Καλησπέρα σας.
Έχω ένα κλιματιστικό το οποίο το ανοίγω και δουλεύει 1-5 λεπτά και η εσωτερική μονάδα αλλά και η εξωτερική και μετά σταματάει και μου πετάει σφάλμα (αναμένο το πρώτο λαμπάκι τα υπόλοιπα flashing)
Φωνάζω έναν τεχνικό μου λέει είναι η πλακέτα, την παίρνει την πάει για επισκευεί μου λέει δεν έιχε τίποτα την βάζει επάνε πάλι το ίδιο.
Φωνάζω άλλον μου λέει ο συμπιεστής 400 ευρω η επισκευή, λέω δεν συμφέρει κάτσε να το πειράξω λίγο.
Κατεβάσω το service manual σαν σφάλμα μου δίνει αυτό rise of temperature above 100c of power module.
Βγάζω την πλακέτα μαζί με τους αισθητήρες, την δίνω σε έναν γνωστό μου ηλεκτρονικό για να ελεγξει τους αισθητήρες, μου λέει τα μέτρησε όλα, μια χαρά ήταν μόνο κάπου μια κόλληση είχε πάρει λίγο την έφτιαξε, έβαλε και καινούργια πάστα ανάμεσα στην ψύχτρα και την πλακέτα (βασικά μου είπε έβαλε κάτι καλύτερο σαν παστόχαρτο, δεν το κατάλαβα πολύ). Την κουμπώνω πάλι το ίδιο.
Μου δίνει ένα θερμόμετρο που μετράει από απόσταση, βλέπω απο την μπροστά μεριά της πλακέτας να ανεβάζει θερμοκρασία αμέσως περίπου 100 βαθμούς η ψύχτρα από την άλλη 40 βαθμούς. (έχω σχετικό βίντεο δεν ξέρω πως να το ανεβάσω)
viber image2.jpgviber image.jpg
To θερμόμετρο μέτραγε ανάμεσα στις δύο βίδες. Τα καλώδια που βλέπεται δίπλα πάνε στο συμπιεστή.
Έχει κανένας καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει??
Ευχαριστώ