Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 29

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη kpap
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Αλλαγή 75ALS174 σε servo drive

Χτες από (μεγάλη) χαζομάρα έκαψα ένα 75ALS174 σε ένα Yaskawa servo drive. Είναι smd και έχει και διάφορα άλλα εξαρτήματα κοντά του. Δεν διαθέτω σταθμό θερμού αέρα, αλλά έχω αρκετά μεγάλη πείρα με το κολλητήρι. Ποτέ όμως μέχρι τώρα με smd εξαρτήματα.

Λέω λοιπόν να δοκιμάσω σε ένα χαλασμένο motherboard να βγάλω κάποια παρόμοια ολοκληρωμένα για εξάσκηση και να δοκιμάσω να αλλάξω το ολοκληρωμένο (όταν το έχω στα χέρια μου) με κολλητήρι και ψιλή μύτη. Η τακτική θα είναι να κόψω τα ποδαράκια του τσιπ και μετά αφού προσθέσω όπου χρειάζεται λίγη κόλληση στα pads και μετά ελάχιστο flux, να τοποθετήσω το ολοκληρωμένο πάνω και τέλος να κολλήσω δύο αντιδιαμετρικά ποδαράκια και μετά τα υπόλοιπα, αφήνοντας ενδιάμεσα χρόνο για ψύξη του ολοκληρωμένου.

Τι λέτε, μπορεί να πετύχει;
    Επίσης το συγκεκριμένο ολοκληρωμένο είναι εύκολο να βρεθεί στα μαγαζιά στην Αθήνα; Το έχω βρει στο Ebay με $10 τα δύο.

Θα δοκιμάσω να βγάλω και μια φωτογραφία το βράδυ να την ανεβάσω εδώ για να δείτε το σκηνικό. Ελπίζω να μην έχει καεί και κάτι άλλο, γιατί έφαγε 24V κατακέφαλα σε μια από τις εξόδους του, οπότε μπορεί φαντάζομαι να προχώρησε και πιο κάτω η ζημιά. Απλά αυτό φαίνεται και με το μάτι ότι είναι κατεστραμμένο. Έβγαλε και το γνωστό καπνό ...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kpap : 26-10-11 στις 15:13 Αιτία: Λάθος στη λέξη "εισόδους", έγινε "εξόδους"

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kpap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λέω λοιπόν να δοκιμάσω σε ένα χαλασμένο motherboard να βγάλω κάποια παρόμοια ολοκληρωμένα για εξάσκηση και να δοκιμάσω να αλλάξω το ολοκληρωμένο (όταν το έχω στα χέρια μου) με κολλητήρι και ψιλή μύτη. Η τακτική θα είναι να κόψω τα ποδαράκια του τσιπ και μετά αφού προσθέσω όπου χρειάζεται λίγη κόλληση στα pads και μετά ελάχιστο flux, να τοποθετήσω το ολοκληρωμένο πάνω και τέλος να κολλήσω δύο αντιδιαμετρικά ποδαράκια και μετά τα υπόλοιπα, αφήνοντας ενδιάμεσα χρόνο για ψύξη του ολοκληρωμένου.

Τι λέτε, μπορεί να πετύχει;
    Φυσικά μόνο που εγώ στην θέση σου δεν θα έκοβα τα πόδια απλά θα άπλωνα αρκετή κόλληση.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μάλλον δεν το έγραψα καλά. Το κόψιμο των ποδαριών θα είναι για να μπορέσω να το αφαιρέσω.

Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

To κόψιμο γίνεται μόνο στα κλασικά ολ/να όταν δεν έχεις απορροφητικό.
    Σε smd ανάλογα τη θέση/χώρο ή αυτό που λέει ο Σπύρος ή με σύρμα αποκόλλησης, ταυτόχρονα περνάς στην αντίστοιχη γωνία ένα ψιλό κατσαβιδάκι πιέζοντας ελαφρά προς τα πάνω, πιο πολύ θα σε παιδέψει η κόλα παρά η κόλληση.

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kpap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μάλλον δεν το έγραψα καλά. Το κόψιμο των ποδαριών θα είναι για να μπορέσω να το αφαιρέσω.
    Αυτό σου είπα και εγώ.

Υ.γ.
    Με κάλυψε ο Αποστόλης

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Κατάλαβα. Νόμιζα ότι αν τα κόψω θα είναι πιο εύκολο γιατί δεν θα χρειαστεί θερμότητα στα pads για πολύ ώρα. Ενώ αν τα έχω κόψει θα είναι πολύ γρήγορη η αποκόλληση με ένα μυτοτσίμπιδο. Έχω και σύρμα αποκόλλησης, οπότε μπορώ να το κάνω και έτσι όμως. Αυτό που είπες Σπύρο με το άπλωμα αρκετής κόλλησης δεν το έχω πιάσει.

Έχει και κόλλα από κάτω το άτιμο λέτε;

Το avatar του χρήστη takisegio
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

κανε αυτα που σου ειπαν Σπυρος και Αποστολης και θα τα καταφερεις.

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας