ειδα πως περιπου ειναι (ειναι αυτα που ειναι κατω απο τα ψυγεια )αλλα πως τα μετραμε τι πρεπει να δειχνουν τα ποδαρακια μεταξύ τους
Αν υπάρχουν 2 ποδαράκια με χαμηλή αντίσταση μεταξύ τους, το Igbt είναι καμένο.
Αν όχι, δεν μπορείς να το ελέγξεις με απλό πολύμετρο για σωστή λειτουργία.
Το πολύ πολύ να μετρήσεις την αντίστροφα πολωμένη δίοδο (αν υπάρχει) μεταξύ συλλέκτη και εκπομπού με το πολύμετρο.
Μπορείς όμως να το πολώσεις σωστά (π.χ. με ένα λαμπάκι, μια μπαταρία 9V και μια αντίσταση στη βάση) και να δεις αν άγει.
Πάω να αρχίσω δουλειά πιστεύω να βρω κάτι
ξεκόλλησα ολα τα επίμαχα εξαρτηματα και τα μετρησα, ολα ανα ειδος εχουν την ιδια ενδειξη με το πολιμετρο. κανενα δεν δειχνη με το οργανο να βραχυκυκλωνη (οσοι ακροδεκτες δειχνουν με αντιθετη πολικότητα στο οργανο δεν δειχνουν ) αλλα η ηλεκτρο/ση με ολα σχεδον τα τρανζιστορ βγαλμενα κανει βραχυκυκλωμα ακομα καμια ιδεα ρε παιδια
Μετά τη γέφυρα πρέπει να έχει μεγάλους πυκνωτές, δες μήπως έχει βραχυκυκλώσει κάποιος απ' αυτούς. Επίσης ανάμεσα στη γέφυρα και τους πυκνωτές πρέπει να έχει μια αντίσταση ισχύος που τη βραχυκυκλώνει η επαφή ενός ρελέ, δες μήπως οι επαφές του ρελέ είναι κολλημένες μεταξύ τους.
βρηκα το σχεδιο ( το βαζω σε φωτο) και ψαχνωντας βρισκω την γεφυρα με το ψυγειο λαθος κολημενη στρημενη μια θεση δηλ στα ποδια εναλασομενου πηγεναναν στους πυκνωτες και η ταση ερχοταν στο +και- ( οπως εγραψα απο την αρχη ειχε παει σε μαστωρα και φενετε οτι ειναι αλαγμενη και δεν ξερω εαν ειναι η σωστη γεφηρα) ολες σχεδον τις δοκιμες τις εκανα με μια λαμπα 60W εν σειρα ( γιατι τις δουλεις τις κανω στω γκαραζ και μενω στο 2 οροφο σε πολυκατικια μου εριχνε συνεχεια την ασφαλεια επανω και επρεπε να ειναι ανθρωπος να τη σηκωση γιατι εχει και ρολα ηλεκτρικα και κινδινευα να μεινω μεσα )με το οργανο δεν μου δειχνη βραχυκυκλωμα αλλα κανη βρχυκυκλωμα διατι για μια φορα εβγαλα την λαμπα εκαι εδωσα κατευθηαν και μου εκαψε την ατισταση 2,2 Ω,οι πικνωτες οι μεγαλοι και οσους μπορεσα να μετρησω ειναι οκ εχω ξεκωληση σχεδον ολα τα τρανζιστορ αλλα τιποτα η διαφορα με πρωτα αν βοηθαει ειναι οταν ηταν λαθος η γεφυρα παντα με λαμπα η οποια αναβε δυνατα αρα βραχυκυκλωμα αλλα ο ρελε κολαγε ,,τωρα με σωστη σε πολυκωτητα η γεφυρα (την ξαναελεγξα μηπως καηκε ) παλι η λαμαπ ανβει δυνατα αλλα ο ρελε δεν κολαειβοηθατε παιδια
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostascbr : 20-03-15 στις 15:39
το (+) και το (-) της γέφυρας πρέπει να συμφωνεί με τους ακροδέκτες των ηλεκτρολυτικών
αν έχεις αφαιρέσει και τις διόδους που σου έχω σε κύκλο στο σχήμα που μπορεί να είναι και αυτές προβληματικές
θα πρέπει να έχει τάση στους ακροδέκτες των ηλεκτρολυτικών +310V
έχει;
![]()