Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Ιωαννης
    Περιοχή
    πατρα

Προεπιλογή Dell inspiron n5030 δεν ανοιγει δεν αναβουν καν τα λαμπακια

Καλησπερα σε ολους,
    Εχω το λαπτοπ dell n5030 το οποιο ξαφνικα σταματησε να δουλευει και δεν αναβουν ουτε τα λαμπακια του με τον φορτιστη. Μετρησα τασεις στις κοντινες επαφες του dc jack και ειχε 19,5v και οι εκει ασφαλειες ειναι οκ. Επισης παρατηρησα οτι ενα τσιπακι, συγκεκριμενα το τ51125α που βρισκεται στην αλλη ακρη, συγκεκριμενα διπλα στη μπαταρια του cmos γινοταν υπερβολικα ζεστο, χωρις να εκκινει το μηχανημα, μονο που συνεδεα τον φορτιστη. Υπεθεσα λοιπον βραχυκυκλωμα και μετα απο ψαξιμο στο ιντερνετ οπου κι αλλοι ειχαν το ιδιο θεμα το παραγγειλα και το αλλαξα. Το καινουριο δεν ζεσταινεται με τον φορτιστη αλλα ο υπολογιστης επιμενει να μην αντιδρα οταν παταω το κουμπι εκκινησης. Να την εχει πατησει κανα si 4800 ( 8πιν mosfet) που ειναι εκει κοντα?γενικως εχω δει και σε αλλα μηχανηματα οτι ειναι λιγο ευαισθητα. Γνωριζει κανεις πως μπορω να τα ελεγξω αυτα? βάσει μετρησεων στα πιν δεν δειχνει βραχυκυκλωμενο.

Θα ηθελα επισης να ρωτησω και κατι αλλο που διαβασα σε ενα αλλο thread σε αυτο το φορουμ. Το μεσαιο πιν στον φορτιστη του ντελ πρεπει να εχει 19 βολτ. Όμως στον δικο μου φορτιστη, δεν ειναι ο αυθεντικος αλλα ενας universal της turboX το μεσαιο πιν δεν εχει καθολου ταση. Μετρησα και εναν αλλον φορτιστη ιδιας μαρκας αλλα πιο πολλα βατ που εχω σε ενα αλλο μηχανημα με το βυσματακι της ντελ και ουτε εκει εχει ταση το μεσαιο πιν. Παρ'ολα αυτα το λαπτοπ δουλευε πολυ καιρο με τον εν λογω φορτιστη μεχρι να παθει αυτο που επαθε.

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

To 51125 είναι ο 3.3v και 5v regulator. Το motherboard σου είναι intel ή AMD; Εάν το 51125 είναι το PU4601, έλεγξε στα pc4611 και pc4612 εάν έχεις 19v και στα pc4625 για 3.3v και pc4626 για 5v.
    Το κεντρικό pin στα DELL είναι data line για μια eprom που υπάρχει στον adapter με την οποία επικοινωνεί ο sio controller για να δεί τα volt - amper και εάν είναι dell.

Μέλος
    Όνομα
    Ιωαννης
    Περιοχή
    πατρα

Προεπιλογή

Καταρχας σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
    Επομενως το να εχει ταση το μεσαιο πιν στον φορτιστη μου ειναι απαραιτητο ή οχι? Intel ειναι η μητρικη και κατα συνεπεια κι ο επεξεργαστης.
    Υπαρχει πιθανοτητα να χρειαζεται reflow?
    Το ξανααλλαξα το 51125α τσιπακι (5 εφερα απο το bay) και μαλλον το κολλησα καλυτερα συγκριτικα με την πρωτη φορα που το αλλαξα διοτι τωρα που συνεδεσα τον φορτιστη ξαναζεσταθηκε υπερβολικα το τσιπ. οποτε υποψιαζομαι οτι κατι αλλο το βραχυκυκλωνει. Το τσιπ υπερθερμενεται χωρις να πατησω το on ( εξαλλου και να το πατησω δεν κανει κατι) αρκει μονο να το συνδεσω με το βυσμα.
    το pu4601 αναφερεται στο 4720 που ειναι 8 πινο και υποψιαζομαι οτι ειναι mosfet. διπλα του εχει τα 4720 και 4496. το 51125α ειναι λιγο πιο κατω και δεν μπορω να καταλαβω ποια ετικετα αντιστοιχει σε αυτο. Μηπως εχεις κανα schematic? Οσο κι αν εψαξα δεν καταφερα να βρω κατι.
    Επισης παρατηρησα οτι ελεγχοντας γενικως για βραχυκυκλωματα τα πιν των usb ειναι βραχυκυκλωμενα μεταξυ τους και με την γειωση. συγκεκριμενα στο πολυμετρο στην κλιμακα για διοδους (με το ηχητικο μπιπ) σφυραει το πολυμετρο σε καθε πιν του usb με τον αλλον ακροδεκτη στη γειωση της πλακετας. Οπως κι αν βαζω τους ακροδεκτες στα ακρα του usb παλι σφυραει σε ολους τους συνδιασμους των 4 πιν.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ioannislab : 16-12-13 στις 00:57

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Δεν είναι απαραίτητο.
    Δεν χρειάζεται προς θεού reflow.
    Έλεγξες μήπως το USB έχει βραχυκυλωμένα pin. Μήπως την ημέρα πριν το πάθει π.χ. έσπασε κανένα USB μέσα στην υποδοχή ή έβαλες κανένα usb που έκανε ζημιά στο κύκλωμα του usb. Σίγουρα έχεις βραχυκύκλωμα στο 5 volt always.
    Μπορείς να δείς τον κωδικό του motherboard πρέπει να είναι κάτι σαν 48.4EM24.011

Μέλος
    Όνομα
    Ιωαννης
    Περιοχή
    πατρα

Προεπιλογή

Λιγο καιρο πριν το παθει ειχε σπασει ενα usb ομως ουτε βραχυκυκλωσε ουτε εκανε καποιο προβλημα. Η μητρικη ειναι η cn-091400 και ενα αυτοκολλητο στην ψυκτρα γραφει fox10av20065. Με βαση το cn-091400 το ebay δινει το εξης:
    http://www.ebay.com/itm/TESTED-Dell-...item1e842c69cb.
    Βεβαια σε αυτο
    http://www.notebookparts.com/dell-in...-091400-91400/
    το σαιτ βρηκα να την χαρακτιρίζει ως 48.4EM24.011 αλλα πανω στην ψυκτρα γραφει 60.4em36.001. Οποτε δεν μπορω να καταλαβω απολυτα ποια ειναι.
    Η μητρικη εχει ενα usb μονο του που εσπασε κ αλλα δυο το ενα πανω στο αλλο. Τα υπολειματα του σπασμενου τα αφαιρεσα απο την πρωτη στιγμη για να μην βραχυκυκλωνουν μεταξυ τους. Τα αλλα τα κοιταξα προσεκτικα με φακο και τα εσωτερικα πιν δεν ακουμπουν πανω στην γειωση ουτε ειναι παραμορφωμενα. Επομενως υποψιαζομαι οτι καποιο αλλο εξαρτημα που συνδεεται με τα usb ή το ολοκληρωμενο που τα ελεγχει εχει βραχυκυκλωθει. Επισης πισω απο τα usb εχει εναν πυκνωτη ηλεκτρολυτικο που γραφει πανω 150 107 και μου φανηκε βραχυκυκλωμενος. Τον ξεκολησα λοιπον και οι επαφες στην πλακετα εκαναν το πολυμετρο να σφυραει οσο για τον ιδιον τον εβαλα στην κλιμακα για τις διοδους και στην μια περιπτωση σφυριξε λιγο και μετα εδειξε 1072 ενω οταν εβαλα αναποδα τους ακροδεκτες του πολυμετρου εδειχνε 862 .Που να κατευθυνθω για να ψαξω?

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Πιθανώς η μητρική σου είναι με 479 socket (λευκό socket). To 60.4em36.001 είναι ο κωδικός της ψύκτρας. Το σχηματικό σου πρέπει να είναι το DJ2 Montevina της Winstron (χωρίς να είμαι τελείως σίγουρος) το οποίο δυστυχώς δεν το έχω και δεν το βρίσκω. Μπορείς να ανοίξεις ένα καινούργιο θέμα μήπως κάποιος το έχει αλλιώς πρέπει να το αγοράσεις. Εάν πάντως το βρεις θα το ήθελα και εγώ.
    Ο πυκνωτής μου ακούγεται εντάξει αλλά για να είσαι σίγουρος πρέπει να τον μετρήσεις με καπασιτόμετρο ή με ESR meter.

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] Dell inspiron 1564 λαμπακι Hdd αναμενο
    από nextforbest στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-12-13, 01:14
  2. [Οθόνη Dell] ΟΘΟΝΗ DELL E173fpb
    από tasoskio στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-03-13, 19:33
  3. [Σταθερός Η/Υ] Dell Optiplex 960 & R434D
    από tgi στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 2