Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 48

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Προεπιλογή General Electric μειωμένη απόδοση σε συντήρηση (9 C) και σε κατάψυξη (-7 C)

Έχω ένα ψυγείο General Electric PSG 27 NHSACBB. Εδώ και δέκα μέρες ή θερμοκρασία στον χώρο συντήρησης και κατάψυξης αυξάνεται σοβαρά με αποτέλεσμα ή κατάψυξη να δείχνει μεν -7 C αλλά να μην κρατάει παγωμένα τα τρόφιμα. Αντίστοιχα και στην συντήρηση μερικές φορές ή θερμοκρασία ανεβαίνει στους 8 και 9 βαθμούς. Έλεγξα τις πόρτες και σφραγίζουν σωστά. Μπορείτε να προτείνετε κάποια λύση;

Στάλθηκε από το 2013023 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kynegeiros Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω ένα ψυγείο General Electric PSG 27 NHSACBB. Εδώ και δέκα μέρες ή θερμοκρασία στον χώρο συντήρησης και κατάψυξης αυξάνεται σοβαρά με αποτέλεσμα ή κατάψυξη να δείχνει μεν -7 C αλλά να μην κρατάει παγωμένα τα τρόφιμα. Αντίστοιχα και στην συντήρηση μερικές φορές ή θερμοκρασία ανεβαίνει στους 8 και 9 βαθμούς. Έλεγξα τις πόρτες και σφραγίζουν σωστά. Μπορείτε να προτείνετε κάποια λύση;

δες αν δουλεύει συνεχώς το μοτέρ χωρίς διακοπή.
    αν σταματάει και πότε ξαναξεκινά.
    πάγο;
    είναι nofrost η/ απλό;

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sofosal Εμφάνιση μηνυμάτων
    δες αν δουλεύει συνεχώς το μοτέρ χωρίς διακοπή.
    αν σταματάει και πότε ξαναξεκινά.
    πάγο;
    είναι nofrost η/ απλό;
    Δεν ξέρω αν είναι nofrost. Νομίζω πως είναι. Θόρυβο ακούω συνεχώς από το ψυγείο αλλά μερικές φορές ακούω από κάτω και κάποιον ήχο σαν να σβήνει κινητήρας

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Δεν ξέρω αν είναι nofrost. Νομίζω πως είναι. Θόρυβο ακούω συνεχώς από το ψυγείο αλλά μερικές φορές ακούω από κάτω και κάποιον ήχο σαν να σβήνει κινητήρας

αν είναι nofrost, κλείστο (βγάλε το φις από την πρίζα) για ένα 12ωρο και ξαναβάλτο να δουλέψει....
    παρατήρησε αν στην αρχή δουλέψει κανονικά....
    αν ναι, και αρχίσει το πρόβλημα μετά από κάποιες ώρες, κοιτάς το σύστημα απόψυξης, και το μοτεράκι που έχει για την μεταφορά της ψύξης....

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Προεπιλογή

αν είναι nofrost, κλείστο (βγάλε το φις από την πρίζα) για ένα 12ωρο και ξαναβάλτο να δουλέψει....
    παρατήρησε αν στην αρχή δουλέψει κανονικά....
    αν ναι, και αρχίσει το πρόβλημα μετά από κάποιες ώρες, κοιτάς το σύστημα απόψυξης, και το μοτεράκι που έχει για την μεταφορά της ψύξης....
    Αυτό σκέφτομαι να κάνω. Κάποιος τεχνικός μάλιστα με συμβούλεψε να το αφήσω για 24 ώρες.
    Ωστόσο πώς ελέγχεται αυτό το ..."δουλέψει κανονικά";
    Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τεχνικά θέματα. Εγώ θα θεωρήσω κανονική λειτουργία αν ή συντήρηση πάει στο +3 και ή κατάψυξη στο -18 όπως δηλαδή προβλέπεται και συνιστάται από τον κατασκευαστή. Στο διαδίκτυο επίσης διάβασα πως ένα καλό καθάρισμα στον χώρο κάτω από το ψυγείο ίσως είναι λύση διότι από σκουπιδάκια τρίχες κλπ μαζεύεται ένα κάλυμμα που εμποδίζει την καλή λειτουργία του coil.

Εστάλη υπό του εμού Ερυθρού Ρυσίου ...βαρβαριστί...red rice

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Αυτό σκέφτομαι να κάνω. Κάποιος τεχνικός μάλιστα με συμβούλεψε να το αφήσω για 24 ώρες.
    Ωστόσο πώς ελέγχεται αυτό το ..."δουλέψει κανονικά";
    Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τεχνικά θέματα. Εγώ θα θεωρήσω κανονική λειτουργία αν ή συντήρηση πάει στο +3 και ή κατάψυξη στο -18 όπως δηλαδή προβλέπεται και συνιστάται από τον κατασκευαστή.
    έτσι ακριβώς. η θεωρία λέει ότι ίσως πάγος που έχει δημιουργηθεί πάνω και γύρω από το στοιχείο, δεν αφήνει την φτερωτή να περιστραφεί, έτσι με το ξεπάγωμα αφού το ψυγείο μείνει αρκετές ώρες (24 κανονικά, 12 σου λέω επειδή ήδη οι θερμοκρασίες σου είναι υψηλές, αλλά 24 κανονικά) αυτό θα ξεπεραστεί και το ψυγείο θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά.
    .....υπάρχει όμως και το θέμα της αυτόματης απόψυξης, που μπορεί να έχει μπλοκάρει (και να δημιούργησε το πρόβλημα του πάγου)και να αποκατασταθεί και αυτή με το 24ωρο κλείσιμο, αν όμως εκεί στην απόψυξη υπάρχει πρόβλημα, το ψυγείο θα δουλέψει κανονικά μόνο στην αρχή....
    αν είναι χαλασμένο το μοτεράκι (ανεμιστηράκι), θα φτάσει σε καλύτερα επίπεδα η ψύξη (στην αρχική λειτουργία) όμως όχι στις σωστές....
    σε αυτή την περίπτωση ανοίγεις την πόρτα της συντήρησης και πιέζεις το διακοπτάκι που ελέγχει η πόρτα. πρέπει να ακούσεις το ανεμιστεράκι να δουλεύει(με την πόρτα ανοιχτή).....αν όχι βγάζεις το κάλυμμα, βλέπεις το ανεμιστεράκι , το ελέγχεις....

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

είναι nofrost η/ απλό;
    http://www.partselect.com/Models/PSG...gerator&Mark=4

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακριβώς αυτό είναι το ψυγείο μου. Είναι εκπληκτικό σε απόδοση αλλά δαπανηρό το κόστος συντήρησης. Το έχω 10 χρόνια κι έχω πληρώσει πάνω από 600 ευρώ για πλακέτα, βαλβίδα νερού, φίλτρα, σωληνάκια κλπ

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Από το Link στο #7 πήγαινε στην εικόνα 10 . Όπου φαίνεται όλο το πίσω μέρος του ψυγείου (με το μοτέρ .. τον διπλανό ανεμιστήρα (που πρέπει να γυρίζει ταυτόχρονα με την λειτουργία του μοτέρ ψυγείου ).. και παραδίπλα μια σεπαρντίνα ) όλα αυτά δώσε τα ένα καλό φύσημα / ξεσκόνισμα με κανένα κοφλέρ αέρα (αν έχεις ) .

Εδώ και δέκα μέρες ή θερμοκρασία στον χώρο συντήρησης και κατάψυξης αυξάνεται σοβαρά με αποτέλεσμα ή κατάψυξη να δείχνει μεν -7 C αλλά να μην κρατάει παγωμένα τα τρόφιμα.
    Χωρίς ασάφειες και "κρυφτό" ... πες μας πριν τις 10 μέρες (και εννοείται πριν τις 10 μέρες υπονοείς λειτουργούσε με πολύ καλή απόδοση?) είχες πράγματι καλή απόδοση? ή και πολύ πιο πριν από τις 10 μέρες ... είχες παρατηρήσει έστω και ελαφρότερα σημάδια μη καλής απόδοσης .
    Μετά την απόψυξη που θα το κάνεις ... χώσε μέσα 2 θερμόμετρα (χωρίς να ανοίγεις/ κλείνεις τις πόρτες) από εκείνα τα θερμόμετρα που έχουν ψηφιακό καντράν και μακρύ εξωτερικό καλώδιο .
    Βάλε το ένα στην κατάψυξη και το άλλο στον χώρο της συντήρησης και το καντράν από έξω από το ψυγείο . Και πες μας ανά κάθε 20 λεπτά (και κατέγραψε τα σε χαρτί) τι θερμοκρασίες σου δείχνει στην κατάψυξη αλλά και στην συντήρηση στον ίδιο χρόνο (και αυτό για 2 - 3 ώρες ανά κάθε 20 λεπτο)

Επειδή σίγουρα εκτός από το να ακούσεις τον χαρακτηριστικό θόρυβο του μοτέρ ψυγείου . Θα σε μπερδεύουν και οι θόρυβοι των διάφορων ανεμιστήρων (είτε εσωτερικοί ανεμιστήρες είτε εξωτερικοί ) ... μπορείς να καταλάβεις αν το μοτέρ του ψυγείου έχει μειωθεί ο θόρυβος του σημαντικά σε σχέση με πριν? (για υποψία έλλειψης υγρών από διαρροή και ως αιτία κακής απόδοσης)

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Προεπιλογή

Φίλε μου κατ' αρχάς σ'ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να στείλεις όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
    Σε πληροφορώ πως μέχρι πριν δέκα μέρες το ψυγείο λειτουργούσε τέλεια. Το ψυγείο έχει πλήκτρα ρύθμισης της επιθυμητής θερμοκρασίας με LCD οθονίτσα που από την στιγμή που πατάς αναγράφει για 3 δευτερόλεπτα την ρύθμιση και κατόπιν μένει στην τρέχουσα θερμοκρασία του χώρου που ελέγχει. Το τέλεια σημαίνει πως (όπως και ο κατασκευαστής συνιστά) η ρύθμιση είναι στο -18 για την κατάψυξη και στο +3 για την συντήρηση τιμές που πραγματικά δείχνει πως ισχύουν ακριβώς κατά την διάρκεια της λειτουργίας του. Ανάλογα με την συχνότητα ανοίγματος των θυρών το μέγιστο που μπορεί να κυμανθεί η θερμοκρασία είναι ένας βαθμός πάνω ή κάτω (και σε συντήρηση και σε κατάψυξη). Σε αυτά τα δεδομένα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Εδώ και δέκα όμως μέρες είδα ξαφνικά την θερμοκρασία στην κατάψυξη στο -14 και κατόπιν πήγε σταδιακά στο -11, στο -9 και σταθεροποιήθηκε στο -7 όπου όμως δεν διατηρεί σωστά τα τρόφιμα. Αντίστοιχα και στην συντήρηση ανέβηκε μέχρι και τους +9 αλλά τελικά ξανακατέβηκε και τώρα κυμαίνεται στους 3 με 4 βαθμούς. Θα προσπαθήσω να το καθαρίσω όπως μου είπες και θα ελέγξω τις θερμοκρασίες κατόπιν τούτου. Θα κάνω όμως και την 24ωρη απόψυξη προηγουμένως μήπως και λυθεί το πρόβλημα. Αναφορικά με τους θορύβους δεν μπορώ να καταλάβω κάποια διαφορά στο επίπεδο του θορύβου. Τώρα όμως που το ανέφερες με βάζεις στον πειρασμό να ....νομίζω πως χαμήλωσε λιγάκι ο θόρυβος (βόμβος). Να σημειώσω πως το ψυγείο είναι σχετικά θορυβώδες αλλά το θεώρησα φυσιολογικό για την πολύ καλή του απόδοση.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από το Link στο #7 πήγαινε στην εικόνα 10 . Όπου φαίνεται όλο το πίσω μέρος του ψυγείου (με το μοτέρ .. τον διπλανό ανεμιστήρα (που πρέπει να γυρίζει ταυτόχρονα με την λειτουργία του μοτέρ ψυγείου ).. και παραδίπλα μια σεπαρντίνα ) όλα αυτά δώσε τα ένα καλό φύσημα / ξεσκόνισμα με κανένα κοφλέρ αέρα (αν έχεις ) .

Χωρίς ασάφειες και "κρυφτό" ... πες μας πριν τις 10 μέρες (και εννοείται πριν τις 10 μέρες υπονοείς λειτουργούσε με πολύ καλή απόδοση?) είχες πράγματι καλή απόδοση? ή και πολύ πιο πριν από τις 10 μέρες ... είχες παρατηρήσει έστω και ελαφρότερα σημάδια μη καλής απόδοσης .
    Μετά την απόψυξη που θα το κάνεις ... χώσε μέσα 2 θερμόμετρα (χωρίς να ανοίγεις/ κλείνεις τις πόρτες) από εκείνα τα θερμόμετρα που έχουν ψηφιακό καντράν και μακρύ εξωτερικό καλώδιο .
    Βάλε το ένα στην κατάψυξη και το άλλο στον χώρο της συντήρησης και το καντράν από έξω από το ψυγείο . Και πες μας ανά κάθε 20 λεπτά (και κατέγραψε τα σε χαρτί) τι θερμοκρασίες σου δείχνει στην κατάψυξη αλλά και στην συντήρηση στον ίδιο χρόνο (και αυτό για 2 - 3 ώρες ανά κάθε 20 λεπτο)

Επειδή σίγουρα εκτός από το να ακούσεις τον χαρακτηριστικό θόρυβο του μοτέρ ψυγείου . Θα σε μπερδεύουν και οι θόρυβοι των διάφορων ανεμιστήρων (είτε εσωτερικοί ανεμιστήρες είτε εξωτερικοί ) ... μπορείς να καταλάβεις αν το μοτέρ του ψυγείου έχει μειωθεί ο θόρυβος του σημαντικά σε σχέση με πριν? (για υποψία έλλειψης υγρών από διαρροή και ως αιτία κακής απόδοσης)

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. general electric TPG24BFCGBB αμερικανικο
    από petroglis στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-15, 19:17
  2. General Electric vivid s5
    από thomaslar στο forum Υπόλοιπα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-02-15, 01:26
  3. [Κλιματιστικό Panasonic] Μειωμένη απόδοση
    από miku στο forum Κλιματιστικό