Καλησπέρα,
το Σαββάτο που μας πέρασε έκανα απόψυξη μόνο στην κατάψυξη (ο ψυγ/κτης έχει 2 συμπιεστές , έναν για κάθε θάλαμο) και όλα οκ.
Η κατάψυξη ξεκίνησε , δούλεψε κανονικά ως την περασμένη Τετάρτη που ξαφνικά το απόγευμα άναψε το alarm.
Να σημειώσω ότι τα πράγματα που έχω εντός είναι ελάχιστα , και συγκεκριμένα 2-3 συσκευασίες απο ψωμι τοστ μικρές , και 5-6 παγοκυψέλες με παγάκια.
Ήρθε τεχνικός να το δεί και μού είπε ότι δουλεύει μία χαρά!!!! , και ότι δεν κατεβάζει την θερμοκρασία κι άλλο γιατί είναι άδειος.......
μου ανέφερε ότι ο συμπιεστής ξεκινάει και κόβει , ο θερμοστάτης ακούγεται που οπλίζει-ξεοπλίζει , το στοιχείο γεμίζει όλο με φρέον ..... οπότε δεν βλέπει κάτι.
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η θερμοκρασία κατεβαίνει το πολύ μέχρι -8 με -10 βαθμούς , ακόμη και όταν ο θερμοστάτης είναι στην κλίμακα 5 (έχει κλίμακα 1-5.) , ενώ πρίν την Τετάρτη έφτανε άνετα στους -19 με -22 και τα πράγμτα ήταν κόκκαλο .Τώρα έχω βάλει 2 παγοθήκες απο εχθές στις 20:30μμ και ακομη και σήμερα 19:30μμ (23ώρες μετά) , είναι ακόμη νερό......
Επίσης σήμερα το πρωί με ρυθμιζμένο το θερμοστάτη στο 3 , άκουσα το συμπιεστή να ξεκινάει να δουλέυει 3-4 λεπτά και να κόβει.
όταν το ανέφερα στον τεχνικό επίσης μου είπε ότι είναι φυσιολογικό...γιατί δεν έχει πράγματα μέσα να παγώσει......
Απο το μεσημέρι έβαλα εντός λίγα πραγματάκια ακόμη , αλλά και πάλι φτάνει η θερμοκρασία μέχρι -8........
Το φυσιολογικό δεν θα ήταν άδειο να φτάνει , άνετα στους -19;;;;
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ;;;;;;;;;;ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΥΗ;;;;;;;;;ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΑΛΛΟ ΤΕΧΝΙΚΟ;;;;;
Κάθε βοήθεια και γνώμη δεκτή.
Ευχαριστώ
Νώντας.