Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 24

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθάνα

Προεπιλογή Φούρνος καίει συνέχεια την πλακετα τροφοδοσιας

Καλησπέρα,

Εχω εναν φούρνο που συχνά πυκνά μου καίει την πλακέτα τροφοδοσίας. Ερχόντουσαν τεχνικοί και την άλλαζαν και την τελευταία φορά το έκανα μόνος μου.
    Τώρα μέσα στο λοκνταουν κάηκε και με άφησε χωρίς φούρνο και περιμένω πάλι τεχνικό. Επειδή οι εξουσιοδοτημένοι τεχνικοί απλώς βάζουν ανταλλακτικά μέχρι να βρούν το χαλασμένο μπορεί κάποιος να με κατευθύνει σε κάποιο άλλο έλεγχο ή κάποιον πραγματικό ηλεκτρονικό που να γνωρίζει για να βρεθεί η πηγή του προβλήματος; Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα κάποιο άλλο εξάρτημα του φούρνου και να καίει την πλακέτα;
    Η έστω αν υπάρχει κάποιος καλός τεχνικός στην Αθήνα που να κάνει επισκευές σε τέτοιες πλακέτες να τις φτιάχνω με χαμηλό κόστος, γιατί σε 12 χρόνια έχω πληρώσει άλλον εναν φούρνο σε πλακέτες. Η πλακέτα είναι: SNT-12-F YL 135 T85
    Ευχαριστώ!

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Φώτο από την κάτω πλευρά;
    Μήπως τρέξαν νερά από κατσαρόλα και πέρασαν μέσα;
    Σε τι λειτουργία βρισκόταν όταν χάλασε;

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Έχω την υποψια ότι η φωτογραφία δεν είναι από την πλακέτα του mezzanine, αλλά από το internet (έχει watermark EUROPAT)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ισχυρίζονται μάπα τροφοδοτικό , εκτός αυτού για τις θερμοκρασίες πυρόλυσης (που το βγάζει καπούτ) και δίνουν προτάσεις για άλλο τροφοδοτικό που δεν είναι της εταιρίας και του μοντέλου.
    https://www.fabrice-salvaire.fr/en/b...-power-supply/

Με λίγα λόγια , και ο πιο καλός μάστορας να στο φτιάξει , δεν μπορεί να νικήσει τον στοχευμένο και κερατιάτικο σχεδιασμό της bosch που τα τελευταία χρόνια κάνει σχεδιασμούς στο να προκαλούν τις βλάβες .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 08-12-20 στις 14:39

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ισχυρίζονται μάπα τροφοδοτικό , εκτός αυτού για τις θερμοκρασίες πυρόλυσης (που το βγάζει καπούτ) και δίνουν προτάσεις για άλλο τροφοδοτικό που δεν είναι της εταιρίας και του μοντέλου.
    https://www.fabrice-salvaire.fr/en/b...-power-supply/

Με λίγα λόγια , και ο πιο καλός μάστορας να στο φτιάξει , δεν μπορεί να νικήσει τον στοχευμένο και κερατιάτικο σχεδιασμό της bosch που τα τελευταία χρόνια κάνει σχεδιασμούς στο να προκαλούν τις βλάβες .
    Όπως το βλέπω, είναι πιθανό να υπάρχει θέμα με την ψύξη του ολοκληρωμένο και των περιφερειακά εξαρτηματων.

Το avatar του χρήστη pliktras
    Μέλος
    Όνομα
    Christos
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Καλησπέρα.Με προβληματίζει που σου αλλάζουν πλακέτα συνεχώς και καίγεται.Όντως την αλλάζουν ή την επισκευάζουν με το γνωστό τρόπο "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω και ξέρω";Αν ξέρεις που καίγεται (το σημείο στο ηλεκτρονικό κύκλωμα) τότε μπορούμε να πούμε και γιατί σου καίγεται...

Προεπιλογή

αν ειναι μονο αυτο , πάρε ενα τροφοδοτικό meanwell και βάλτο έξω απο τη συσκευή, πισω απο το φούρνο, αν παρεις το 12volt παιζει με το τριμερ να μπορεις να το ριξεις στα 9,6.
    Δεν χαλασει ποτέ

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθάνα

Προεπιλογή

Καλημέρα, μια διευκρίνηση ο φούρνος δεν είναι bosch αλλά gaggenau - είναι στον ίδιο όμιλο και χρησιμοποιεί τα ίδια εξαρτήματα.

Οπως το είχα προβλέψει ήρθε πάλι τεχνικός με την πλακέτα στο χέρι, την άλλαξε και έπαιξε αμέσως ο φούρνος. Την προηγουμενη φορα την ειχα παρει μονος μου και την αλλαξα (το καλοκαιρι) αλλα επειδη δεν την εβαλε τεχνικος δεν καλυπτεται απο την εγγυηση.

Πριν έρθει ο τεχνικός πήρα μια χαλασμένη πλακέτα και την πήγα να την δεί κάποιος ηλεκτρονικός της περιοχής που φτιάχνει τηλεοράσεις άλλαξε στα γρήγορα μια αντίσταση (αυτή που στην φωτο είναι στο R38 ) που ήταν καμμένη αλλά δεν την έβαλε στο ρεύμα να την δεί μου την έδωσε έτσι. Την εβαλα στον φούρνο και δεν έγινε τιποτα, προφανώς υπάρχει και κάτι άλλο που έχει καεί. Πάντως απο την όψη της αυτός δεν είδε κάτι αλλο καμμένο. Κάνω attach φωτογραφίες της τελευταίας πλακέτας να την δείτε.

Απο τα λόγια του τεχνικού που ήρθε κατάλαβα οτι ο φούρνος έχει πρόβλημα και καίει συνέχεια τέτοιες πλακέτες, συνήθως το κάνει όταν είναι σε λειτουργία και ανοίγεις την πόρτα δηλαδή όλοι οι "πελάτες" αυτό του λένε και όντως και σε εμένα έτσι εγινε ανοίγωντας την πόρτα πέθανε ο φούρνος. Δεν χρησιμοποιώ πυρόλυση ούτε είχα βάλει καμια τρελή θερμοκρασία για ατελείωτες ώρες, ο φούρνος λειτούργησε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά στο τελευταίο κάψιμο πλακέτας.
    Μου είπε επίσης πως δεν είναι θέμα θερμοκρασίας γιατί ο θάλαμος που είναι οι πλακέτες και οι μετασχηματιστές είναι απομονωμένος και δεν περνάνε θερμοκρασίες. Κοίταξε και την τοποθέτηση και διαπίστωσε πως έχουν γίνει σωστά όλα όσα προβλέπονται απο την εταιρεία για τον σωστό αερισμό εντοιχισμένου φούρνου, οπότε αποκλείουμε την περίπτωση κακής τοποθέτησης η βλάβης της πλακέτας απο θερμοκρασίες.
    Μου είπε οτι μπορεί να έχω θέμα με υπέρταση αλλά τόσα χρόνια δεν θα είχα πρόβλημα και σε άλλες συσκευές; Να είναι πολύ ευαίσθητη η πλακέτα και να καίγεται; Να φέρω εναν ηλεκτρολόγο και να μου βάλει στον πίνακα εναν επιτηρητη τάσης για τον φούρνο και τις εστείες;

Τώρα εχω εγγύηση για δυο χρόνια οπότε όταν ξαναχαλάσει δεν θα πληρώσω το ανταλλακτικό, αλλα επείδη έχω 2 πλακέτες στο υπόγειο που σίγουρα επισκευάζονται και τις έχω πληρώσει πανάκριβα θα ήθελα να τις φτιάξω να τις έχω σαν ανταλλακτικό.

Το avatar του χρήστη pliktras
    Μέλος
    Όνομα
    Christos
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Εννοειται ότι επισκευάζονται.Το θέμα βέβαια είναι γιατι στις καίει.Αν πχ έχεις θέμα με την τάση θα σου έκαιγε και κάποια πλακέτα, σε άμεσο χρονικό διάστημα μετά την τοποθέτηση, πιστεύω.

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό] Πρόβλημα με κλιματιστικό Daewod (Δουλεύει Συνέχεια)
    από vassilis3 στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-08-19, 21:03
  2. Θερμοπομπος κωβει συνέχεια
    από black arrow στο forum Θερμαντικά
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-18, 21:09
  3. Stirella 7420D βγάζει ατμό συνέχεια!!!
    από lithos στο forum Σύστημα Σιδερώματος
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-18, 23:18
  4. [Siemens] ψυγειο siemens 10ετιας ψύχη συνέχεια
    από neo24gr στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 66
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-01-16, 15:43
  5. [Τηλεόραση Samsung] plasma ps-42p4a1 -ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΩΔ. BN96-01464A
    από bigb69 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-04-14, 16:20

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία