Το βράδυ ξαφνικά πέφτει η ασφάλεια από τον πίνακα του σπιτιού , χωρίς να είναι σε λειτουργεία η συγκεκριμένη συσκευή (ήταν σε αναμονή).Ψάχνοντας βρήκα ότι αφού έβγαλα τη συσκευή από την πρίζα επανήλθαν όλα κανονικά.
Ψάχνοντας λοιπόν τη συσκευή έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Όταν η πορτα από τη συσκευή είναι ανοιχτη δεν ρίχνει την ασφάλεια από τον πίνακα, μόλις κλείσει η πορτα τότε η ασφάλεια από τον πίνακα πεφτει χωρίς να κάνω κάποια κίνηση για να το θέσω σε λειτουργεία(δεν προλαβαίνω). Έχω αφαιρέσει τη μονάδα ελενχου και συνεχίζει τα ίδια.
Έχω αφήσει το μετ/στη μόνο χωρίς το υπόλοιπο κύκλωμα και δεν ρίχνει την ασφάλεια. Τό μόνο που μετράω αλλά δεν γνωρίζω τι τιμή πρέπει να έχει είναι η μάγνητρον η οποία στά νήματα 0 αντίσταση, είναι σωστή η ένδειξη αυτή? όπως επίσης στη δίοδο της υψηλής δεν έχω ένδειξη(μοιάζει να έχει αποκοπή).
Βέβαίως έχω δεί και μια αντίσταση από τη μονάδα ελένχου λίγο μαυρισμένη ( η R71 , η ένδειξη πού έχω ειναι 25Κ ), αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν έχει να κάνει κάτι με το συγκεκριμένο πρόβλημα
Κάποια ιδέα ???