Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 25

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Νέα Σμύρνη

Προεπιλογή ραδιόφωνο με λυχνίες

φαντάζομαι ότι λίγο πολύ όλοι εδώ μέσα ξέρουν πόσο λίγο ενθουσιάζονται οι γυναίκες μας με το χόμπυ μας. είτε αυτό λέγεται ηλεκτρονικές κατασκευές, επισκευές ή συλλογή μηχανημάτων (παλιών ή νέων).
    ανάμεσα στα άλλα έχω ένα ραδιόφωνο με λυχνίες schaub lorenz. για την ακρίβεια δεν είναι απλό ραδιόφωνο αλλά πρόκειται για εκείνα τα έπιπλα που είχαν ραδιόφωνο, πικάπ και ηχεία όλα μαζί. καθώς το εν λόγω αντικείμενο πιάνει σημαντικό χώρο στο σπίτι, υπήρξε πηγή διαφωνίας καθώς η γυναίκα μου το προτιμάει στο...υπόγειο κι εγώ στο σπίτι (η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν χωρούσε στο σπίτι και τώρα πια δεν ταιριάζει και με τα έπιπλα αλλά δεν της το λέω!!!). με τα πολλά αποφάσισα να το πουλήσω. δυστυχώς όταν πήγα να το δοκιμάσω, ενώ είναι όλα σε άψογη κατάσταση (έπιπλο και συσκευές) είδα ότι δεν δουλεύει. ανοίγοντας το πίσω πάνελ βρήκα μια καμμένη ασφάλεια. θέλω να την αντικαταστήσω αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω τι ασφάλεια είναι (να τονίσω ότι είμαι αρκτά ερασιτέεχνης στα ηλεκτρονικά)
    η ασφάλεια πάνω έχει κάποια στοιχεία αλλά δεν είναι πολύ καθαρά. γράφει κάτι σαν JNG (ή JMG) μετά έχει κάτι σαν 0.6 (ή 0.5) και μετά ένα 250. το τελευταίο είναι και το μόνο καθαρό. υπάρχει περίπτωση ολόκληρο μηχάνημα 50ετίας να θέλει μισό αμπέρ ασφάλεια; ή είναι κάτι άλλο; η αλήθεια είναι ότι το καλώδιο ρεύματος το οποίο και δεν έχει αλλαχτεί ποτέ (τουλάχιστον όσο το έχω εγώ) είναι αρκετά ψιλό και συνηγορεί προς την πλευρά της μικρής κατανάλωσης. το μηχάνημα είναι schaub lorenz όπως είπα και είναι το μοντέλο ballerina 571
    οποαιδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη haris_216 : 02-07-11 στις 23:07

Το avatar του χρήστη Thanos10
    Μέλος
    Όνομα
    θανος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Αν γραφει 0,6Α τα 250νειναι η ταση της ασφαλειας.
    Αυτο εχει και πικ-απ αν δεν κανω λαθος.

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Νέα Σμύρνη

Προεπιλογή

ευχαριστώ πολύ θάνο για την άμεση απάντηση
    μόλις τώρα είδα και το σχηματικό από ένα ballerina 59-1 και έχει κι εκεί 0.6 Α. αναρωτιέμαι αν πρέπει να μπει κανονική ασφάλεια ή βραδείας. υπάρχει κα΄ποιος λόγος;
    ναι έχει και πικάπ δίπλα από το ραδιόφωνο και ηχεία από κάτω. είναι κουκλί, αν σου αρέσουν αυτά τα αντικείμενα/εποχή. αλλά δυστυχώς ογκώδες

Μέλος
    Όνομα
    θανος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Κατι θυμαμαι Χαρη,μπορεις να βαλεις μια ασφαλεια απλη.
    Ειναι ωραιο μηχανημα.

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Νέα Σμύρνη

Προεπιλογή

σε ευχαριστώ. θα το δοκιμάσω. ανυπομονώ να το ακούσω να ξαναζωντανεύει. ελπίζω μόνο να μην έχει κάτι άλλο γιατί ούτε την πείρα έχω αλλά φαντάζομαι ότι το έτερον μου ήμισυ θα το εκτιμήσει ακόμα λιγότερο αν εκτός από το να το βλέπει πρέπει να το βλέπει και γυρισμένο με τη μούρη στον τοίχο και το πίσω πάνελ ανοιχτό

εννοείται παναγιώτη ότι δεν πετιέται. όπως είπα και παραπάνω το τεστάρησα γιατί θέλω να το δώσω. απλά ανάλογα με το αν δουλεύει ακόμα ή όχι θα καθοριστεί και το θέμα της τιμής. για περαιτέρω ψάξιμο από μένα δεν παίζει καθώς είμαι μείον σε χρόνο και εμπερία. αν λοιπόν κάψει και αυτή την ασφάλεια ελπίζω να βρεθεί κάποιος πιο μερακλής να ασχοληθεί

(υγ ευχαριστώ για το διάγραμμα. αυτό βρήκα κι εγώ και είδα την ασφάλεια)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη haris_216 : 02-07-11 στις 23:22

Το avatar του χρήστη p.gabr
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Aχαρναι

Προεπιλογή

χαρη αυτο δεν πετιεται
    λοιπον βαλτου μια ιδια ασφαλεια αλλα εαν μπορεις μετρα πρωτα για κανα βραχυκυκλωμα στους ηλεκτρολυτικους στην υψηλη αν δεν τοχεις ξανακανεις παρατατο
    αν την ξανακαψει λυπαμαι θελει μαστορα
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    θανος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Αν εισαι τυχερος και δεν εχει βλαβη, οι ασφαλειες μετα απο καποιον καιρο θελουν αλλαγη γιατι εξασθενουν.
    Αν υπαρχει τετοια περιπτωση εισαι τυχερος.

Το avatar του χρήστη p.gabr
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Aχαρναι

Προεπιλογή

πολυ σπανιο αλλα δεν εχει μαλλον αλλη επιλογη θανο

Το avatar του χρήστη ultra
    Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Thanos10 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν εισαι τυχερος και δεν εχει βλαβη, οι ασφαλειες μετα απο καποιον καιρο θελουν αλλαγη γιατι εξασθενουν.
    Θανο, μηπως μπορεις να εξηγησεις λιγο παραπανω για ποιο λογο οι ασφαλεις εξασθενουν με τον καιρο, μια και δεν το ξερω αυτο?

Παρόμοια Θέματα

1. ραδιόφωνο AIRMEC με λυχνίες
    από hukgys στο forum Ραδιόφωνο & CD Player
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-02-11, 21:31

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία