Επισκευές-Κατασκευές-αυτοματισμοί σε ατομική επιχείρηση.
Αλέξη σε ευχαριστώ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με όλα τα παραπάνω.
Επιπλέον θα ήθελα να τονίσω πως αυτό το οποίο έχω σκοπό να κάνω το έχω σκεφτεί αρκετά και γνωρίζω και τους ενδεχόμενους κινδύνους και φυσικά δεν με ενδιαφέρει οτιδήποτε το οποίο δεν διέπεται από τους νόμους που αφορούν το επάγγελμα μας,
θα κάνω και λίγο ποιο συγκεκριμένα τα ερωτήματα μου.
Πόσος χρόνος χρειάζεται συνήθως για να ανοίξεις μια επιχείρηση?
Ποιοι είναι οι συνήθεις κωδικοί δραστηριότητας που δηλώνουμε?
Αν στο ελάχιστο εξοπλισμό χρειάζεται γεννήτρια υψηλών συχνοτήτων ή μπαρογεννήτρια?
Αν τα όργανα ή υλικά/συσκευές υπάρχουν πρέπει να προσκομίσουμε αποδείξεις αγοράς για αυτές?
Η φορολογία στην παροχή υπηρεσίας πόσο είναι?
Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να προσέξω?
Κατά τα άλλα επειδή οι καιροί είναι δύσκολη για τέτοια ανοίγματα θα με ενδιέφερε αν κάποιος ξέρει κάτι και για επιδοτήσεις εισφορών νέων επιτηδευματιών.
Αυτά για την ώρα και ελπίζω να μη σας κούρασα καληνύχτα!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spiroscfu : 11-06-11 στις 02:29
Κοίταξε Σπύρο και με ην άδεια ραδιοτεχνιτη πολύ συνάδελφοι δουλεύουν
Εγώ πήρα τα όργανα μπαρογεννητρια παλμογράφο ένα σταθμό βάσης κολλητηριού ένα τροφοδοτικό με δυο όργανα
Και ένα φίλος ηλεκτρολόγος μου έφτιαξε ξεχωριστό πινάκα του πάκου με ρελε και τα λοιπά για την ασφάλεια την δική μου και των συσκευών
Και ήρθε η επιτροπή τα είδε όλα ταχτοποιημένα με τις προδιαγραφές που θέλουν και πήρα και την άδεια εργαστηριού
Απλά το έκανα ποιο επίσημα
Τώρα η παροχή φορολογείτε με 45 %
Όμως εσύ όταν ανοίξεις χαρτιά στην εφορία σου συστήνω εκτός από επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών να δηλώσεις και πώληση ηλεκτρονικών ειδών και ανταλλακτικών
Διότι τα ανταλλακτικά θα τα παίρνεις με τιμολόγιο χονδρικής και στην απόδειξη που θα κόβεις στον πελάτη εφόσον θα έχεις ταμιακή μηχανή θα κτυπάς τα ανταλλακτικά με μικρότερη φορολόγηση και την παροχή ξεχωριστά άλλη κατηγορία δηλαδή την εργασία και έτσι θα μοιράζετε και όχι όλα μαζί όπως τα κάνουν κάποιοι και βγαίνει το φπα τεράστιο
Στις πωλήσεως ηλεκτρονικών και ανταλλακτικών οι κατηγορίες φπα είναι 5% 11% 23%
45% παροχή
Τώρα εάν έχεις βρει τον χώρο και είσαι έτοιμος πιστεύω ότι με όλες τις διαδικασίες σε 1 μήνα έχεις ανοίξει
Όταν κάνης την έναρξη επιχείρησης θα δηλώσεις τη ακριβώς τι θα κάνεις και η εφορία έχει τους κωδικούς ετοίμους για αυτά τα πράγματα
Θα πρέπει να γραφτής στο επιμελητήριο 55 ευρώ το μήνα η συνδρομή τώρα το τεβε θα αρχίσεις με την πρώτη κατηγορία γύρω στα 350 το δίμηνο και κάθε χρόνο θα αυξάνετε
Εγώ έχω τεβε αυτή την στιγμή 850 ευρώ το δίμηνο
Όχι αποδείξεις αλλά τιμολόγια διότι θα έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ για τα όργανα και τις συσκευές του καταστήματος όπως ένα κλιματιστικό πχ τα τιμολόγια αυτά των συσκευών είναι εάν έρθει έλεγχος από την εφορία και σου πει αυτός ο παλμογράφος έχεα τιμολόγιο και συ τους δίνεις αυτό που έχεις κατά την αγορά
Θέλει πολύ ψάξιμο όσον αφορά την πριμοδότηση της νέας επιχείρησης υπάρχουν πολλά προγράμματα
Πάντως σου εύχομαι να ανοίξεις την δίκια σου επιχείρηση και να είσαι κύριος του εαυτού σου και επαγγελματικά ότι βοήθεια θες εδώ είμαι πολύ παλιά καραβανά στο χώρο και έχω πολλές διασυνδέσεις στο χώρο διότι έχω και ένα όνομα δεν χρωστώ πουθενά ούτε μου χρωστούν
Αλέξη το επιμελητήριο είναι 55 ευρό/μήνα,
η παροχή υπηρεσίας είναι 45% από το πρώτο ευρό,
και αν δεν έχω τιμολόγια για τον εξοπλισμό (τα έχω αγοράσει πριν χρόνια) τη γίνεται.
πριν κανεις οτιδυποτε πηγενε στο ΟΑΕΔ της περιοχης σου για να ρωτησεις για τα
προγραμματα επιδωτησεως των νεων επαγγελματιων....τα χρηματα που παιζουν ειναι
απο 10,000 μεχρι 18,000ευρο,,προσπαθησε να τα παρεις γιατι ειναι ενα μαξιλαρι σε περιπτοση
που δεν παει καλα η επειχηριση και σε κανα δυο χρωνια χρειαστει να βαλεις λουκετο.
Μεσιέ Σπύρο επειδή σε βλέπω απτόητο και αποφασισμένο να προβείς στο απονενοημένο,θες να μας πεις τι ακριβώς κατάστημα έχεις στο μυαλό σου να ανοίξεις?
Το λέω αυτό γιατί αλλιώς είναι τα πράγματα αν πας για ένα εργαστήριο για επισκευές και αλλιώς αν πας για ένα κατάστημα εμπορικό που να κάνεις και επισκευές.
Για τα προγράμματα να ξέρεις ότι τα χρήματα στα δίνουν για να αγοράσεις εξοπλισμό κτλ και θα πρέπει να έχεις τιμολόγια γι αυτά και είναι πιθανόν να γίνει έλεγχος δηλαδή μην έχεις π.χ μια γεννήτρια 20 ετών και πας και κόψεις τιμολόγια να φαίνεται για καινούρια και έρθει ο έλεγχος και μετά τρέχεις...
Και ακόμα και αν μπεις σε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα μην στηρίζεσαι 100% πάνω του γιατί βλέπεις τι γίνετε δεν είναι καθόλου απίθανο να σου καθυστερούν για πολλούς μήνες να σου δώσουν τα χρήματα.
Δεν με ενδιαφέρει το εμπορικό, όσο για την επιδότηση αναφέρθηκα για τις εισφορές και όχι για τον εξοπλισμό.
Ας κάνουμε ένα σενάριο να δούμε τι βγαίνει λοιπόν...
Αν κάνεις ένα εργαστήριο και έχεις και κάποιες καλές γνώσεις στα ηλεκτρονικά προφανώς θα κάνεις επισκευές σε τηλεοράσεις,dvd, ενισχυτές κτλ, θα περνάς κεραίες, δορυφορικά κτλ Τί άλλο?
Έξοδα... το ενοίκιο θα είναι.....?
Το οαεε θα είναι 250 ευρώ το μήνα
Η Δεη θα είναι 50 ευρώ το μήνα
Το τηλέφωνο θα είναι 50 ευρώ το μήνα
Το νερό 10 ευρώ το μήνα
Ο λογιστής 35 ευρώ το μήνα
Ο μισθός σου πες να είναι 1000ευρώ το μήνα
άρα έχουμε 1395 ευρά τον μήνα σύν το φπα 23% έχουμε 1716 ευρώ συν το ενοίκιο. Τόσα δηλαδή θα είναι τα ελάχιστα που θα πρέπει να βγάλεις το μήνα για να μην μπαίνεις μέσα. Συν τον όποιο φόρο στο τέλος της χρόνιας.
καποια μηχανηματα οπως εργαστηριακα τροφοδοτικα τι πιθανοτητα υπαρχει να τα δηλωσεις σαν ιδιοκατασκευη?