IMAG0310.jpg
Οπως συνήθως κάποιος φίλος-φίλου θα έχει και κάνα κειμήλιο
Έτσι λοιπόν βοηθάω στην διατήρηση του είδους
Το Παλιο συνήθειο δεν κόβεται πρώτα μια τυπική ωμομετρηση και μετά στην πρίζα
Σφυχτηκε η κλωστή κίνησης -τεντώθηκε-λαδώθηκε και άρχισε να κινείται ο μεταβλητός
Δεν έπιανε κανένα σταθμό-τίποτα , ενω ο ενισχυτής ακουστικής φανέρωνε σημεία λειτουργίας
Η ΒΛΑΒΗ βρέθηκε γρήγορα ,ένας πυκνωτής χάρτου βραχυκυκλωμένος
IMAG0305.jpg
Αποκαταστάθηκε η λειτουργία αλλάχθηκαν και κατι άλλοι πυκνωτές προκαλυπτικά και μετά η καθαριότητα
Καθάρισμα με ζεστό σαπουνόνερο με το κομπρεσέρ αέρος ..λιγο οινόπνευμα και στον ήλιο μια μέρα
IMAG0303.jpg
το ξαναδεσα και το άφησα να παίζει. Μετά από μισή ώρα άρχισε ΕΝΑ ΤΣΙΡ-ΤΣΙΡ-ΤΣΙΡ μέτρησα με το πολυμετρο και ειδα την υψηλη να τρεμοπαίζει ,ετσι υπόθεσα οτι και ο ηλεκτρολυτικός υψηλής τάσης τροφοδοσίας πήγαινε για φούντο .
Αγόρασα δυο 50αρηδες και γύρισα να τους αλλάξω,αλλα πριν το ξανάβαλα στην μπριζα και είδα οτι ειχε πλήρη μουγκαμαρα.
Μετα λύπης μου μου μετά απο λίγες μετρήσεις ,διαπίστωσα ότι το καλώδιο του μετασχηματιστή ακουστικής που διερχόταν από μια τρύπα , δεν άντεξε την καθαριότητα και τον αέρα, με αποτέλεσμα να σπάσει η μόνωση και να ακουμπάει σασί..........το πρωτεύον του μ/τ κάηκε και δεν είχε ωμική συνεχεία
Καπου είχα έναν και άρχισα να ψάχνω άλλα μου βγήκε μπροστά ένας τροφοδοσίας 220/15VAC
IMAG0304.jpg
ΛΕΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ έτσι έγινε και έπαιξε μια χαρουλα και μπορω να πω οτι δεν καταλάβαινες διαφορά
Σίγουρα δεν υπερηφανεύομαι για αυτήν μου την επισκευή
IMAG0309.jpg
Όμως το σίγουρο είναι ότι θα κάνει τον κάτοχο του ΞΑΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ