Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή Δεν ανοίγει η θήκη της ταμπλέτας σε πλυντήριο πιάτων NEFF

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση, εάν κάποιος γνωρίζει.
    Έχω ένα πλυντήριο πιάτων NEFF και, δυστυχώς, σταμάτησε να ανοίγει το συρόμενο πορτάκι της ταμπλέτας.
    Έκανα έλεγχο στον μηχανισμό ανοίγματος και δεν εντόπισα κανένα πρόβλημα, ενώ άνοιξα την πόρτα για να κάνω έναν έλεγχο. Διαπίστωσα πως το άνοιγμα πραγματοποιείται με την βοήθεια ενός ηλεκτροθερμικού διακόπτη (https://www.diamantisparts.gr/%CF%80...category_id=72),
    ο οποίος παίρνει τάση και αναπτύσει εσωτερικά θερμοκρασία, με αποτέλεσμα το έμβολο να επεκτύνεται να ανοίγει το άγκριστρο που συγκρατεί το καπάκι της ταπλέτας
    (https://www.youtube.com/watch?v=W6j0MbwPAJg).

Με την βοήθεια ενός δοκιμαστικού κατσαβιδιού είδα ότι ανάβει το λαμπάκι και στις δύο μεριές/πόλους, αλλά ο διακόπτης δεν ζεσταίνεται. (φωτεινή ένδειξη δείχνει το κατσαβίδι από το άναμμα του πλυντηρίου και όχι όταν ζεσταθεί το νερό εσωτερικά)
    Ξέχασα να αναφέρω οτι αγόρασα καινούργιο διακόπτη (καθώς υπέθεσα οτι αυτό ήταν το πρόβλημα) και έχω την ίδια συμπεριφορά.
    Δυστυχώς, δεν έβαλα πολύμετρο για να δω την τάση που βγάζει, μήπως δεν είναι 220V.

Ας θεωρήσουμε οτι δεν βγάζει 220V, το ερώτημα μου (σε κάποιον γνώστη) είναι το εξής. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα στην πλακέτα ή μπορεί κάποιος θερμοστάτης να έχει χαλάσει (το ελπίζω) με αποτέλεσμα με το ζέσταμα του νερού να μην δίνει 'σήμα' για να δοθεί τάση στον θερμοδιακόπτη.
    Μπορεί να είναι κάτι άλλο?

Σας ευχαριστώ,
    Κώστας

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Η αντλια ξεκινα; γινεται το πρωτο πλυσιμο; ζεσταίνεται το νερο;
    Το πορτακι ανοιγει απο την πλακετα, οταν ερθει η ωρα του και εχουν ολοκληρωθεί τα προηγούμενα σταδια

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Ναι το νερό ζεσταίνεται κανονικά. Το πλύσιμο δείχνει να γίνεται κανονικά, ενώ (τώρα πια) μετά απο κάποιο διάστημα πηγαίνω και ανοίγω εγώ το πορτάκι για να πάρει την ταμπλέτα. Η αλήθεια βέβαια είναι οτι δεν ξέρω τα στάδια, οπότετο κάνω λίγο τυχαία με κριτήριο μόνο τον χρόνο.
    Άρα λες οτι μάλλον είναι θέμα πλακέτας η οποία λαμβάνει υπόψη μόνο τα στάδια και όχι θερμοκρασία νερού, έτσι;
    Σε γενικές γραμμές, πόσα είναι τα στάδια και σε ποιό συνήθως θα πρέπει να ανοίγει το πορτάκι της ταμπλέτας;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χαρα
    Περιοχή
    Γέρακας

Προεπιλογή

Καλησπέρα..κι εγώ έχω πρόβλημα με το πορτακι της ταμπλέτας δεν ανοίγει, δεν πλένονται τα πιάτα έβαλα λιπαντικο καμία αλλαγή. Τι μπορώ να κάνω ;;πλένω σε τριάντα πενταλεπτό πρόγραμμα και δεν αν ζεστάνει νερό, αλλά έχει σχέση αυτό με το πορτακι;

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Χαρα Παπαδάκη για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb (14-02-25)

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Ζεσταίνει το νερό; To 35λεπτο πρόγραμμα είναι για πλύσιμο στο δικό σου πλυντήριο ή μόνο για να ξεπλύνει τις σκόνες (αρα δεν προβλέπεται χρήση απορρυπαντικού); Διάβασε τις οδηγίες

Παρόμοια Θέματα

1. [Neff] Πλυντήριο πιάτων NEFF αδυναμία εκκίνησης
    από Lazefi στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-07-19, 12:30
  2. [Neff] Πλυντήριο πιάτων NEFF. Παράξενο πρόβλημα
    από Gerassimos στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-08-18, 16:36
  3. [Neff] πρόβλημα με πλυντήριο πιάτων neff
    από ilias510 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 27