Καλησπέρα, μου έφερε ένας φίλος αυτόν το φορητό και ενώ του αλλάξω την κάρτα του (nvidia 9300), με μία nvidia 8600 από άλλο φορητό (η οποία δουλεύει) συνεχίζει να μην μου δίνει εικόνα. Καμία ιδέα;
Καλησπέρα, μου έφερε ένας φίλος αυτόν το φορητό και ενώ του αλλάξω την κάρτα του (nvidia 9300), με μία nvidia 8600 από άλλο φορητό (η οποία δουλεύει) συνεχίζει να μην μου δίνει εικόνα. Καμία ιδέα;
πριν αλλάξεις οτιδήποτε έπρεπε να συνδέσεις το λάπτοπ με μια οθόνη σταθερή.....Πιθανότατα να μην είναι η καρτα γραφικών αλλά άλλα ηλεκτρονικά στοιχεία όπως το Inverter (είναι πίσω καλά κρυμένο απο την οθόνη) ή τροφοδοσία οθόνης.
Οπως επίσης δεν μας είπες τι ακριβώς παρουσίαζε και πήρες την απόφαση για την αλλαγή της Vga και πως ξέρεις οτι ταιριάζουν τα pins? Αφού είναι διαφορετικό chipset πως ξέρεις οτι έχει ακριβώς την ίδια διάταξη σε ακροδέκτες (πινς).....
Κρατήστε μια αντίσταση... στους χαλεπους καιρους
Το συγκεκριμένο λαπτοπ έχει vga module. Σελίδα 54 -> http://tim.id.au/laptops/acer/aspire%206930%206930g.pdf
Δοκίμασε πρώτα αυτό που σου λέει ο Άγις, αν δεν έχεις εικόνα σε εξωτερικό μονιτορ, δοκίμασε χωρίς το wifi module, χωρίς σκληρό και άλλαξε μνήμη ή αν έχει δύο μνήμες δοκίμασε τες εναλλάξ....
εμπειρικα αναφερω οτι δεν ειναι συμβατα ολα τα module με ολα τα laptop οποτε μπορει το παλιο module να ειναι χαλασμενο και το καινουριο που δοκιμασες να μην ειναι συμβατο.
Επισης θυμιζω πως σε περιπτωσεις χαλασμενου inverter σε οθονες TFT αν παρατηρησεις προσεκτικα σε κατασταση λειτουργειας φαινονται αχνα και σκοτεινα οι ενδειξεις της οθονης , αφου το μονο που χρειαζεται το inverter ειναι για το backlight.
Σωστό
Ταιριάζουν:
Aspire 6930G MXM-II: 9300M GS, 9600M GS, 9600M GT, HD 4650, 8600M GT
Ναι μπορεί
Είναι
...και αν έχεις πολύμετρο που μετράει συχνότητα μπορείς να δεις αν ¨κόβει¨ ο inverter είναι περίπου στα 50-60ΚHz η λειτουργία του. Βάζεις τον ακροδέκτη στο κέντρο κάτω της οθόνης δεν χρειάζεται να βγάλεις πλαστικά.
Να συνδέσεις με hdmi εξωτερική οθόνη και να δοκιμάσεις Fn και F5 όπως επίσης Fn και F6
Στο 6930g το συνήθες πρόβλημα είναι με το Northbridge (U26) που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κάρτα γραφικών (υπερθερμένεται) με το πιό συνήθες πρόβλημα το μηχάνημα να κάνει συνεχώς reboot. Δοκίμασε ένα reflow.