Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 22

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Χαλκιδική

Προεπιλογή Η χαλασμένη κατάψυξη, η πεθερά μου, και ο φίλος μου.

Καλημέρα σας κύριοι, τεχνικοί, και φίλοι του πολύ ωραίου και χρήσιμου φόρουμ howtofixit.gr

To θέμα μου είναι τεχνικό, ηθικό, αλλά πάνω από όλα απαραίτητο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα μου.

Ανέλαβα να βοηθήσω την πεθερά μου στο να αποκατασταθεί η βλάβη που διαπιστώθηκε καλοκαιριάτικα στο δίπορτο μεγάλο και σχετικά καινούργιο ψυγείο της. Σταμάτησε να λειτουργεί η κατάψυξη.

Κάλεσε τον τεχνικό της εταιρίας [Miele] ο οποίος στην καθόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή της επίσκεψης του στο σπίτι, ανέφερε ότι το ψυγείο θα πρέπει να μεταφερθεί στην εταιρία για την αποκατάσταση της βλάβης. Ρωτώντας το κόστος της είπε ότι το λιγότερο που μπορεί να στοιχίσει είναι 150ευρώ και το περισσότερο 350 ευρώ, ανάλογα εάν τελικά χρειάζεται αντικατάσταση το μοτερ.

Εδώ .....κακώς.....πολύ κακώς μπήκε στην μέση ο γαμπρός.

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά γιατί γνωστός χαμάλης της οικογένειας, έπρεπε να φορτωθώ στην πλάτη το κτήνος για να το πάω στον "γιατρό"

Σκέφθηκα όμως ότι έχω έναν πολύ καλό φίλο ψυκτικό, που θα μπορούσε κάλλιστα αυτός να αναλάβει την επισκευή του....."αν δεν στηρίξουμε τους φίλους μας ποιόν άλλον θα στηρίξουμε" Αφού τελικά έκανα στην πεθερά μου την απαραίτητη πρόταση λέγοντας ότι ο φίλος μου θα μας προσέξει καλύτερα, με αρνητική ικανοποίηση από μεριά της δέχτηκε τελικά.

Η μεγάλη διαφορά όμως ήταν ότι ο φίλος μου είχε έδρα σε άλλη πόλη και θα χρειάζονταν μια μικρή βόλτα πήγαινε και έλα. Δεν ήταν πρόβλημα αυτό καθώς το δικό μου φορτηγάκι ήθελε μόνο το καύσιμο του.

Πολύ σίγουρος για μια σωστή μου απόφαση, το ψυγείο τελικά με πολύ κόπο λόγο όγκου μεταφέρθηκε στο επισκευαστήριο του φίλου.

Αφού πέρασε ένας μήνας τελικά, και μετά απο μερικά φιλικά μπινελίκια, ο καταψύκτης επισκευάστηκε και επέστρεψε στο σπίτι. Το ψυγείο μπήκε στην πρίζα και ο γαμπρός μαζί με την πεθερά καμάρωσε την ωραία λειτουργία της κατάψυξης. Ευχαριστημένη η πεθερά γιατί η επισκευή κόστισε πολύ φθηνά, έδωσε στον γαμπρό το κόστος των καυσίμων της μεταφοράς, ακόμα και ένα γενναίο....απαραίτητο για αυτές τις εποχές...χαρτζιλίκι στον γαμπρό.

Αλλά όμως η χαρά και η ικανοποίηση κράτησε μόνο μερικές ώρες. Το τηλέφωνο χτύπησε και στην άλλη γραμμή η πεθερά φανερά αναστατωμένη μου είπε να φωνάξω γρήγορα τον φίλο μου γιατί η κατάψυξη σταμάτησε να λειτουργεί.

Απο τότε έχει περάσει σχεδόν ένα 8άμηνο, και ο φίλος από το "σήμερα-αύριο" δεν εμφανίστηκε ποτέ. Βάλε λίγο τα προσωπικά του προβλήματα βάλε και την και απόσταση δεν δύναται να επισκεφθεί το σπίτι.

Στο "παιχνίδι" έχει ήδη μπει και η κόρη, και οι χαμηλών τόνων κραυγές 2 γυναικών αντηχούν στα αυτιά μου σαν μηχανάκι με σπασμένη εξάτμιση.

Εχτές έλαβα εντολή.....πλέον με διαταγές λειτουργώ......να φορτωθώ το ψυγείο και να πάω να το πετάξω, γιατί με αιματηρές οικονομίες η πεθερά μάζεψε λεφτά να αγοράσει άλλο.

Αν γίνει κάτι τέτοιο βλέπω την υπόλοιπη μου ζωή να περνά με εβδομαδιαίο λεκτικό μαρτύριο για εμένα, τις γνωριμίες μου και τους φίλους μου.

Συγνώμη στους αναγνώστες για μακρύ σεντόνι, αλλά αφενός κάπου ήθελα να τα πω, αλλά το κυριότερο αποφάσισα έχοντας σαν έσχατη λύση, να φτιάξω την κατάψυξη να λειτουργεί μόνος μου...φυσικά με την βοήθεια την δική σας.

Σας παρακαλώ βοηθήστε έναν αναξιοπαθούντα σύζυγο.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Χαλκιδική

Προεπιλογή

Σύμφωνα με την αναφορά της επισκευής του τεχνικού [φίλου μου] ήταν ότι τρύπησε τελικά κάποια γραμμή μέσα στο ψυγείο και έγινε "μπαι πας" με την τοποθέτηση ενός έξτρα εξωτερικού κυκλώματος [αυτή η σχάρα πίσω απο το ψυγείο] επίσης και αλλάχτηκε και το μοτέρ της κατάψυξης, το όποιο τελικά δεν ήταν χαλασμένο. Για αυτό τον λόγο δεν χρέωσε το καινούργιο.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Χαλκιδική

Προεπιλογή

Μερικές φώτο.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Σύμφωνα με την αναφορά της επισκευής του τεχνικού [φίλου μου] ήταν ότι τρύπησε τελικά κάποια γραμμή μέσα στο ψυγείο και έγινε "μπαι πας" με την τοποθέτηση ενός έξτρα εξωτερικού κυκλώματος [αυτή η σχάρα πίσω απο το ψυγείο] επίσης και αλλάχτηκε και το μοτέρ της κατάψυξης, το όποιο τελικά δεν ήταν χαλασμένο. Για αυτό τον λόγο δεν χρέωσε το καινούργιο.
    Δεν θα το έλεγα "έξτρα " το παρακάτω
    με την τοποθέτηση ενός έξτρα εξωτερικού κυκλώματος
    Στην πραγματικότητα "έκοψε δρόμο" μικραίνοντας την απαραίτητη προηγούμενη σωλήνα (που τρύπησε /εργοστασιακή) και που ο ρόλος του ήταν βοηθητικός στο να μην πιάνει υγρασία κοντά στα λάστιχα πόρτας του ψυγείου . (το κάνουν αρκετοί αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο ) λογικά εξ αρχής ήταν για πέταμα . γιατί αυτή η σωλήνα δεν αντικαθίσταται (περνάει στην κυριολεξία από όλην την περιφέρεια του ψυγείου και μέσα από τις μονώσεις ) .
    Ενδέχεται στο σημείο που κόλλησε (για να κόψει δρόμο) να άφησε κάποια ατέλεια και ξαναέχασε υγρά .
    Για να το κάνεις μόνος σου , δεν είναι εύκολο γιατί σίγουρα δεν έχεις τα μέσα να κάνεις κάτι τέτοιο (κολλήσεις κτλ)

Καλά σου λέει η πεθερά να την ακούς .. καινούριο να πάρεις και να της το πας περιτυλιγμένο με κορδέλα

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

dimitris vega (20-05-14)

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

φιλε εμπλεξες με κορη και πεθερα. τα τεχνικα προβληματα λυνονται. τα προβληματα τα σχετικα με πεθερες ειναι τα χειροτερα.

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον xsterg για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

dimitris vega (20-05-14)

Το avatar του χρήστη Googlis
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Επαρχία/Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Μοτέρ απ' οτι βλέπω μεταχειρισμένο και βαμμένο ή κινεζιά.
    Επειδή είμαι φτωχός λέει αγοράζω ποιοτικά και ακριβά, κάτι ξέρουν.....
    Τώρα πες μου εσύ, τα 150 -350 σου βγήκαν ποιο φτηνά στο τέλος;
    800 φορές την έχουμε πατήσει με τον ίδιο τρόπο μυαλό δεν βάζουμε :P

Μέλος
    Όνομα
    Στάθης
    Περιοχή
    Ν.Ιωνία - Αθήνα

Προεπιλογή

Λυπάμαι φίλε μου που δεν έχω τις γνώσεις να σε βοηθήσω, αλλά είναι τόσο όμορφο και γλαφυρό το πόνημά σου (βγάζει όλη τη πίκρα του καλού παιδιού - γαμπρού που στο τέλος τη πληρώνει αυτός) που ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τη δική σου σ΄αυτή σου την έκκληση βοήθειας σε οιονδήποτε μπορεί να σε βοηθήσει!!!!! Είναι ζήτημα τιμής όλων των καλών γαμπρών

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

αφου δεν εχει χρονο ο φιλος σου να ερθει θα σου ελεγα να του το ξαναπας εσυ. ασε το εκει και οποτε το επισκευασει!!!

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Και στο μεταξύ, Χρήστο, θα την πάρεις εσύ την πεθερά στο σπίτι σου, να έχει κι ένα ποτήρι κρύο νερό τώρα που καλοκαιριάζει;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Χαλκιδική

Προεπιλογή

Επανέρχομαι με περισσότερες πληροφορίες.

Το ψυγείο δούλεψε ένα μήνα, και μετά άναψε το alarm......έκτοτε δεν ξαναδούλεψε ποτέ η κατάψυξη.

Το μοτέρ δείχνει να λειτουργεί κανονικά μόλις θέσουμε σε λειτουργία την κατάψυξη....ψύξη όμως γιοκ.

Να έχασε τα υγρά του ? Απο κακή συγκόλληση χαλκού ? Δοκιμάστηκε ελέγχθηκε στο εργαστήρι του ψυκτικού φίλου πριν το παραλάβω.

Υ.Γ. Το να ξαναγυρίσει πίσω στο εργαστήριο το ψυγείο θα ήταν η καλύτερη περίπτωση. Δύο όμως είναι τα τινά.....1] ούτε να ακούσει η πεθερά για τον φίλο ξανά....και το 2] είναι ότι έκανα το μουλάρι 2 φορές για αυτό το ψυγείο [μια στην μετακόμιση, και μια για επισκευή...μουλάρι για όσους δεν γνωρίζουν είναι να το πάρεις στην πλάτη ζωσμένος με ιμάντες επάνω σου, και να ανεβαίνεις ένα ένα τα σκαλιά, έναν έναν του ορόφους....το κατέβα ακόμα χειρότερο......μια κακή χαμαλίδικη εμπειρία που κάνεις καιρό να το ξεχάσεις.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. πάγος και νερά στην κατάψυξη ψυγείου ΜAYTAG
    από Γαληνίτης στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-03-14, 15:29
  2. Χαλασμένη ηλεκτροβάνα
    από des18 στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-01-14, 20:33
  3. Πρόβλημα με κατάψυξη sharp
    από tsakaritas στο forum Ψυγείο