Σελίδα 6 από 22 ΠρώτηΠρώτη ... 4567816 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 51 έως 60 από 212
    Το avatar του χρήστη duomax03
    Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Aυτό εννοώ. Αυτό είναι το κυκλωματικό του παλμοτροφοδοτικού από μια Panasonic model TC-21PS70R που έχω δημιουργήσει για μπούσουλα επισκευής στις CRT . έχω αριθμήσει τα βήματα και έχω συνδέσει στη θέση της ασφάλειας ένα λαμπτήρα πυράκτωσης 220 V / 60 W

duomax3

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον duomax03 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

alex504 (03-11-11)

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Κώστα αν στην θέση της ασφάλειας βάλουμε λάμπα όταν το τροφοδοτικό θα ξεκινήσει, στα 320V σίγουρα θα δημιουργηθεί μια πτώση τάσης και τότε ο smps controller για να ισοσταθμίσει της απώλειες θα κρατήσει το chopper transistor περισσότερο χρόνο κλειστό και θα αλλάξει και η συχνότητα ταλαντώσεις του.
    Αυτό σε μερικά τροφοδοτικά μπορεί να είναι καταστροφικό (ιδιαίτερα στα μεγαλύτερης ισχύος).

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Μελισσια - Αθηνα

Προεπιλογή

καλησπερα!!! σημερα ηρθαν τα εξαρτηματα και αλλαχτηκε το μχ0842 και το ka78r05!συνδεσα την πλακετα και εβαλα και την λαμπα 100w! παταω το παουρερ! δεν αναβει ουτε το λαμπακι και η λαμπα σβιστη! βαζω ξανα την ασφαλεια παταω το παουρερ...παλι τιποτα! σαν να μην ειναι στην πριζα! τα 220 ερχονται μεχρι την πλακετα αλλα μετα τιποτε αλλο! ουτε ο μεγαλος πυκνωτης εχει 300 βολτ ουτε τιποτα!!! ξανατσεκαρα μετα το μχ0842 τα φετ και τα 2sc5480 kaiειναι ανεπαφα!!! τι να κανω? δεν εχει καν σταντ μπαι η τιβι!!!

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Μελισσια - Αθηνα

Προεπιλογή

μηπωσ καηκε τιποτε αλλο και την πατησαμε?

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spiroscfu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κώστα αν στην θέση της ασφάλειας βάλουμε λάμπα όταν το τροφοδοτικό θα ξεκινήσει, στα 320V σίγουρα θα δημιουργηθεί μια πτώση τάσης και τότε ο smps controller για να ισοσταθμίσει της απώλειες θα κρατήσει το chopper transistor περισσότερο χρόνο κλειστό και θα αλλάξει και η συχνότητα ταλαντώσεις του.
    Αυτό σε μερικά τροφοδοτικά μπορεί να είναι καταστροφικό (ιδιαίτερα στα μεγαλύτερης ισχύος).

Μπράβο Σπύρο που το αναφέρεις έτσι είναι το κύκλωμα με τη λάμπα δεν δουλεύει σε τηλεχειριζόμενα παλμοτροφοδοτικά το βάζαμε πριν 20 χρόνια για να εντοπίσουμε αν η βλάβη είναι στο τροφοδοτικό ή στην υψηλή, με τη μέθοδο της απομαγνήτησης καταλαβαίναμε που είναι η βλάβη. πλέον χρειάζεται η απομόνωση τμήματος για να βγεί η βλάβη και η συγκεκριμένη είναι και τυποποιημένη και απλή

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Και εγώ την ίδια γνώμη έχω Νίκο.

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Έχουμε ένα ανοικτό κύκλωμα τώρα φίλε μου...

Καταρχήν ελεγχείς αν το καλώδιο τροφοδοσίας είναι κανονικά τοποθετημένο.

Βγάλε τη ασφάλεια και ξαναβάλετε την πάλι, δες το κύκλωμα και κάνε τους ελέγχους :

Έλεγξε τις κολλήσεις σου ξανά

Έλεγξε τα παρακάτω σημεία

Διακόπτη S7751 αν είναι κλειστός ( Ωμικά )

Πήγαινε στο D Board και έλεγξε αν στον CONNECTOR και βάλε το έναν ακροδέκτη του πολυμέτρου στο 3 του CONNECTOR CN6620 και τον άλλο ακροδέκτη στο 2 του CONNECTOR CN6700 και δες αν έχεις 220 V εναλλασσόμενη τάση.

Έλεγξε αν στην έξοδο της γέφυρας ανόρθωσης DIODE D4SB60L-F έχεις σταθερή τάση και πες

Μην τα παρατάς, είσαι κοντά !!!
    duomax3

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αρκετές φορές έχω βρει βλάβη με αυτό τον τρόπο, σίγουρα σωστά αυτά που λέτε, αλλά λίγο υπερβολικά…
    duomax3

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

το κύκλωμα με τη λάμπα δεν δουλεύει σε τηλεχειριζόμενα παλμοτροφοδοτικά το βάζαμε πριν 20 χρόνια
    Αγαπητέ Νίκο, όταν λες πριν 20 χρόνια, προφανώς εννοείς περίπου αρχές δεκαετίας του ενενήντα. ( μου θύμισες και τη Σοφία τώρα ). Ποια παλμοτροφοδοτικά υπήρχαν τότε ; Την ίδια λογική δεν είχαν ; Σου αναφέρω σαν παράδειγμα το περίφημο μοντέλο τηλεόρασης στο ιστορικό βιβλίο «Τηλεόραση» του Παπακίτσου που όλοι έχουμε διδαχθεί και που διδάσκεται και σήμερα ( υπάρχει σε αρκετές εργαστηριακές σημειώσεις τεχνολογικών ιδρυμάτων και σε επίπεδο επαγγελματικής εκπαίδευσης ). Αυτό το μοντέλο είχε τηλεχειριζόμενο παλμοτροφοδοτικό ( το περίφημο PHOENIX SHASSIS F4-00 και F6-00 σελίδες 234 - 235 ). Mπορείς να γίνεις ποιο σαφής ;

βλάβη είναι στο τροφοδοτικό ή στην υψηλή, με τη μέθοδο της απομαγνήτησης καταλαβαίναμε που είναι η βλάβη
    Απλά πράγματα. Βλέπουμε αν το τρανζίστορ διακόπτης έχει τα 300 – 280 στο συλλέκτη, ελέγχουμε αν στη βάση έχουμε παλμούς οδήγησης και αν όλα αυτά υπάρχουν ΤΟΤΕ προφανώς έχουμε βλάβη στη βαθμίδα οριζόντιας απόκλισης και παραγωγής Υ.Υ.Τ. Γιατί μπλέκεις με την απομαγνήτιση. Άλλη περίπτωση είναι αυτή και αφορά την εμφάνιση οθόνης με πολύ ζωηρό έντονο χρώμα με μωβ λωρίδες, που τότε χρησιμοποιούμε πηνίο απομαγνήτισης
    duomax3

11. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον duomax03 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

alex504 (03-11-11)

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το κύκλωμα με τη λάμπα δεν δουλεύει σε τηλεχειριζόμενα παλμοτροφοδοτικά το βάζαμε πριν 20 χρόνια για να εντοπίσουμε αν η βλάβη είναι στο τροφοδοτικό ή στην υψηλή, με τη μέθοδο της απομαγνήτησης καταλαβαίναμε που είναι η βλάβη.
    Κώστα εγώ νομίζω πως ο Νίκος λέγοντας "τηλεχειριζόμενο τροφοδοτικό" εννοεί ελεγχόμενο τροφοδοτικό από ανάδραση στο δευτερεύων ή και από τον μ/ε της συσκευής.
    Τώρα για την λέξη "απομαγνήτιση" και πάλι δεν νομίζω να εννοεί το Degaussing της crt αλλά κάποιου είδους απομαγνήτιση ή κορεσμό του πυρήνα από το μ/σ του smps.
    Τα νομίζω παραπάνω τα γράφω γιατί η εμπειρία μου σε τέτοιες (παλιές) συσκευές είναι ελάχιστη αλλά σίγουρα θα υπήρχαν και τότε τα παλμοτροφοδοτικά.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πλέον χρειάζεται η απομόνωση τμήματος για να βγεί η βλάβη.
    Θα ξανασυμφωνήσω και θα προσθέσω πως επειδής τα κυκλώματα δυσκολεύουν κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί και να απομονώσουμε προστασίες (για να βρεθεί η βλάβη φυσικά και όχι να το αφήσουμε έτσι).

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από duomax03 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αρκετές φορές έχω βρει βλάβη με αυτό τον τρόπο, σίγουρα σωστά αυτά που λέτε, αλλά λίγο υπερβολικά…
    Δεν νομίζω να είναι αλλά έχε τα στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

EDIT:
    Επίσης να προσθέσω πως η λάμπα είναι ιδανική σαν φορτίο στο δευτερεύων για το έλεγχο της καλής λειτουργίας του.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spiroscfu : 23-08-11 στις 00:49

Σελίδα 6 από 22 ΠρώτηΠρώτη ... 4567816 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. προβλημα με tv SONY KV-32FQ86E
    από alex504 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-06-11, 18:31
  2. sony KV-29FQ85E προβλημα!
    από stavrosap στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-05-10, 17:10
  3. προβλημα με sony tv