Καλησπέρα.
Μήπως τυχαίνει κάποιος νά έχει τό σχηματικό τού συγκεκριμένου ενισχυτή?Μού έχει παρουσιάσει ένα πρόβλημα τροφοδοσίας καί προσπαθώ νά βγάλω άκρη.Στό διαδίκτυο δέν μπόρεσα νά τό βρώ.Ευχαριστώ.
Καλησπέρα.
Μήπως τυχαίνει κάποιος νά έχει τό σχηματικό τού συγκεκριμένου ενισχυτή?Μού έχει παρουσιάσει ένα πρόβλημα τροφοδοσίας καί προσπαθώ νά βγάλω άκρη.Στό διαδίκτυο δέν μπόρεσα νά τό βρώ.Ευχαριστώ.
πραγματι το σχηματικο ειναι δυσκολο αλλα να πεις ακριβως τι προβλημα εχεις και ανεβασεις και καμμια φωτο μπορει και να μπορω να σε βοηθησω σε γενικες γραμμες αυτα τα μηχανακια ειναι υποθεση 5 λεπτων επισης εχω και το σχηματικο του 215 ο οποιος φανταζομαι οτι θα ειναι κατι παρεμφερες
Σάκη καλημέρα καί σέ ευχαριστώ γιά τήν απαντησή σου.Πράγματι δέν φαίνεται νά είναι κάτι σοβαρό.Ο ενισχυτής δέν άναβε καθόλου.Ανοιγοντάς τον είδα ότι έχει 2 μετασχηματιστές.Ο ένας πάνω σέ πλακέτα πού δίνει τήν χαμηλή τάση γιά νά ανάψει τό πάνελ καί ο άλλος της υψηλής.Έχω βγάλει τήν πλακέτα καί θά τήν ψάξω όταν έχω λίγο χρόνο.Δίνοντας τάση κατευθείαν στόν μεγάλο ο ενισχυτής παίζει,αλλά δέν ανάβει τό πάνελ .Επίσης θέλω νά τού αλλάξω τά ρελέ εξόδου πού τό ένα ήταν λίγο προβληματικό.Ήθελα τό σχέδιο γιά νά δώ λίγο τί χαμηλές τάσεις πρέπει νά δίνει.Επίσης δέν δίνει 220 στόν μεγάλο όταν είναι συνδεμένο τό καλωδιό του στήν πλακέτα.Δέν είναι ασφάλειες νομίζω ότι είναι τό ρελέ? δέν είμαι σίγουρος τί είναι αυτό τό μαύρο πού σού δείχνω μέ τό στυλό πρέπει νά τό βγάλω νά τό δώ.![]()
![]()
![]()
ο δευερος μετασχηματιστης που βρισκεται εκει χρησιμευει για να δεινει προφανως την ταση για να δου λευει το κυκλωμα standby αλλα απο οτι καταλαβα εκει πρπει να εχει και καποια μικρη τοπικη στεθροποιηση
κοιτα για ασφαλειο αντιστασεις ανοιχτες ατσεις τροφοδοσιας στην εισοδο και την εξοδο των regulator χαλασμενο μετασχηματιστη ψυχρες κολλησεις κλπ
επισης στην κεντρικη πλακετα δεξια βλεπω δυο εξαρτηματα τα οποια ειναι σε ψυκτρα μαλλο και αυτα ειναι regulator και εκει πρεπει να δεις οτι οι τασεις ειναι σωστες ...
αυτα απο μενα δες και ξαναμιλαμε
Νομίζω ότι το πιο πιθανό είναι ο μικρός μ/ς να έχει ανοικτό πρωτεύον. Για μέτρησέ το με το πολύμετρο... Αν είναι αυτό, βγάλτον, και δες αν έχει θερμοασφάλεια κάτω από την ταινία της καρκάσας. Αν η θερμοασφάλεια έχει ανοίξει, γεφύρωσέ τη, βάλτον να δουλέψει, και μέτρα τις τάσεις του δευτερεύοντος. Στη συνέχεια, αγόρασε έναν μ/ς που να βγάζει τις ίδιες τάσεις, και βάλτον στον ενισχυτή σου.
Καλησπέρα.Σας ευχαριστώ καί τούς 2 γιά τίς απαντήσεις.Ο μικρός δουλεύει κανονικά.Τό πρόβλημα πρέπει νά είναι σέ αυτή τήν πλακέτα.έχει μία φίσα καί φεύγουν 2 τάσεις πρός τό πάνελ γιά τό stαnd bye.Μετράω 2 συνεχείς τάσεις η μία στά 10 βόλτ καί η άλλη γύρω στά 5.Θά τό κοιτάξω πιό επίμονα σέ λίγες μέρες πού θά έχω λίγο χρόνο.Σάκη στόν α 125 μήπως μπορείς νά δείς άν έχει ίδιο κύκλωμα καί τί τάσεις αναφέρει?Θυμάμαι πρίν από 15 χρόνια πού τόν αγόρασα ότι ήταν τό πιό μικρό μοντέλο της σειράς από τόν δικό μου.
Τελικά τό πρόβλημα ήταν ένα καμμένο regulator.Τό άλλαξα καί όλα εντάξει.Ευχαριστώ γιά τήν βοήθεια.
themisperi (21-11-16)