Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 17

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη achinic
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αχιλλέας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Ψυγείο Ariston δίπορτο

Καλησπέρα,

Έχω ενα ψυγειο ariston διπορτο με καταψύκτη κάτω. Έχει ένα μοτερ.

Ξαφνικα σταμάτησε να λειτουργει. Άλλαξα πλακέτα γιατι όλοι έλεγαν πως είναι πλακέτα.
    Αγόρασα εγώ την ανταλλακτική πλακέτα δίνοντας 160€ και την τοποθέτησα χωρίς να λειτουργήσει.

Έαν δώσω ρέυμα απευθείας στο μοτέρ, λειτουργεί και ρίχνει τη θεμροκρασία μόνο στον καταψύκτη.

Το ανεμιστηράκι που βλέπετε στη φωτογραφία (γράφει air) και βρίσκεται στο πάνω μέρος της συντήρησης δεν το βλέπω να γυρνάει κάποιος είπε πάτα το κουμπί στη πόρτα γιατι συνήθως σταματάει όταν ανοίγουμε πόρτα και το πάτησα. Πάλι δεν λειτυοργεί.

Ερώτηση 1η : Όταν δίνω ρεύμα απευθείας στο μοτέρ, στη συντήρηση δεν ρίχνει θερμοκρασία επειδή δεν λειτουργεί το ανεμιστηράκι ? πώς το τσεκάρω ? να δώσω ρέυμα και στο ανεμιστηράκι απευθείας ?

Ερώτηση 2η αγόρασα έναν θερμοστάτη γενικής χρήησης όπως της φωτό. Αν ξεχάσουμε τελιώς τη πλακέτα.
    Με αυτόν αν συνδέσω πάνω του το συμπιεστή + το ανεμιστηράκι της συντήρησης θα μπορώ να έχω τουλάχιστον τη συντήρηση σε λειτουργία ?

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αχιλλέας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Ο θερμοστάτης

Και ο θερμοστάτης που έχω αγοράσει για να απαλλαχθώ απο την πλακέτα.

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Το avatar του χρήστη Nikos Anagnostou
    Μέλος
    Όνομα
    νικος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από achinic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα,

Έχω ενα ψυγειο ariston διπορτο με καταψύκτη κάτω. Έχει ένα μοτερ.

Ξαφνικα σταμάτησε να λειτουργει. Άλλαξα πλακέτα γιατι όλοι έλεγαν πως είναι πλακέτα.
    Αγόρασα εγώ την ανταλλακτική πλακέτα δίνοντας 160€ και την τοποθέτησα χωρίς να λειτουργήσει.

Έαν δώσω ρέυμα απευθείας στο μοτέρ, λειτουργεί και ρίχνει τη θεμροκρασία μόνο στον καταψύκτη.

Το ανεμιστηράκι που βλέπετε στη φωτογραφία (γράφει air) και βρίσκεται στο πάνω μέρος της συντήρησης δεν το βλέπω να γυρνάει κάποιος είπε πάτα το κουμπί στη πόρτα γιατι συνήθως σταματάει όταν ανοίγουμε πόρτα και το πάτησα. Πάλι δεν λειτυοργεί.

Ερώτηση 1η : Όταν δίνω ρεύμα απευθείας στο μοτέρ, στη συντήρηση δεν ρίχνει θερμοκρασία επειδή δεν λειτουργεί το ανεμιστηράκι ? πώς το τσεκάρω ? να δώσω ρέυμα και στο ανεμιστηράκι απευθείας ?

Ερώτηση 2η αγόρασα έναν θερμοστάτη γενικής χρήησης όπως της φωτό. Αν ξεχάσουμε τελιώς τη πλακέτα.
    Με αυτόν αν συνδέσω πάνω του το συμπιεστή + το ανεμιστηράκι της συντήρησης θα μπορώ να έχω τουλάχιστον τη συντήρηση σε λειτουργία ?

Μην πειραξεις την βαλβιδα για κανενα λογο γιατι παιρνει ρευμα απο πλακετα μεσω ηλεκτρομαγνητικης και λυτουργει μια συντηρηση και μια καταψηξη δεν ειναι εκει το προβλημα σου ουτε και στο μοτερ αφου λειτουργει οπως περιγραφης,και ουτε και στην πλακετα αφου εβαλες καινουργια και παλλι δεν λειτουργει.Το ποιο πιθανο ειναι το προβλημα σου στους σεσνορες πιθανοτατα της συντηρησης εκει δωσε την προσοχη σου.Δες που κουμπωνει επανω στην φισα της πλακετας ξεκουμπωσε το και κανε μια ομομετριση να δεις εαν σου βγαζει καποια τιμη η οχι και τα ξαναλεμε.Και ουτε μπορεις με ενα θερμοστατη σκετο να κανεις δουλεια γιατι πρεπει να βγαλεις και την βαλβιδα απο πισω μερια και να κανεις πατεντες που δεν γινονται οι εταιριες δεν ειναι χαζες που τα φτιαχνουν ετσι ωστε εμεις να βαζουμε χερι,ψαξτο εκει και τα ξαναλεμε.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikos Anagnostou : 12-01-15 στις 08:58

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μετά τις ιδιοφυΐες στα περί No Frost τι λέτε για αυτήν την πατέντα με την βαλβίδα? σας αρέσει ως κατασκευαστική ιδέα? (για πείτε γνώμες )
    Λογικά έχουμε ένα ψυγείο με πολλά λίτρα χώρου . Που υπό παλιότερες συνθήκες θα τα βλέπαμε να λειτουργούν είτε με ένα μοτέρ αρκετής ιπποδύναμης (τουλάχιστον 1/5 του ίππου ) ή 2 μοτέρ ξεχωριστά .
    Στην παρούσα περίπτωση έχουμε για τα ίδια λίτρα χώρου ένα μοτέρ 1/6 του ίππου .
    Που αυτό το μοτέρ καλείται να "ξεσκίζεται" και να παλεύει να προλάβει όλους τους χώρους σε ψύξη με την "έξυπνη " ιδέα του διαμοιρασμού της βαλβίδας . Είναι λογικό αυτό? πως το βλέπετε?

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Που αυτό το μοτέρ καλείται να "ξεσκίζεται" και να παλεύει να προλάβει όλους τους χώρους σε ψύξη με την "έξυπνη " ιδέα του διαμοιρασμού της βαλβίδας . Είναι λογικό αυτό? πως το βλέπετε?
    Με μία λέξη; Κάτι από Μ ίσως;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αχιλλέας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Με λίγο ψάξιμο στο Internet νομίζω πως έχει πλακέτα παρόμοια με του indesit. και όπως διαβάζω εδώ :

http://www.howtofixit.gr/forum/showt...l=1#post556865

θέλει ολόκληρη τελετή το ψυγείο για να ξαναδουλέψει. Ίσως δεν έκανα όλα αυτά τα βήματα και με το που το βάζω και βλέπω οτι αναβοσβήνουν τα ledakia μπροστά... νόμιζω οτι έχει γίνει πατάτα.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Κάνε τα ίδια όπως στο link παραπάνω μπας και δουλέψει έτσι , αλλά δώσε βάση και στο #3 μήνυμα (για σένσορες)

Το avatar του χρήστη Nikos Anagnostou
    Μέλος
    Όνομα
    νικος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από achinic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με λίγο ψάξιμο στο Internet νομίζω πως έχει πλακέτα παρόμοια με του indesit. και όπως διαβάζω εδώ :

http://www.howtofixit.gr/forum/showt...l=1#post556865

θέλει ολόκληρη τελετή το ψυγείο για να ξαναδουλέψει. Ίσως δεν έκανα όλα αυτά τα βήματα και με το που το βάζω και βλέπω οτι αναβοσβήνουν τα ledakia μπροστά... νόμιζω οτι έχει γίνει πατάτα.
    Στο ψυγειο indesit για να αναβοσβηνουν τα λεντ μετα απο καποια ωρα λειτουργιας ειναι καθαρα θεμα πλακετας,βγαζεις και μετρας τους πυκνωτες που εχεις(γιατι αυτοιι δινουν ρευμα στο μοτερ μεσω τριακ)και τους MKP ΠΟΥ εχει και παιζει μια χαρα,το εχω συναντηση σε siemens.

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    έχω ψυγείο με αυτή τη λειτουργία (βαλβίδα) , αλλά της SIEMENS από το 1997 ,περίπου 17 χρόνια ,δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό , το μόνο που μου κάνει το καλοκαίρι με τους καύσωνες ταλαιπωρείται , έτσι εδώ και 5-6 χρόνια του έβαλα ένα ανεμιστήρα που έχει η ίδια η εταιρία σε άλλα μοντέλα πίσω στη βάση , αγόρασα το γνήσιο περίπου 60 ευρώ με τη βάση του και
    με ένα ON-OFF και τα καλοκαίρια ψύχω τον συμπιεστή (το σύνδεσα παράλληλα με το συμπιεστή)
    Μου έκανε αρκετή βελτίωση από τότε
    Πάντως και να χρειαστεί να ξαναπάρω ψυγείο , αν δε βρω με 2 μοτέρ , προτιμάω να πάρω ένα ίδιο παρά no frost (ποτέ δε με ενθουσίασαν)
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αχιλλέας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπέρα, Σήμερα ασχολήθηκα λίγο.

Όταν συνδέσω το ψυγείο δεν ξεκινάει ο συμπιεστής καθόλου. Αναβοσβήνουν τα τρια ledakia του μπροστά ακούω το μπιπ μπιπ και τιποτα. Ανοιγοκλεινω τις πόρτες και σταματάει το μπιπ μπιπ. Ο συμπιεστής δεν ξεκινάει.

Κάποιος έγραψε για το κλίξον.
    Τελικά όταν έγραφα οτι λειτουργεί ο συμπιεστής δεν έδινα απευθειας ρεύμα στον συμπιεστή αλλά βραχυκύκλωνα το κλίξον.

Με το κλιξον λοιπον βραχυκυκλωμενο και την πλακέτα επάνω βάζω το ψυγειο στη πριζα.
    και έχουμε :
    Αναβοσβήνουν τα τρια ledakia του μπροστά ακούω το μπιπ μπιπ
    Ανοιγοκλεινω τις πόρτες και σταματάει το μπιπ μπιπ.
    Ο συμπιεστής ξεκινάει.
    Ακουω κλακ κλακ απο την ηλεκτορμαγνητικη.
    Ανοιγω την κατάψυξη και έχει αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία.
    Μετά απο 1-2 λεπτά
    Αναβοσβήνουν τα τρια ledakia του μπροστά ακούω το μπιπ μπιπ
    Ανοιγοκλεινω τις πόρτες και σταματάει το μπιπ μπιπ.

Δεν βλέπω πτώση θερμοκρασίας στη συντήρηση αλλα δεν το άφησα στη πρίζα και για πολύ ώρα.

Μεχρι εκει... δεν δοκιμασα παραπανω....

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Pitsos] καλωδίωση παλιό δίπορτο πιτσος
    από demkat1 στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-08-14, 17:45
  2. [Άλλη] TEKA ΝF1 650 Δίπορτο
    από chipakos-original στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-07-14, 11:57
  3. [Άλλη] Shaub Lorenz δίπορτο