Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 23
    Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Εξηγω ενα ενα

Γραφεις:

Φυσικά και υπάρχει ένταση όταν λέω ότι ο ενισχυτής έχει μία από τις πολλές τοπολογίες που είναι συμπληρωματικής συμμ., ή και άλλες ψευδο-συμπληρωματικής συμμ., ή push-pull κλπ και εσύ επιμένεις ότι είναι κοινού εκπομπού; και μου λες για τρανζίστορ 1, 4 και 7
    αν δεν χρησιμοποιούμε αυτούς τους διεθνείς όρους πως θα συνεννοούμαστε;

Κοινου εκμπομπου ονομαζονται οι ενισχυτες οι οποιοι ειναι αρχικα συμπληρωματικοι ( ντριβερ +εξοδου ) και συμμετρικοι NPN στην θετικη μερια και ΡΝΡ στην αρνητικη ( δεδομενο) εχουν την τροφοδοσια στους συλλεκτες και την εξοδο στους εκπομπους :καθιερωμενο διεθνως ως EFP Emitter follower pair .

Υπαρχει και η αλλη περιπτωση που ειναι συμπληρωματικοι ενα ντριβερ οδηγαει ενα εξοδου ανα πλευρας τροφοδοσιας , συμμετρικοι γιατι εχουν NPN και PNP τρανσιστορ αλλα τα εχουν αναποδα δλδ συλλεκτης ειναι η εξοδος και εκπομπος στην τροφοδοσια μονο που εκει με αυτη την λογικη στην θετικη πλευρα παει αναποδα το PNP και στην αρνητικη αναποδα το NPN Η τοπολογια αυτη ονομαζεται CFP COMPLEMENTARY FEEDBACK PAIR αλλα τυχαινει να εχει καθιερωθει ως συναφες του collector follower pair το οποιο αν και λαθος εχει να κανει με το οτι οι συλλεκτες ειναι ολοι ενωμενοι στην εξοδο .

Το ερωτημα που εκανα στον χρηστη ηταν εαν ειναι κοινου εκμπομπου η κοινου συλλεκτη για να εκτιμησω τον βαθμο σταθεροτητας του κυκλωματος μια και ειναι γνωστο οτι τα CFP ενω εχουν πολλα καλουδια εχουν δυσκολιες στην σταθεροποιηση ειδικα οταν εχουν πολλα τρανσιστορ στην εξοδο .

Βρισκεις η μου δειχνεις σε παρακαλω που ειναι το λαθος μου ???
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Προτεινες στο αλλο νημα στον χρηστη να αλλαξει το ρευμα βασης των τρανσιστορ τα οποια συμεπριφερεται διαφορετικα απο πλευρας θερμοκρασιας σε στατικη κατασταση . Εαν καταλαβα καλα γιατι μπορει και να μην καταλαβα .

Αρα θελω να ξερω πως θα μπορουσε να γινει αυτο και επισης θελω να ξερω εαν γινει με τον τροπο που φανταζομαι πως αυτο μπορει να προβλεφθει η συμπεριφορα του σε πραγματικες συνθηκες με επαγωγικο φορτιο κλπ κλπ .

ΘΑ μπορουσες να με ενημερωσεις ?

Θα μπορουσες να ανεβασεις καποια παραδειγματα οπου καποιοι κατασκευαστες εχουν ακολουθησει καποια παρομοια τακτικη η προσεγγιση ?

Τελος εαν δεν εχω κατι καταλαβει σωστα απο αυτο που ειπες μπορεις να μου το εξηγησεις καλυτερα ?
    www.eastelectronics.gr ε

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Γραφεις :

δεν καταλαβαίνεις τι λέω γιατί το εξήγησα τώρα στην προηγούμενη παράγραφο
    και το επεκτείνω: το θέμα της πόλωσης δεν είναι τόσο απλό διότι έχει για τον σκοπό αυτό διάταξη τρανζίστορ σταθερού ρεύματος (πηγή ρεύματος) και βάζουν και θερμοστάτη που λες για
    vbe σταθερή αλλά εκεί δεν έχουμε φτάσει ακόμα!

Στην δουλεια που κανω εχω επισκευσει σχεδον 5000 ενισχυτες θα ηθελα να μου δειξεις καποιο σχεδιο το οποιο εχει στην πολωση πηγη σταθερου ρευματος (σε ενισχυτη ταξης ΑΒ οπως ειναι αυτοι που συζηταμε )

Εκτος εαν και παλι μιλας για κατι με εναν τροπο που δεν εχω καταλαβει οποτε σε αυτη την περιπτωση θα παρακαλουσα να μου εξηγησεις

Στους ενισχυτες ταξης ΑΒ θα μπορουσαν δυο τρεις διοδοι να δημιουργησουν την αναλογη πτωση τασεως που χρειαζεται ωστε να πολωθουν τα τρανσιστορ στην πραξη θα μπορουσε να το κανει μια αντισταση .

Ομως επειδη ( χοντρικα ) οσο τα τρανσιστορ ανεβαζουν την θερμοκρασια τους τοσο ανεβαινει και η πολωση τους αρα μπαινει ενα θερμιστορ , η ενα σετ διοδων συνηθως 3 σε ενα περιβλημα , η ενα απλο συνηθως ΝΡΝ τρανσιστορ τα οποια ειναι βιδωμενα στην ψυκτρα μαζι με τα τρανσιστορ εξοδου το οποιο οσο ζεσταινεται μαζι με τα εξοδου αλλαζει η αγωγιμοτητα του και σκοπος ειναι να κατεβαζει την πολωση οσο η θεμροκρασια ανεβαινει .

Αυτο δεν ειναι πηγη σταθερου ρευματος ειναι εναν διαιρετης τασεως ελεγχομενος απο θερμοκρασια Για αυτο αλλωστε μπορει το ιδιο κυκλωμα να υλοποιηθει με ενα NPN transistor η με ενα σετ διοδων η και με ενα απλο θερμιστορ το οποιο δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια αντισταση ελεγχομενη απο θερμοκρασια ...

Μου εξηγεις σε παρακαλω ????
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη east electronics : 03-10-14 στις 22:48
    www.eastelectronics.gr ε

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Ενα λαθος που καναμε και οι δυο ειναι να βγουμε σε συμπερασματα πριν δουμε καποιο σχεδιο ...Το να αυξησει το ρευμα βασης μονο των αρνητικων τρανσιστορ ( Εαν αυτο ειναι που ηθελες να πεις ) ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ εγινε κατανοητο οτι ηθελες να αλλαξεις το ρευμα βασεις στα τρανσιστορ που ειχαν διαφορετικη συμεπριφορα σε οτι αφορα την θερμοκρασια .

Τσπ το θεμα ειναι οτι σε ενα κυκλωμα το οποιο ειναι ετοιμο και κατα καποιον τροπο δοκιμασμενο ο μονος τροπος τα τρανσιστορ να ειχαν διαφορετικη οδηγηση μεταξυ NPN και PNP θα ηταν εαν καποιο στοιχειο του κυκλωματος ηταν λαθος . \

Ανετα θα μπορουσε η αντισταση εκπομπου στο αρνητικο οδηγο τρανσιτορ να ηταν λαθος που σημεινει οτι τα αρνητικα τρανσιστορ εξοδου θα ειχαν εσφαλμενη η μη συμμετρικη οδηγηση ...

Πιθανοτατα εαν υπηρχε αντισταση στην βαση του αρνητικου οδηγου η οποια ηταν λαθος και εκει η οδηγηση των αρνητικων να μην ηταν επαρκεις .

Αλλα ολα αυτα προυπουθετουν δυο βασικα πραγματα το ενα ειναι σχεδιο και το δευτερο αυτος που μονταρισε το κιτ και τσπ αυτος που το εχει να εχει κανει τους απαραιτητους ελεγχους το οποιο απο οτι καταλαβα δεν ισχυει σε καμμια περιπτωση . Το κιτ μαλλον εχει ερθει μονταρισμενο και αυτος που το εχει δεν εχει κανει επαρκεις ελεγχους σε αυτο που εβαλε στην πριζα..

ΜΕ δεδομενο οτι το κιτ ειναι σωστο το μυαλο σου παει στην ταλαντωση με δεδομενο οτι δεν εχει μονταριστει σωστα το μυαλο σου παει στην ανεπαρκη οδηγηση ...

Καλυτερα τωρα ?

Περιμενω την αποψη σου
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη east electronics : 03-10-14 στις 22:54
    www.eastelectronics.gr ε

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Και κατι για να κλεισω την δικια μου αποψη οσο θε περιμενω την δικια σου .

Ειναι Παρασκευη Βραδυ η ωρα ειναι 11,00 και γραφω ακομα απο το εργαστηριο μου , στο σπιτι μου εχω δυο παιδακια 3 και 6 , στα ραφια αυτη την στιγμη περιμενουν 25 μηχανηματα να περασουν απο τα χερια μου και αυριο μονο για βδομαδιατικα μισθοδοσια θα πληρωσω χαλαρα 1000 ευρω για τους υπαλληλους μου ...

Αυτα δεν στα γραφω για να μου πεις μπραβο Στα γραφω για να καταλαβεις οτι αρχικα δεν εχω απολυτως καμμια ορεξη η χρονο να τσακωθω μαζι σου η με κανεναν αλλο , αν μη τι αλλο δεν σε ξερω για να εχω και προσωπικα μαζι σου.

Ομως θα πρεπει να καταλαβεις οτι η προσπαθεια γινεται για να μην γραφονται λαθος πραγματα και στα δυο τα φορουμ για να καταληξει καποια στιγμη ο χωρος αυτος να ειναι πραγματικο σημειο γνωσης , εμεις οι λιγο μεγαλυτεροι που ετυχε να εχουμε δει ενα δυο πραγματακια παραπανω να μπορεσουμε να τα μεταδωσουμε στους νεοτεορους και τελος γενικοτερα η κοινοτητα να αποκτησει και ενα καλυτερο κοινο σε βαθος χρονου ....

Αυτα απο μενα και αναμενω τα δικα σου σχολια ....

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    www.eastelectronics.gr ε

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

επειδή δεν είναι του στιλ μου τα «κατεβατά» και τα «σεντόνια» θεωρώ το θέμα λήξαν

ένα λίνκ που βρήκα πρόχειρο λέει ακριβώς για αυτό το πρόβλημα στον ενισχυτή βρες το έχει και την λύση

και είναι και ένας λόγος που του έλεγα να μεγενθήνει με την βάση χρόνου στον παλμογράφο για να μετρήσει την συχνότητα στο πρόβληματικό μέρος της κυματομορφής

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

... Οπως νομιζεις καλυτερα ...εγω δεν εχω κανενα απολυτως θεμα ....
    www.eastelectronics.gr ε

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Μολις ειδα οτι εχεις σχεση με τον χωρο της τηλεορασης ....

Η συχνοτητα στην κυμματομορφη ??? χμμμμ και αυτο δεν μπορω να το καταλαβω εαν εβρισκε την συχνοτητα που ακριβως θα βοηθουσε αυτο ??? δλδ αν ηταν 500ΗΖ φταιει το ντριβερ ενω εαν ηταν 1500 φταιει κατι αλλο ???

Και εδω λες πραγματα τα οποια δεν μπορω να καταλαβω μπορεις να εξηγησεις την μεθοδολογια σε παρακαλω ?
    www.eastelectronics.gr ε

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Διαβασα και το αρθρο και τωρα εχω αρχισει να πιστευω οτι μαλλον τα εχεις μπερδεψει τα πραγματα αρκετα . Αλλα μπορει να κανω λαθος οποτε με διορθωνεις ...

ο Ελλιοτ αναφερεται σε παρασιτικες ταλαντωσεις στην αρνητικη πλευρα οταν χρησιμοποιει στα κυκλωματα του την τοπολογια CFP

Εμεις αρχικα δεν γνωριζουμε τι τοπολογια εχει το μηχανημα αλλα πιστεψε οι πιθανοτητες να ειναι CFP με 8 τρανσιστορ στην εξοδο ειναι μαλλον μικρες .

Οποτε η λυση του Elliot να βαζει πυκνωτη miller στο αρνητικο οδηγο προφανως δεν ειναι η λυση απο την στιγμη πο το κυκλωμα μαλλον δεν ειναι CFP

Επισης δεν εχει νοημα να προτεινεις καμμια "λυση" απο την στιγμη που ακομα δεν ξερουμε εαν αυτο που εδειξε ο παλμογραφος ειναι ταλαντωση η προβλημα οδηγησης ...

τελος να σου θυμησω οτι προτεινες στο χρηστη να αγνοησει την συμεπριφορα αυτη απο την στιγμη που δεν μπορει να την ακουσει ...Στην πραγματικοτητα αυτο ειναι που με εξοργισε περα απο καθε οριο ....

Μιλαμε για μηχανημα τουλαχιστον 200W δεν μπορεις να φανταστεις τι μπορει να κανει αυτο με επαγωγικο φορτιο και μεγαλη ισχυ ....
    www.eastelectronics.gr ε

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από east electronics Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μιλαμε για μηχανημα τουλαχιστον 200W δεν μπορεις να φανταστεις τι μπορει να κανει αυτο με επαγωγικο φορτιο και μεγαλη ισχυ ....
    εξακολουθείς να μιλάς λες και δεν έχω αγγίξει κιλοβαττικά μηχανήματα που λίγοι μπορούν να βάλουν χέρι

την κυματομορφή δεν την μεγένθυνε όπως είπα αλλά η συχνότητα της μπορεί να είναι κα πάνω από το ακουστικό φάσμα
    είδες ότι ενώ μίλαγες για επαγωγικά φορτία πρότεινες χωρικό για να μεγενθύνεις το πρόβλημα όπως το φανταζόσουν αλλά όπως είδες πλησίασες σίγουρα τυχαία στην λύση του

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Sharp] SHARP AQUOS 42'' περιεργη βλαβη
    από GeorgeSindos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-13, 16:10
  2. PHILIPS CHASSIS L6 ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ STAND BY.
    από GeorgeSindos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-06-12, 13:44
  3. Περιεργη συμπεριφορα σε εξωτερικη USB.
    από p_stama στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-11, 14:27

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία