Η πρωτη μου φορα που γραφω εδω στο howtofix , μετα απο λιγο ψαξιμο το βρηκα το θεμα που χα βαλει παρακολουθηση στο μητρικο φορουμ (εψαχνα στο μητρικο πουθενα προσθεστε απαντηση <(^_^)> )!!!!
Να κανω και ενα αστειακι , δεν mαζευομαστε ολοι που εχουμε Brandt πλυντιρια σε υπο-φορουμ να λεμε τον πονο μας <(^_^)>
Τελος να πω και συγχαρητηρια σε αυτους που εχουν αναπτυξει το σηγκεκριμενο θεμα διοτι με βοηθησε παρα πολυ !!!!!! ωραια προσθεσα και καποια Tags να μπορουμε να το βρισκουμε ευκολα.!!
Στο θεμα μας τωρα , εχουμε στο σπιτι και μεις το Brandt WM-551-D/D
το οποιο δεν μπορει να στυψει τα ρουχα.....τρεχουνε τα νερα απο τα ρουχα δεν μπορει καθολου να στυψει , διαβασα ποιο πριν οτι φταιει ο πυκνωτης , τον βρηκα τον αφαιρεσα αλλα εχω μια απορια σε μαγαζι ηλεκτρονικων εξαρτηματων θα βρω τετοιο πυκνωτη (??) αν ναι πως να τους τον ζητησω μεσω τηέφωνου επειδη δεν θελω να πηγαινω στο κεντρο τσαμπα (μπορει να μην εχουν τετοιο) μου μοιαζει για 16 μF αλλα δεν ειμαι συγουρος , οριστε τον εχω βγαλει φωτογραφια λεπτομερως μπορειται να μου πειτε πως ζηταμε τετοιο πραγμα ?
Εδω η μερια των ακροδεκτων κατω δεξια γραφει BREV και πηγαινε ενα ροζ καλωδιο και επανω δεξια γραφει PAΤ. και πηγαινε ενα ελαφρυ χρωμα μπλε καλωδιο , ο καινουριος πυκνωτης θα τα γραφει αυτα για να μπορεσω να τον συνδεσω σωστα;;;;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη The Professor : 30-08-12 στις 19:27
Τον πρώτο μαστορατζή (κατάστημα πλυντηρίων επισκευών) ή κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού έχουν με το κιλό τέτοια πράγματα και χρησιμοποιούνται συχνά.
Θα το ζητήσεις ως πυκνωτή για πλυντήριο
βάλε τα βύσματα όπως θέλεις δεν έχουν πολικότητα . (μεταξύ τα 2 γεφυρωμένα είναι ο ένας πόλος )
The Professor (03-09-12)
Πέτρο σε ευχαριστω για την απαντηση , παρασκευη πρωι πηγα αγορασα τον καινουριο πυκνωτη , 2,40 ¤ οριστε οι φωτογραφιες του
δεν ειχαν για 500 βολτ μονο μεχρι 450 βολτ, τον τοποθετησα και βαζουμε κατευθειαν βρασμο ,στους 90 , συν στυψιμο και ναι εγινε το θαυμα εστυψε κανονικα τα ρουχα , σχεδον μετα απο ενα χρονο το ειδα να ξαναστυβει , επισης ενα αλλο θεμα που ειχε ηταν , οτι στον μεγαλο βρασμο των 90 βαθμων μύριζε καμμενο πλαστικο-βακελιτης οποτε ηταν και ακομα ενας λογος να μην βαζουμε βρασμο, τωρα ολα μελι γαλα!!!!
Τωρα ομως οταν στυβει , κανει κατι ηχους σαν κουδουνο-τριξιματα τα οποια προερχοναται απο το μοτερ με το αλουμινενιο ασημενιο χρωμα που ειναι , για να καταλαβετε τι λεω ακουστε λιγακι το βιντεο το οπ[οιο ειναι μονο ηχος , ηχογραφησα με το κινητο μου το τελευταιο κοματι της πλυσης , που ειναι το τελικο στυψιμο σε μεγαλες στροφες πειτε μου σας παρακαλω , εχει θεματα πχ (προσπαθω να καταλαβω) τα ρουλεμαν του ή κατι αλλο ? ειναι αυτοι οι ηχοι σαν κλικ κλικ (οχι κλικ ποντικιου!) με το που αρχιζει το βιντεο , τους ακουτε! (η φωτογραφια τυχαια επιλεχθηκε)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη The Professor : 02-09-12 στις 16:17
┃Γνώσεις ⇛ UNIX~Linux: Αρκετά καλές┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ ┃Αγγλικά: Πολύ καλά┃
┃Λειτουργικό ⇛ Fedora 16@32bit σε ASUS P5LD2-VM┃
┃Προδιαγραφές Desktop ⇛ CPU:Pentium 4@3 GHz 32bit┃Ram: 4-GB ┃
┃GPU :NVIDIA GeForce GT 440 GDDR5 1GB 3200 MHz┃8-ch HD Audio┃
Αν μπορεί κάποιος να μας πει τί ρόλο παίζει ο πυκνωτής και γιατί ρίχνει την δύναμη του μοτέρ θα ήταν ευχής έργον, ώστε να κατανοήσουμε και λίγο το βάθος των πραγμάτων..
Θα το πω με δικά μου λόγια και περιγραφές ....
Π.χ σε ένα αυτοκίνητο για να ξεκινήσει και να "σηκώσει " όλο το τεράστιο βάρος του στην αρχή .... έχουμε τις ταχύτητες 1η , 2η , 3η , κτλ .. Εάν τα αυτοκίνητα είχαν μόνο 1η ταχύτητα θα ξεκινούσαν με όλο αυτό το βάρος αλλά θα είχαμε πρόβλημα στην ταχύτητα και στην κατανάλωση. Γιαυτό και υπάρχει η 2η και 3η ταχύτητα κτλ.
Στα ηλεκτρικά μοτέρ ισχύει το ίδιο . όπου αντί για ταχύτητες έχουμε τα διαφορετικά τυλίγματα περιέλιξης . Βοηθητικό τύλιγμα και κυρίως τύλιγμα .
Το βοηθητικό τύλιγμα είναι αυτό που βοηθάει (όπως και στο αυτοκίνητο με την 1η ταχύτητα) να υπερνικήσει την εκκίνηση .
Το κυρίως τύλιγμα είναι σαν να έχουμε την 4η ταχύτητα στο αυτοκίνητο (που είναι και η πιο οικονομική) και το λέμε και τύλιγμα κανονικής λειτουργίας
Στο βοηθητικό τύλιγμα , μπαίνει και ο πυκνωτής , Όπου ο πυκνωτής συγκεντρώνει στιγμιαία το μάξιμουμ της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται το βοηθητικό τύλιγμα για να ξεκινήσει το μοτέρ με άνεση .... και εφόσον ξεκινήσει αναλαμβάνει επίσης άνετα το κυρίως τύλιγμα κατόπιν.
liontas (04-09-12), olorin (27-07-18), The Professor (03-09-12)
¶ψογος όπως πάντα. ΄΄Σοφόν το Σαφές΄΄ Ευριπίδης.
Για τον ηχο που κανει το πλυντηριο τι λετε να ειναι ?
┃Γνώσεις ⇛ UNIX~Linux: Αρκετά καλές┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ ┃Αγγλικά: Πολύ καλά┃
¶κουσα προηγούμενα το βίντεο . αλλά ήταν πολύ χαμηλότονα και δεν μπόρεσα να διακρίνω.
Τωρα ομως οταν στυβει , κανει κατι ηχους σαν κουδουνο-τριξιματα τα οποια προερχοναται απο το μοτερ με το αλουμινενιο ασημενιο χρωμα που ειναι
Διαφώτισε μας λίγο εμάς τους (αόμματους) , για τι μοτέρ μιλάμε ? καρβουνάκια ? ή χωρίς?
Αν βάλεις το στύψιμο χωρίς φορτίο και ρούχα .... πάλι ακούγεται το ίδιο?
Δοκίμασε να το βάλεις με απομονωμένο τον ιμάντα στο στύψιμο ..... και πες μας , ακούγεται πάλι ο ίδιος θόρυβος? και τι εννοείς με με το αλουμινενιο ασημενιο χρωμα
The Professor (13-09-12)
Συγνωμη για την καθυστερηση νομιζα θα εγραφα στις εξετασεις....
Το εβαλα να στυψει (προγραμμα στψυματος για ευαισθητα 5 λεπτων) χωρις ρουχα ή νερο εντελως αδειος ο καδος και δεν εκανε αυτους τους ηχους οσο εστυβε , μονο οταν τελειωσε να γυρνα το μοτερ οταν φρεναρε (?) τοτε ακουστηκε για λιγο μια φορα.
Οριστε φωτογραφιες του μοτερ , μπορειτε απο εκει να καταλάβετε εαν ειναι με καρβουνακια ή χωρις ή να ψαξω αλλου πανω του ?+
Αυτο με την απομωνωση του ιμαντα πως γινετε ? ξεβιδωνωντας τις αλεν βιδες μοτερ-καδου ?
Η ετικετα του απο αριστερα προς τα δεξια
Εχω βαλει και αλλες φωτογραφιες ειναι στο επομενο μυνημα δεν με αφηνε το συστημα να τις βαλω ολες μαζι , υπερβουσα το οριο...!