχι και γελοίο να επισκευάσεις αυτά τα ηλεκτρονικά

να ξέρεις ότι όποιας έκτασης ζημιά σε όλα αυτά τα τροφοδοτικά όταν ξέρεις τι κάνεις ο χρόνος επισκευής τους είναι 15 έως 20 λεπτά το πολύ
    εδώ στο φόρουμ μπορεί να πάρει και εβδομάδες!

ήξερα ότι στο πιν 3 του UM851 έπρεπε να απαντήσεις +2,5V και το έκανα για να δω την ακρίβεια του βολτομέτρου σου (για να έχω εικόνα για τις απαντήσεις που έδωσες για τις άλλες)
    δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Καλημερα! Στο UM851 μετρησα με hot gnd μαλλον γιαυτο μετρησα λαθος τιμη.Τωρα το προσεξα απο το σχήμα. Αντικατεστησα την ασφαλεια αλλα μου την καιει, υπαρχει περιπτωση να εκαψα το ολοκληρωμενο;

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Samsung] ΒΛΑΒΗ SAMSUNG LE40A536T1F .
    από rigatos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-15, 21:32

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία