Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 4 από 4

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή Sony Bravia KDL40...

Guys εδώ και μια-δυο εβδομάδες έχω παρατηρήσει ότι στην οθόνη της τηλεόρασης που αναφέρεται στον τίτλο υπάρχει μια περιοχή κάτω δεξιά λίγο σκιασμένη. Πως πχ παίρνεις έναν αναπτήρα και "καπνίζεις" ένα τζάμι, κάπως έτσι. Δείχνει κανονικά εικόνα δηλαδή, απλά τα χρώματα σε εκείνη τη μικρή περιοχή είναι λιιιιιίγο πιο σκούρα από ότι στην υπόλοιπη οθόνη. Και το κάνει σε όλα τα χρώματα, απλά σε άλλα φαίνεται πιο έντονο, και σε άλλα λιγότερο, πχ στο άσπρο δε φαίνεται καθόλου.

Τι μπορεί να έχει συμβεί: 1. Η πιτσιρίκα κοπάνησε κάνα παιχνίδι στο panel (δύσκολο γιατί δε φαίνεται κάποιο σημείο πρόσκρουσης αντικειμένου κάπου σε αυτήν την σκούρα περιοχή). 2. Πήρε κάναν αναπτήρα και τον πλησίασε στο panel (πάλι λίγο δύσκολο γιατί δεν υπάρχει ένδειξη λιωσίματος ή κάτι τέτοιο). 3. Το έπαθε από μόνο του το panel.

Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι μπορεί να το προκάλεσε απλά θεωρώ δύσκολο να συνέβη κάποιο από τα δύο πρώτα, γιατί οπτικά η εν λόγω περιοχή δείχνει άψογη όπως ακριβώς και το υπόλοιπο panel. Επίσης, δυστυχώς δε μπορεί να είναι βρωμιά γιατί την καθάρισα εξονυχιστικά με ajax εχτές και δεν έβγαλε κάτι στο άσπρο πανί που χρησιμοποίησα.

Τώρα, το θέμα είναι πως μπορεί να διορθωθεί κάτι τέτοιο. Γιατί ενώ δεν είναι τρανταχτό σαν πρόβλημα, για εμένα που το ξέρω πέφτει εκεί το μάτι μου και με εκνευρίζει. Επομένως, ο μόνος τρόπος είναι η αλλαγή του panel? Αλήθεια, αυτή η τεχνολογία οθονών μαγνητίζεται όπως οι παλιές CRT? Πόσο θα κόστιζε η αλλαγή του panel άραγε?

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Πέτρο δυο περιπτώσεις μπορεί να συμβαίνουν,
    α. να πήρε υγρασία ανάμεσα από τους διαθλαστήρες και να φαίνεται ποιο σκούρο σε εκείνο το σημείο
    β. να είναι το LCD

Στην πρώτη περίπτωση μπορείς να το ανοίξεις και να το καθαρίσεις (αν και λίγο δύσκολο γιατί θα φαίνονταν και στο λευκό ράστερ)
    και στην δεύτερη περίπτωση αλλάζεις πάνελ (που μάλλον είναι καλύτερα να πάρεις καινούρια, λόγο κόστους).
    Όσο για το τελευταίο στις lcd δεν υπάρχει το φαινόμενο του μαγνητισμού παρά μόνο το πρόβλημα από στατικές εικόνες (κολλάνε τα πολωτικά φίλτρα σε ενδιάμεσες καταστάσεις), ένα πράγμα σαν το δικό σου πρόβλημα.
    Μια δοκιμή που μπορείς να κάνεις είναι να την αφήσεις κάποιες ώρες με άσπρο ράστερ μήπως και στρώσει.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Αν και καθυστερημένα, σε ευχαριστώ για την απάντηση σου Σπύρο.

Μόλις διορθώσω το laptop μου, θα το συνδέσω με την TV και θα το αφήσω μερικές ώρες με ένα λευκό background μήπως και στρώσει (αν και δε νομίζω). Επίσης, κάποια στιγμή θα ανεβάσω και καμιά φωτό να δείτε το "σχέδιο"...

Το παράξενο είναι πως φαίνεται μόνο σε συγκεκριμένα χρώματα. Δεν είναι σαν λεκές δηλαδή που αφήνει μια σκιά σε κάθε χρώμα που απεικονίζεται σε εκείνο το σημείο...

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spiroscfu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όσο για το τελευταίο στις lcd δεν υπάρχει το φαινόμενο του μαγνητισμού παρά μόνο το πρόβλημα από στατικές εικόνες (κολλάνε τα πολωτικά φίλτρα σε ενδιάμεσες καταστάσεις), ένα πράγμα σαν το δικό σου πρόβλημα.
    Ναι αυτό σου είπα, κάνε την δοκιμή με το laptop.

Παρόμοια Θέματα

1. TV SONY BRAVIA KDL-40S2010
    από papoys στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-09-14, 18:14
  2. Sony Bravia KDL-40p3000
    από leeperik στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-01-10, 21:06
  3. πρόβλημα με sony bravia
    από electrosalonica στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 5