Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή WINSON 14M04TX (BEKO E1) λάθος χρώματα και φωτεινότητα

Πολλή καλησπέρα σας.
    Έχω αυτήν την τηλεόραση χρόνια τώρα-από το 2007 συγκεκριμένα-και ήταν η τελευταία crt που αγοράστηκε.
    Δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα τύπου δεν ξεκινάει,ζορίζεται,έχει κάψει το τάδε εξάρτημα κλπ.
    Ωστόσο το θέμα της εξαρχάς ήταν οι ρυθμίσεις φωτεινότητας και χρωμάτων.Από τον Αύγουστο του 2007 έως και τον Ιανουάριο του 2015 που έγινε η μετατροπή σε ψηφιακό η τηλεόραση δούλευε αν και με τσιμπημένη φωτεινότητα-κι ας την είχα κατεβάσει.
    Με την έλευση του ψηφιακού ωστόσο το θέμα χειροτέρεψε....όταν δουλεύει με δέκτη επάνω είναι σαν να έχω αναμμένο προβολέα και ενίοτε ανάλογα της πηγής που θα δεχτεί θα έχω και ανάλογη επίδραση στο χρώμα.Στη χειρότερη περίπτωση για να δώσω ένα παράδειγμα το πορτοκαλί θα το δείχνει πού έντονο,ενώ σε περίπτωση προβολής κιτρινοπράσινου τύπου γιλέκο ασφαλείας το δειχνει έτσι ακριβώς και με πολύ έντονο χρώμα σαν κανονικό φωσφοριζέ.
    Έχω βρει το service manual και έχω δει τι χρειάζεται από ρυθμίσεις αν και δεν έχω μπαρογεννήτρια που απαιτείται.Διαθέτω μια μικρή πείρα από επισκευές αλλά τέτοια περίπτωση δεν μου έχει ξανατύχει(κυρίως σε οριζόντιο ότι μου έχει τύχει και συνήθως καμένο τρανζίστορ). Μπορώ όμως να χρησιμοποιήσω pluge αν και δεν ξέρω αν θέλει κάτι επιπλέον διότι η συμπεριφορά έχει διαφοροποιήσεις από το ένα κανάλι στο άλλο,γενικά είναι μια πολύ περίεργη για εμένα περίπτωση.
    Δοκίμασα σήμερα να χαμηλώσω λίγο το screen με μια πολύ μικρή μετακίνηση αλλά δεν είδα κάποια βελτίωση τουλάχιστον όταν έχω συνδεδεμένο δέκτη,μέσω dvd δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα αν και είμαι σίγουρος ότι έχει να κάνει περισσότερο με το σήμα σε αυτήν την περίπτωση.
    Στο αναλογικό(πιάνω ερτ) δεν έχει ιδιαίτερο θέμα εκτός της κάπως μεγάλης φωτεινότητας.Με scart digea έχω εντονότερο πρόβλημα-και στο χρώμα ενώ αν βάλω αρεφικό digea δέκτη εκεί γίνεται χαμός.Έχω δοκιμάσει 4 τρόπους και δεν βγάζω άκρη.1 αναλογικό 2.digea scart 3. digea με συνδεση σε vcr και έξοδο rf, εικόνα σαν την περίπτωση 1 4. δέκτης digea με ενσωματωμένο rf modulator.
    Θα ήθελα λοιπόν μια βοήθεια σχετικά με το τι μπορώ να κάνω.Εννοείται ότι έχω κρατημένες όλες τις αλλαγές που γίνονται με ρυθμίσεις από service menu ή/και των ρυθμιστικών έτσι ώστε να ξέρω να τις επαναφέρω.
    Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
    (2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
    VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Όπως το γράφεις, πρόβλημα στην οθόνη, πόσες ώρες έχει περίπου γνωρίζεις;

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Δεν ξέρω με ακρίβεια,χοντρικά πρέπει να έχει γύρω στις 2500 ώρες.Δεν ξέρω επίσης αν υπάρχει τρόπος να το δω έστω και στο sevice menu,πάντως αυτό το θέμα το είχε από την αρχή.Δεν είναι και πάρα πολύ δουλεμένη για να πω ότι έχει πέσει η οθόνη,αλλά αν σε βοηθάει,ο καθοδικός είναι LG-PHILIPS μήπως υπήρχε πρόβλημα με παρτίδα.Επίσης μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες εφόσον ζητηθούν.Το ίδιο θέμα έχω δει και σε μια προγενέστερη έκδοση του σασί αυτού με ίδιο καθοδικό αν και διαφέρουν σε ένα νούμερο(εκείνη έχει Ζ50.190-07 ενώ αυτή που κοιτάμε έχει Ζ50.190-08 και με αυτόν τον κωδικό βρήκα το σασί.)
    Επίσης δεν δούλεψε ποτέ με φωτεινότητα/αντίθεση στο τέρμα γιατί ξέρω ότι αυτό έχει επίπτωση στη ζωή της οθόνης
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Papas00zas : 07-04-19 στις 13:58
    (2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Ξεκίνησε να μετράς αν η τάση που βγάζει το psu για το τρανζίστορ οριζοντίου είναι όσο γράφει το σχέδιο,επόμενο βήμα την έξοδο των χρωματικών ενισχυτών και το πλακετακι της οθόνης, οι τάσεις πρέπει να είναι όσο ορίζει ο κατασκευαστής δεν πειράζουμε ρυθμιστικά ποτέ.ακομη και διάφορα στην τάση 0.5v p-p υπάρχει πρόβλημα

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Αν εννοείς τα παλμογραφήματα δυστυχώς δεν έχω μπαρογεννήτρια,όσο για τις τάσεις θα μετρήσω να δω αν έχει 12.5 βολτ στο τρανζίστορ,αν και να πω την αλήθεια υποψιάζομαι το πλακετάκι αλλά θα το δούμε μετά.Όσο για τα ρυθμιστικά έχω υπόψη μου το θέμα αυτό και η μεταβολή του σκριν ήταν απειροελάχιστη ωστόσο έχω σημειώσει την αρχική θέση του.Δεν θέλησα να πειράξω το service menu κι έτσι χαμήλωσα το g2.Θα το επαναφέρω και θα σου πω.

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Philips] φωτεινή εικόνα και αρνητικά χρώματα!
    από jimison στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-02-18, 17:01
  2. [Άλλη] Winson w 86 πλυντήριο ρούχων
    από BASILIS971 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-12-17, 22:56
  3. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-08-16, 15:30
  4. WINSON TV28MT - BEKO 14.2 chassis
    από lefteriszgr στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-12, 18:00
  5. profilo η beko???η και τα δυο.... μνημη!!!
    από UNICARS στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-02-12, 19:57

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία