Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 17 από 17

Θέμα: ROTEL RB981

Μέλος
    Όνομα
    περικλης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή rb981

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από p270 Εμφάνιση μηνυμάτων
    αλλαξε τους μονο καλο θα του κανουν
    αλλαξα τους λιγοστους πυκνωτες...κοιταξα ολες τις κολλησεις απο 3 φορες την καθε μια...οπως το περιμενα...δεν εγινε ΤΙΠΟΤΑ επιμενει να εχει 86mv dc στο δεξι καναλι.πως γινεται να σας στειλω το σχηματικο του μπας και βγαλει κανενας καμια ακρη???βλεπω να βγαινει για πουλημα στο τελος και να αγορασω κανεναν nad 3020 που εχει τριμμερ

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

καλό θα ήταν να μιλήσεις με το Σακκη που έχει γράψει ποιο πάνω τους ξέρει καλά είναι επαγγελματίας πολύ καλός άπλα καν το μεσώ pm αν του το πας θα σου λύσει το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις μηχάνημα

αλήθεια αυτός δεν έχει trimmer

το ποιο πιθανω ειναι να εχει αλλαξει η τιμή κάποιου εξαρτήματος πάνω στο κύκλωμα άλλα θέλει ψάξιμο

Μέλος
    Όνομα
    περικλης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

μετα απο επικοινωνια τελικα με τον κ.Σακη(east electronics) νομιζω πως βρηκα λυση...μια απο τις αντιστασεις των 1,5Κ αλλαχτηκε με μια 1,2Κ (ελπιζω να εκανα καλα)και το dc τωρα ειναι -20mv πολυ αποδεκτη τιμη σε συγκριση μεταξυ και του αριστερου καναλιου τωρα μετραν σχεδον ακριβως σε ολα το ιδιο.ο ενισχυτης μαλλον θα κατσει μαζι μου για πολλα χρονια ακομα.
    ενα πραγμα που μου εκανε εντυπωση ειναι ο επαγελματισμος του συγκεκριμενου ανθρωπου (Σακης) ηταν προθυμος να κοιταξει το σχηματικο και να μου προτεινει πιθανες αιτιες αλλα και λυσεις...ειδικα η μια λυση σε περιπτωση που δεν ειναι ματσαρισμενα απολυτα τα οδηγα τρανζιστορ με αφησε με το στομα ανοιχτο(θερμοκρασιακη συζευξη) και πολλα αλλα που μου ειπε στην μικρη κουβεντα που ειχαμε.μηπως τετοια μυαλα πανε χαμενα στη χωρα μας???και μην με πειτε υπερβολικο γιατι σε οποιον ηλεκτρονικο εδειξα το σχηματικο ο ενας ειπε ''ε αστο να βγαζει dc δεν πειραζει εχει ρελαι στην εξοδο'' ο αλλος ''παιζει?? ναι ε αφου παιζει αστο'' και ο αλλος μου εδειξε εναν παλιο ενισχυτη scott και μου λεει με καμαρι ''οι μαυρες σειρες ενισχυτων δεν ειναι καλες'' μετα φταιω εγω που τα γραφω εδω?δεν ξερω τις υπολοιπες γνωσεις του κ.Σακη αλλα στο θεμα ''ενισχυτης'' δεν γνωριζω καποιον καλυτερο και με διαφορα!!οτι μου εχει πει και εχει βοηθησει δεν επεσε ποτε εξω..για μια ακομη φορα τον ευχαριστω θερμα.
    στο τελος με βλεπω παραρτημα east electronics στη βορεια Ελλαδα

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

για αυτό σου να μιλήσεις με τον Σακκη οι υπόλοιπη μάλλον κομπογιαννίτες είναι

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

λυπαμαι αλλα μαλλον θα στην χαλασω ...ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ= ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ+ΑΚΡΙΒΕΙΑ Τουλαχιστον για push pull ταξη ΑΒ,
    Αυτο που εκανες ειναι μαλλον λαθος και οταν σου εξηγησα οτι πρεπει να κοιταξεις τις αντιστασεις γυρω απο το διαμαντι η να της αντικαταστησεις με ακριβειας ωστε να μειωθει το οφφσετ ( αν και τα 80 μιλιβολτ ειναι οριακα αποδεκτα ) μιλαγαμε στο τηλεφωνο για μερικα Ωμ ...Υποθετω οτι επρεπε να ""ερθει "" με τιμες στα ορια των 10-30 ωμ Η επαμβαση σου ειναι αρκετα μεγαλη με σχεδον 300 Ωμ και μαλλον δειχνει επεμβαση τυπου κορτιζονης δλδ οτι κοροιδευμε το συστημα για να αλλαξει η τιμη του οφφσετ ενω παραβλεπουμε τις υπολοιπες συνεπειες που μπορει να εχει αυτο στον ενισχυτη .

Σωστοτερος τροπος ειναι να μετρησεις πτωση τασεως πανω στις αντιστασεις και να παρεις εικονα απο εκει .

Κατα την αποψη μου παρολο οτι αυτο που βλεπεις εχει κατα καποιον τροπο να κανει με τον διαφορικο και το ποσο καλα ζυγισμενος εναι πλην ομως δεν σου λεει κανεις οτι δεν εχει λαθος ισοροπια απο κατι αλλο πχ ενα οδηγο η καποια αλλη αντισταση που δεν εχεις μετρησει...

Μια πολυ καλη μεθοδος θα ηταν να χρησιμοποιησεις ενα απλο πολυμετρο αλλα μετρωντας λιγο ανορθοδοξα ...δλδ δεν μετρας με αναφορα στην γη αλλα με αναφορα στο απεναντι καναλι ...ΠΧ :

Θετικος ακροδεκτης στον εκπομπο του πανω αριστερου τρανσιστορ του διαφορικου ενω αντιστοιχα ο αρνητικος στο ιδιο τρανσιστορ αλλα στο απεναντι καναλι ..εφοσον εχουν κοινο τροφοδοτικο και κοινες συνθηκες λειτουργιας περιμενεις να δεις μερικα μιλιβολτ 10-25 τα οποια προερχονται απο διαφορες στις καλωδιωσεις πλακετες κλπ ...Οπου δεις μεγαλυτερη ταση η μικοροτερη τοτε εκει ειναι και το σημειο που υπαρχει και το προβλημα

Θα ελεγα αρχικα να βαλεις 4 αντιστασεις ιδιες ακριβειας και σωστες στην τιμη που εχει ορισει ο κατασκευαστης και να δεις αν η θερμοκρασιακη συζευξη εχει να σου προσφερει κατι καλυτερο το οποιο σαφως ειναι και πολυ προτιμοτερο απο τα να αλλαξεις τα στοιχεια του διαμαντιου κατα σχεδον 30%

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Μέλος
    Όνομα
    περικλης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

χμμ στην ουσια αυτη η λαθος μου κινηση μονο στο πολυμετρο ειναι σωστη και οχι στην πραγματικοτητα.

αυτο ομως φενεται να ειναι η καλυτερη λυση..
    Μια πολυ καλη μεθοδος θα ηταν να χρησιμοποιησεις ενα απλο πολυμετρο αλλα μετρωντας λιγο ανορθοδοξα ...δλδ δεν μετρας με αναφορα στην γη αλλα με αναφορα στο απεναντι καναλι

υγ τις 4 αντιστασεις τις αλλαξα με καινουριες οπως μου ειπες αλλα το dc δεν ειχε μειωθει γιαυτο και προχωρησα στην λαθος κινηση.
    ειμαι ασχετος το ξερω...αλλα μου αρεσει πολυ να ασχολουμαι μ'αυτα και θελω να μαθω 5 πραγματα ευτηχως χωρις να χαλασω ακομα κατι.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη peris! : 20-02-13 στις 13:56

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Sorry που το ξαναφερνω επανω μετα απο τοσον καιρο αλλα μια και τα μηχανηματα δεν σταματανε ποτε οι βλαβες καθε φορα εχουν και την δικια τους παραξενια και δεν υπαρχει περιπτωση να περασει μια μερα και να μην μαθουμε κατι .

Αρχικα θα σου ξαναπω να βαλεις τις αντιστασεις στην θεση τους οπως ηταν μαμα . Αν εχεις να βαλεις και ακριβειας ακομα καλυτερα . Θα ελεγα να δοκιμασεις να αλλαξεις τους πυκνωτες C20-22 21 19 ... αν δεν μπορεις γιατι ειναι λιγο περιεργοι αυτοι μπορεις πολυ απλα να τους κανεις αλλαγη μεταξυ τους ...Εαν ενας απο τους δυο εχει διαρροη τοτε το οφφσετ σου απο αρνητικο θα γινει θετικο Οποτε εχεις βρει και την βλαβη .

Στο γραφω γιατι μου ετυχε .

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. [Τελικός Ενισχυτής] service Rotel RB890
    από east electronics στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-01-13, 22:26