Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3

Θέμα: Playstation 3 dead

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Excamation Playstation 3 dead

Καλησπέρα σας,
    Έχω το μοντέλο PS3 CECH-4004A το οποίο ενώ έπαιζε κανονικά εν ώρα καταιγίδας σε κάοποια αστραπόβροντα τσακ,..έσβησε τελείως. Από κει και πέρα όλα νεκρά, ούτε το led ανάβει έστω, τίποτα. Έβγαλα΄το power supply (μοντέλο APS-330 MB) , μέτρησα την έξοδο των 12V δεν βγάζει τίποτα. Η ασφάλεια των 5Α είναι ΟΚ, η γέφυρα ΟΚ και στο μεγάλο ηλεκτρολυτικό μετράω 320V περίπου που είναι μια χαρά. Έχω την εντύπωση ότι τα έπαιξε το MOSFET 18NM60N γιατί το έβγαλα και στους ακροδέκτες του μετράω με το πολύμετρο βραχυκυκλώματα σε όλους που δεν είναι λογικό. Το αντικατέστησα με ένα MOS που είχα νομίζοντας ότι θα είναι συμβατό, το Ρ20Ν90, άλλαξα φυσικά την ασφάλεια και όταν το έβαλα στη πρίζα μου έκαψε ασφάλεια και ένα SCK 084 το οποίο πρέπει να είναι ή power thermistor ή varistor δεν είμαι σίγουρος (όποιος σχετικός γνωρίζει ας ενημερώσει). Δυστυχώς δεν έχω σχέδιο κι έτσι ψάχνω βήμα βήμα ό,τι μπορώ να μετρήσω. Το θέμα είναι αν σωστά χρησιμοποίησα το Ρ20Ν90 και πως προχωράω τώρα; Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Τακης
    Περιοχή
    Σαμος

Προεπιλογή

Φίλε μου καλησπέρα , γιατι δεν αλλάζεις όλο το power supply , να μην παιδευεσαι ;; Το τροφοδοτικό του , με μια πρόχειρη ματια στο eBay, ειναι πολύ οικονομικό .

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Το φετ που θα βάλεις τώρα αν δεν βάλεις το ίδιο πρέπει να έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά πχ τύπου Ν τάση και ρεύμα λειτουργίας βρέστα από τα PDF τους
    και οποσδήποτε το ολοκληρομένο που το οδηγεί (είναι και αυτό καμένο δεν ταλαντώνει και σου καίει το φετ)
    Το πιο πιθανό να είναι και SMD οπότε κάπως δύσκολο να το αντικαταστήσεις αν δεν είσαι ηλεκτρονικός
    απλή λύση είναι με ένα αιχμηρό κοφτάκι να κόψεις όλα τα ποδαράκια του και μετά να τα απομακρύνεις με το κολλητήρι
    καλή επιτυχία στην επισκευή

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] Toshiba Satllite c660 dead!
    από tzum στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-13, 23:33
  2. [Sony PS2] Ματάκι playstation 2
    από tassoskatsi στο forum Παιχνιδομηχανή
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-12-11, 09:14
  3. Τροφοδοτικο PLAYSTATION 2
    από takisegio στο forum Παιχνιδομηχανή
    Απαντήσεις: 130
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-05-11, 04:25
  4. Dead Board