Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 19

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη arhs kaz
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή πρόβλημα με thunder 4100 1800w

γεια σε όλους θα ήθελα τη βοήθεια σας σε έναν ενισχυτή ο οποίος μου ειχε κάψει κάποιες εξόδους
    και αφού αλλάχτηκαν όλα μου παρουσιάστηκε το εξής.
    βάζοντας σε λειτουργία ζεσταίνετε πολύ η δυο βατικές αντίστασης και αυτά που είναι μέσα στον κόκκινο κύκλο και στο αμπερόμετρο στη παροχή ρεύματος μου έδειχνε κατανάλωση χωρίς φορτίο στης εξόδους 0.8Α, ενώ όταν τοποθετήσω φορτίο στης εξόδους ζεσταίνετε πολύ γρήγορα και μετά από ώρα καίει ξανά της εξόδους.
    Τα έχω αλλάξει όλα όσα είναι σε κύκλο και με βελάκι άλλα πάλη ζεσταίνετε το ίδιο ,κάποια ιδέα το τι μπορεί να φταίει ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    • Τύπος Αρχείου: jpg sel.jpg (147,0 KB, 22 εμφανίσεις)
    • Τύπος Αρχείου: jpg sel.jpg (147,1 KB, 155 εμφανίσεις)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη arhs kaz : 22-11-14 στις 11:24

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Να προσθέσω ότι μέτρησα με το πολύμετρο με το rem στο off με το αρνητικό στην πηγή - και το + στα παρακάτω σημεία:
    στο κανάλι 1 στη + πλευρά 33.5 mv(και έπεφτε πολύ αργά) και στην - 0
    στο κανάλι 2 στη + πλευρά 0 mv και στην - 46,6(και έπεφτε πολύ αργά)
    στο κανάλι 3 στη + πλευρά 11.8 mv(και έπεφτε πολύ αργά) και στην - 0
    στο κανάλι 1 στη + πλευρά 0 mv και στην - 24.6(και έπεφτε πολύ αργά)
    στα 8 irfz44n με το αρνητικό στο - της πηγής και το + στο μεσαίο πόδι βγάζει 12.1v ενώ αντίστροφα 0v
    στα 2 mospec f12c20a με το - στην θετική πλευρά της πηγής και το + στη μεσαίο πόδι βγάζει -12.2
    στα 2 mospec f12c20c με το - στην θετική πλευρά της πηγής και το + στη μεσαίο πόδι βγάζει -11.7
    καμία ιδέα ρε παιδιά; είναι φυσιολογική η συμπεριφορά αυτή;

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Άρη έχεις σχεδόν όλα τα εξαρτήματα του ενισχυτή σε κύκλο!
    όλα αυτά τα έχεις αλλάξει;
    όποια ήταν προβληματικά άστα εκτός κυκλώματος μέχρι να βρεις τι φταίει
    βάλε σε κύκλο ποιά ήταν καμένα
    γιατί έχεις φωτο μισή και σκοτεινή; βάλε φωτό και το υπόλοιπο
    χρειάζεται σχέδιο έστω και από παρόμοιο έχεις; (γιατί όπως μάλλον διαπίστωσες δεν δουλεύει η μέθοδος των απείρων δοκιμών)
    νομίζεις ότι έχουμε όλοι αυτόν τον ενισχυτή;
    οι τάσεις τροφοδοσίας μετά από τον μετατροπέα είναι σωστές; (+) & (-)

δυστυχώς οι περιγραφές σου 1 2 3 1 ...+πλευρά ...το + στο μεσαίο πόδι βγάζει 12.1v ενώ αντίστροφα 0v κλπ
    στο κανάλι 1 στη + πλευρά 33.5 mv(και έπεφτε πολύ αργά) και στην - 0
    κλπ
    είναι ακαταλαβίστικες

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Όλα όσα έχω κυκλώσει εκτός της δυο μεγάλες (σε όγκο) αντιστάσεις τα έχω αλλάξει με ίδια κομμάτια.
    Αυτά που ήταν καμένα είναι αυτά στον κίτρινο κύκλο 2SC5200 2SA1943.
    Έβγαλα φώτο το σημείο που μου δημιουργείτε την μεγάλη θερμότητα και λόγο ανεπαρκείς φωτισμού έχει βγει έτσι η φώτο.
    Σχέδιο υπάρχει TCA-4100 TCA-4075 SCH.rar.
    απλά δεν έχω και της τρελές γνώσης επί του θέματος οπότε δεκτό και το τελευταίο σχόλιο
    και μερικές φώτο http://imgur.com/66duy3G,Qdl3NVx,FgQ...7ocV,kOYZxLJ#0
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη arhs kaz : 23-11-14 στις 22:06

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

ποιος σου ειπε κουμπαρε οτι τα 1943-5200 ειναι αντιστοιχα με τα 1941 5198 ???

ΤΑ 1943 -5200 προφανως εχουν αλλη πολωση και ο ενσιχυτης σου δεν εχει δυνατοτητα να ρυθμιση την πολωση

Στο εργοστασιο που κατασκευαζεται το μηχανημα τα τραναιστορ που βαζουν ειναι δεδομενα και αρα η πολωση ρυθμιζεται με μια αντισταση στο ψιλοπεριπου αρα για να εχεις την ιδια πολωση πρεπει να εχεις στο χερι ακριβως τα ιδια τρανσιστορ ( προσεξε δεν εχει σημασια αν βρεις αυθεντικα 1941-2198 σημασια εχει να ειναι τα δικα του)

Εναλλακτικα βαζεις δικο σου ρυθμιστη πολωσης βαζεις οτι τρανσιστορ γουσταρεις και ρυθμιζεις την πολωση αναλογα με τα ταρνσιστορ που εχεις βαλει . προυποθετει μονο ενα τριμερακι και ρυθμιζομενο συμμετρικο τροφοδοτικο για να μπορεισεις να κανεις τις ρυθμισεις αναλογα

Για την αντισταση δωσε αριθμο εξαρτηματος για να δουμε που ειναι και τι κανει ....Τελος θεωρω σιγουρο οτι μπορει να εχεις και αλλα πραγματα πειραγμενα οποτε δεν θα ειναι και απαραιτητα ευκολο .

τελος στην εξοδο σε καθε απο τους 4 ενισχυτες υπαρχει προστασια η οποια ειναι αμμεσα συνδεμενη με την ισχυ που μμπορουν να αποδωσουν τα συγκεκριμενα τρανσιστορ της μανας του . Εαν αλλαξεις τρανσιστορ αρχικα εαν ειναι μεγαλυτερα ποτε δεν θα μπορεσεις να τα εκμεταλευτεις στο επακρο γιατι θα σε κοβει η προστασια .Γενικα οταν αλλαζουν τα στοιχεια σε εναν ενισχυτη εκτος απο ατ εξοδου πρεπει αν προσαρμοστει και η προστασια αλλα και η πολωση αναλογα ( αν και η προστασια ειναι μαλλον στα ψιλα γραμματα )

Απλο ?
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Καλά τα λες, άλλα όλα όσα άλλαξα ήταν ότι είχε όπως τον όταν τον αγόρασα δεν γνωρίζω αν είχε ο προηγούμενός κάνει κάτι γιαυτό και τώρα που ασχολήθηκα λίγο, παρατήρησα αυτή την περίεργη συμπεριφορά του.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από east electronics Εμφάνιση μηνυμάτων
    ποιος σου ειπε κουμπαρε οτι τα 1943-5200 ειναι αντιστοιχα με τα 1941 5198 ???

ΤΑ 1943 -5200 προφανως εχουν αλλη πολωση και ο ενσιχυτης σου δεν εχει δυνατοτητα να ρυθμιση την πολωση

Στο εργοστασιο που κατασκευαζεται το μηχανημα τα τραναιστορ που βαζουν ειναι δεδομενα και αρα η πολωση ρυθμιζεται με μια αντισταση στο ψιλοπεριπου αρα για να εχεις την ιδια πολωση πρεπει να εχεις στο χερι ακριβως τα ιδια τρανσιστορ ( προσεξε δεν εχει σημασια αν βρεις αυθεντικα 1941-2198 σημασια εχει να ειναι τα δικα του)

Εναλλακτικα βαζεις δικο σου ρυθμιστη πολωσης βαζεις οτι τρανσιστορ γουσταρεις και ρυθμιζεις την πολωση αναλογα με τα ταρνσιστορ που εχεις βαλει . προυποθετει μονο ενα τριμερακι και ρυθμιζομενο συμμετρικο τροφοδοτικο για να μπορεισεις να κανεις τις ρυθμισεις αναλογα

Για την αντισταση δωσε αριθμο εξαρτηματος για να δουμε που ειναι και τι κανει ....Τελος θεωρω σιγουρο οτι μπορει να εχεις και αλλα πραγματα πειραγμενα οποτε δεν θα ειναι και απαραιτητα ευκολο .

τελος στην εξοδο σε καθε απο τους 4 ενισχυτες υπαρχει προστασια η οποια ειναι αμμεσα συνδεμενη με την ισχυ που μμπορουν να αποδωσουν τα συγκεκριμενα τρανσιστορ της μανας του . Εαν αλλαξεις τρανσιστορ αρχικα εαν ειναι μεγαλυτερα ποτε δεν θα μπορεσεις να τα εκμεταλευτεις στο επακρο γιατι θα σε κοβει η προστασια .Γενικα οταν αλλαζουν τα στοιχεια σε εναν ενισχυτη εκτος απο ατ εξοδου πρεπει ανπροσαρμοστει και η προστασια αλλα και η πολωση αναλογα ( αν και η προστασια ειναι μαλλον στα ψιλα γραμματα )

Απλο ?
    μήπως πρώτα πρέπει να αλλάξω τα τρανζίστορ με τα κανονικά του ?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από UV. Εμφάνιση μηνυμάτων
    όλα αυτά τα έχεις αλλάξει;
    όλα όσα έχω σε κύκλο τα έχω αλλάξει.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

μετραμε πρωση τασεως πανω σε μια αντισταση εκπομπου και υπολογιζουμε με τον νομο του Ωμ ποσο ρευμα περναει μεσα απο αυτην .....
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Στο σχέδιο που έριξα μια ματιά και είδα ότι έχει πολλές διαφορές στα τρανζίστορ (σε όσα έχω κυκλώσει στη εικόνα στο προηγούμενο ποστ )ακόμα και σε πυκνωτές και αντίστασής που έχει το σχέδιο με αυτά που έχει ο δικός μου ενισχυτής (στη τελευταία εικόνα του σχεδίου εκεί που λέει R119 R115 είναι 470R της μέτρησα και μου λέει 220Ω το πολύμετρο η πυκνωτές λέει ότι πρέπει να είναι 220uf 16V και έμενα είναι 100uf 25V εκεί μετά πρέπει να έχει +15 και -15 εμένα έδειχνε +12 και -12) παίζει να έχουν γίνει τόσες αλλαγές από τον προηγούμενο κάτοχο η εγώ κάνω λάθος?
    Το θέμα είναι ότι αγοράστηκε από εξωτερικό όποτε αδυνατώ να επικοινωνήσω με τον προηγούμενο κάτοχο.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Ηλεκτρική ψησταριά fest T16 1800W
    από memmas στο forum Μικροσυσκευές Κουζίνας
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-10-12, 17:13

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •