Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 40

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αλεξανδρούπολη

Προεπιλογή Σωστή διαδικασία reball-reflow γιατί τελικά?

Καλησπέρα στο φόρουμ....πρόσφατα είχα βγει με κάτι συναδέλφους στο χώρο της πληροφορικής και της ''μαστοριάς'' και πιαστήκαμε με τα αναλύουμε μεθόδους και και εξοπλισμούς του καθενός σχετικά με τις επισκευές και.....θα ήθελα λοιπόν να αναφερθώ στις άνωθεν διαδικασίες και στην τεχνική αυτών

τελικά ποιες μεθόδους θεωρούμε τις πιο ορθές όσο αναφορά το reball και to reflow....???

για παράδειγμα....τί υλικά χρησιμοποιούμε για καθαρισμό...?(εγώ για παράδειγμα (και όποιος θέλει ας γελάσει )χρησιμοποιώ ημιμεταξωτά πανιά από ράφτρα της γειτονιάς και όχι χαρτί κουζίνας που βάζουν άλλοι για να μην αφήνω χνούδια με ισοπροπιλική αλκοόλη φαρμακείου και όχι κάποιο σούπερ ντούπερ ειδικό υγρό της silicon valley)

από flux έχω χρησιμοποιήσει και ακριβό και της πλάκας χωρίς να δω αποτυχές αποτέλεσμα...ως προς διαδικασία....το μοναδικό που παρατήρησα είναι ότι σε ακριβά flux ξεκολλάει το chip πιο γρήγορα(ίσως και πιο ''γλυκά'' ας πούμε)

κατά την τοποθέτηση του chip στο reball χρησιμοποιώ το ίδιο flux που χρησιμοποιώ και για να το ξεκολλήσω όπως επίσης και το ίδιο profile στο bga station...ενώ κάποιοι μου λένε να είμαι πιο επιθετικός με μεγαλύτερες θερμοκρασίες και για πιο πολύ ώρα....

στο reflow χρησιμοποιώ το ίδιο flux όπως και στο reball και όχι κάποιο άλλο που συστήνουν αποκλειστικά για αυτή την διαδικασία

δεδομένου λοιπόν που έχω διαβάσει ΠΑΡΑ πολλά εδώ μέσα σχετικά με τις επισκευές κάθε λογής και έχοντας να καταθέσω και την δική μου εμπειρία....τελικά υπάρχει λόγος που το αναλύουμε τόσο από την ώρα που τα ποσοστά επιτυχίας είναι σταθερά τα ίδια...ή έχει να κάνει με τον μαστροελληναρά που πάντα θα πιστεύει ότι ο τρόπος του είναι πάντα καλύτερος από του άλλου ελληναρά μάστορα?

ευχαριστώ...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Thessaloniki

Προεπιλογή

Δες το post #944 εδώ : http://www.howtofixit.gr/forum/showt...=53832&page=95
    Ούτε μεταξωτά πανιά ούτε bga stations. Απλά πράγματα φθηνά και κατανοητά.

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kostakis8329 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δες το post #944 εδώ : http://www.howtofixit.gr/forum/showt...=53832&page=95
    Ούτε μεταξωτά πανιά ούτε bga stations. Απλά πράγματα φθηνά και κατανοητά.

Ο καθένας έχει τα πιστεύω του. Για να πιστής για κάτι προτού το υποδείξης, πρέπει να το δοκιμάσεις ο ίδιος

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Thessaloniki

Προεπιλογή

Αδάμ έχεις απόλυτο δίκαιο. Απλά το κάνει να φαίνεται πολύ εύκολο. Εγώ κανα δυό φορές το έχω προσπαθήσει και δεν είχα καλά αποτελέσματα. Σίγουρα μετράει η εμπειρία.
    Πάντως αν γίνεται σωστό reflow με καλό αποτέλεσμα με απλά ενα preheater και ένα σταθμό θερμού αέρα γιατι να σκάσεις 3-4 χιλιάρικα για να πάρεις ένα bga station? Τι παραπάνω θα σου προσφέρει?

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αλεξανδρούπολη

Προεπιλογή

δεν θέλω να απαξιώσω την μέθοδο αλλά δεν την θεωρώ απόλυτα σωστή( και συγνώμη δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά ούτε και να μειώσω κάποιον επαγγελματικά) απλά όταν επισκευάζεις κάτι για τον εαυτό σου μπορείς να εφαρμόσεις όποια μέθοδο θέλεις και να πάρεις και το ανάλογο ρίσκο...

αλλά όταν απευθύνεσαι σε πελάτη που σε πληρώνει για να επισκευάσεις κάτι όσο πιο σωστά πρέπει...πιστεύω (και μιλάω για μένα) ότι θα πρέπει και να χρησιμοποιείς κάτι παραπάνω από ''πατέντες'' για να ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους της επισκευής και να κάνεις όσο πιο ''καθαρή' δουλειά μπορείς....

αυτός είναι και ο λόγος που ήθελα να συνοψίσουμε λίγο τις διαδικασίες για να καταλήξουμε τελικά στο τί αξίζει να κάνει κανείς(να επενδύσει σε ακριβά υλικά,αναλώσιμα,εξοπλισμό κλπ)

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από daharis5260 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα στο φόρουμ....πρόσφατα είχα βγει με κάτι συναδέλφους στο χώρο της πληροφορικής και της ''μαστοριάς'' και πιαστήκαμε με τα αναλύουμε μεθόδους και και εξοπλισμούς του καθενός σχετικά με τις επισκευές και.....θα ήθελα λοιπόν να αναφερθώ στις άνωθεν διαδικασίες και στην τεχνική αυτών

τελικά ποιες μεθόδους θεωρούμε τις πιο ορθές όσο αναφορά το reball και to reflow....???

για παράδειγμα....τί υλικά χρησιμοποιούμε για καθαρισμό...?(εγώ για παράδειγμα (και όποιος θέλει ας γελάσει )χρησιμοποιώ ημιμεταξωτά πανιά από ράφτρα της γειτονιάς και όχι χαρτί κουζίνας που βάζουν άλλοι για να μην αφήνω χνούδια με ισοπροπιλική αλκοόλη φαρμακείου και όχι κάποιο σούπερ ντούπερ ειδικό υγρό της silicon valley)

από flux έχω χρησιμοποιήσει και ακριβό και της πλάκας χωρίς να δω αποτυχές αποτέλεσμα...ως προς διαδικασία....το μοναδικό που παρατήρησα είναι ότι σε ακριβά flux ξεκολλάει το chip πιο γρήγορα(ίσως και πιο ''γλυκά'' ας πούμε)

κατά την τοποθέτηση του chip στο reball χρησιμοποιώ το ίδιο flux που χρησιμοποιώ και για να το ξεκολλήσω όπως επίσης και το ίδιο profile στο bga station...ενώ κάποιοι μου λένε να είμαι πιο επιθετικός με μεγαλύτερες θερμοκρασίες και για πιο πολύ ώρα....

στο reflow χρησιμοποιώ το ίδιο flux όπως και στο reball και όχι κάποιο άλλο που συστήνουν αποκλειστικά για αυτή την διαδικασία

δεδομένου λοιπόν που έχω διαβάσει ΠΑΡΑ πολλά εδώ μέσα σχετικά με τις επισκευές κάθε λογής και έχοντας να καταθέσω και την δική μου εμπειρία....τελικά υπάρχει λόγος που το αναλύουμε τόσο από την ώρα που τα ποσοστά επιτυχίας είναι σταθερά τα ίδια...ή έχει να κάνει με τον μαστροελληναρά που πάντα θα πιστεύει ότι ο τρόπος του είναι πάντα καλύτερος από του άλλου ελληναρά μάστορα?

ευχαριστώ...
    Ποιο είναι το ακριβό flux που χρησιμοποιείς?
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αλεξανδρούπολη

Προεπιλογή

έχω και ersa και warton αλλά και τα φτηνιάρικα amtech....μια φορά μάλιστα σε δική μου κάρτα γραφικών χρησιμοποίησα για πειραματισμό και το απλό flux για κολλητήρι(αυτό που είναι σε συσκευασία Camel για αρβύλες) και ήταν επιτυχής η διαδικασία....

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Τα datasheet του κάθε τσίπ τα έχεις για να ακολουθήσεις τα προφίλ τους? Η πας τυχαία?
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Συγνώμη που επεμβαίνω στην συζήτηση, αλλά κάθε flux έχει διαφορετική θερμοκρασία activation. Τα profil που δίνουν οι κατασκευαστές των chip είναι συνήθως για flux για wave soldering (όταν η διαδικασία είναι δυνατή)

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αλεξανδρούπολη

Προεπιλογή

[QUOTE=atsio;554991]Συγνώμη που επεμβαίνω στην συζήτηση, αλλά κάθε flux έχει διαφορετική θερμοκρασία activation. Τα profil που δίνουν οι κατασκευαστές των chip είναι συνήθως για flux για wave soldering (όταν η διαδικασία είναι δυνατ;

όλα τα flux δεν ενεργοποιούνται σε μια θερμοκρασία μεταξύ 140-180 βαθμών?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] reflow ανάγκης
    από mtzag στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-12-13, 13:04
  2. [Τελικός Ενισχυτής] Βοήθεια για παλιό (vintage) υβριδικό τελικό ενισχυτή
    από Harry Belias στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-09-13, 13:33
  3. [Φορητός Η/Υ] laptop vga reflow
    από Georggg στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-13, 20:19
  4. Reflow σε inverter lcd οθονης...
    από aquasonic στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-07-12, 09:40
  5. Γιατί καίγονται τα τελικά τρανζίστορ?
    από Danza στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 84
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-09-06, 23:31

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία