Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Θέμα: Luxman A225

Προεπιλογή Luxman A225

Καλησπέρα.
    Μήπως τυχαίνει κάποιος νά έχει τό σχηματικό τού συγκεκριμένου ενισχυτή?Μού έχει παρουσιάσει ένα πρόβλημα τροφοδοσίας καί προσπαθώ νά βγάλω άκρη.Στό διαδίκτυο δέν μπόρεσα νά τό βρώ.Ευχαριστώ.

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

πραγματι το σχηματικο ειναι δυσκολο αλλα να πεις ακριβως τι προβλημα εχεις και ανεβασεις και καμμια φωτο μπορει και να μπορω να σε βοηθησω σε γενικες γραμμες αυτα τα μηχανακια ειναι υποθεση 5 λεπτων επισης εχω και το σχηματικο του 215 ο οποιος φανταζομαι οτι θα ειναι κατι παρεμφερες
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Προεπιλογή

Σάκη καλημέρα καί σέ ευχαριστώ γιά τήν απαντησή σου.Πράγματι δέν φαίνεται νά είναι κάτι σοβαρό.Ο ενισχυτής δέν άναβε καθόλου.Ανοιγοντάς τον είδα ότι έχει 2 μετασχηματιστές.Ο ένας πάνω σέ πλακέτα πού δίνει τήν χαμηλή τάση γιά νά ανάψει τό πάνελ καί ο άλλος της υψηλής.Έχω βγάλει τήν πλακέτα καί θά τήν ψάξω όταν έχω λίγο χρόνο.Δίνοντας τάση κατευθείαν στόν μεγάλο ο ενισχυτής παίζει,αλλά δέν ανάβει τό πάνελ .Επίσης θέλω νά τού αλλάξω τά ρελέ εξόδου πού τό ένα ήταν λίγο προβληματικό.Ήθελα τό σχέδιο γιά νά δώ λίγο τί χαμηλές τάσεις πρέπει νά δίνει.Επίσης δέν δίνει 220 στόν μεγάλο όταν είναι συνδεμένο τό καλωδιό του στήν πλακέτα.Δέν είναι ασφάλειες νομίζω ότι είναι τό ρελέ? δέν είμαι σίγουρος τί είναι αυτό τό μαύρο πού σού δείχνω μέ τό στυλό πρέπει νά τό βγάλω νά τό δώ.

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

ο δευερος μετασχηματιστης που βρισκεται εκει χρησιμευει για να δεινει προφανως την ταση για να δου λευει το κυκλωμα standby αλλα απο οτι καταλαβα εκει πρπει να εχει και καποια μικρη τοπικη στεθροποιηση

κοιτα για ασφαλειο αντιστασεις ανοιχτες ατσεις τροφοδοσιας στην εισοδο και την εξοδο των regulator χαλασμενο μετασχηματιστη ψυχρες κολλησεις κλπ

επισης στην κεντρικη πλακετα δεξια βλεπω δυο εξαρτηματα τα οποια ειναι σε ψυκτρα μαλλο και αυτα ειναι regulator και εκει πρεπει να δεις οτι οι τασεις ειναι σωστες ...

αυτα απο μενα δες και ξαναμιλαμε
    www.eastelectronics.gr ε

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Νομίζω ότι το πιο πιθανό είναι ο μικρός μ/ς να έχει ανοικτό πρωτεύον. Για μέτρησέ το με το πολύμετρο... Αν είναι αυτό, βγάλτον, και δες αν έχει θερμοασφάλεια κάτω από την ταινία της καρκάσας. Αν η θερμοασφάλεια έχει ανοίξει, γεφύρωσέ τη, βάλτον να δουλέψει, και μέτρα τις τάσεις του δευτερεύοντος. Στη συνέχεια, αγόρασε έναν μ/ς που να βγάζει τις ίδιες τάσεις, και βάλτον στον ενισχυτή σου.

Προεπιλογή

Καλησπέρα.Σας ευχαριστώ καί τούς 2 γιά τίς απαντήσεις.Ο μικρός δουλεύει κανονικά.Τό πρόβλημα πρέπει νά είναι σέ αυτή τήν πλακέτα.έχει μία φίσα καί φεύγουν 2 τάσεις πρός τό πάνελ γιά τό stαnd bye.Μετράω 2 συνεχείς τάσεις η μία στά 10 βόλτ καί η άλλη γύρω στά 5.Θά τό κοιτάξω πιό επίμονα σέ λίγες μέρες πού θά έχω λίγο χρόνο.Σάκη στόν α 125 μήπως μπορείς νά δείς άν έχει ίδιο κύκλωμα καί τί τάσεις αναφέρει?Θυμάμαι πρίν από 15 χρόνια πού τόν αγόρασα ότι ήταν τό πιό μικρό μοντέλο της σειράς από τόν δικό μου.

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Antonis12 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα.Σας ευχαριστώ καί τούς 2 γιά τίς απαντήσεις.Ο μικρός δουλεύει κανονικά.Τό πρόβλημα πρέπει νά είναι σέ αυτή τήν πλακέτα.έχει μία φίσα καί φεύγουν 2 τάσεις πρός τό πάνελ γιά τό stαnd bye.Μετράω 2 συνεχείς τάσεις η μία στά 10 βόλτ καί η άλλη γύρω στά 5.Θά τό κοιτάξω πιό επίμονα σέ λίγες μέρες πού θά έχω λίγο χρόνο.Σάκη στόν α 125 μήπως μπορείς νά δείς άν έχει ίδιο κύκλωμα καί τί τάσεις αναφέρει?Θυμάμαι πρίν από 15 χρόνια πού τόν αγόρασα ότι ήταν τό πιό μικρό μοντέλο της σειράς από τόν δικό μου.

sorry men το κοιταξα ηδη ειναι τελιως διαφορετικος ... δες εκει για τις τασεις αυτες πρπει να εχει regulator οποτε απο εκει θα δεις τι τασεις βγαινουν
    www.eastelectronics.gr ε

Προεπιλογή

Τελικά τό πρόβλημα ήταν ένα καμμένο regulator.Τό άλλαξα καί όλα εντάξει.Ευχαριστώ γιά τήν βοήθεια.

10. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Antonis12 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

themisperi (21-11-16)

Παρόμοια Θέματα

1. cd player LUXMAN D-322
    από east electronics στο forum Ραδιόφωνο & CD Player
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-12-09, 11:46
  2. LUXMAN L31
    από burgmanAN650 στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-12-09, 20:01

Δικαιώματα - Επιλογές