Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 23

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη Phatt
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή Προβλημα σε τροφοδοτικο laptop

Εχω ενα προβλημα σε ενα τροφοδοτικο laptop μαρκας HP.Οταν το βαζω στην μπριζα ακουγεται ενα μπιπ-μπιπ απο μεσα και στην εξοδο μου δινει σε συγκεκριμενα τακτα χρονικα διαστηματα, περιπου ανα 1.5-2 δευτερολεπτα 150mV.Αξιζει να το σφαξω και να ασχοληθω μαζι του η παμε για καινουριο;Καμια ιδεα τι μπορει να εχει;
    ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Παναγιώτη μέτρησε πρώτα αν υπάρχει βραχυκύκλωμα στο καλώδιο. Πιθανόν να κόβει το τροφοδοτικό γι΄αυτόν το λόγο...
    Συνηθισμένο στα τροφοδοτικά της HP.
    Είναι αυτό με ο κ@υλ@κι στη μέση?

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Εαν εννοεις το σχεδιο του κονεκτορα ειναι αυτο εδω plug%2013.jpg
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Το avatar του χρήστη rep
    Μέλος
    Όνομα
    Χρυσοστομος
    Περιοχή
    Μακροχωρι Βεροια

Προεπιλογή

το πιν αυτο στους γνησιους φορτιστες περνει μια ταση +8-10 volt με ελαχιστη ενταση απο την πλακετα του τροφοδοτικου ,στα οχι γνησια εχω βρει μια αντισταση μερικα Κ ΩΜ μεσα στο βυσμα που κανει την ιδια δουλεια.νομιζω οτι ειναι μια ταση για start stop τις φορτισης. τις ποιο πολλες φορες κοβεται μονο το μεσαιο μπλε καλωδιο το ανοιγω και το επισκευαζω.αλλα εχω και βραχυκλωμανο απο την αλλη μερια ακριβως στην εξοδο,με ενα dremel κοβω ακριβως στην ραφη και μικρενω το καλωδιο.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Παιδακια 1000 ευχαριστω αυριο θα γινει η σφαγη και θα εχω νεα απο την περιπτωση.

Προεπιλογή

διαβαζοντας το προβλημα με τον φορτιστη που έχει ο Phatt θυμήθηκα πως και εγω ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα. δλδ κανει ένα μπιπ-μπιπ με συχνότητα περιπου 2/sec και μια ελαχιστη ταση στην εξοδο. Αλλαξα λοιπον τους 3 πυκνωτες (τους 2 πρασινους 1000μf 25v και ενα 33μf/35v) παρόλα αυτα το προβλημα συνεχίζεται δεν διορθωθηκε τπτ. εαν υπάρχει κάποια αλλη σκεψη για την λυση του προβλήματος , θα είμαι υποχρεωμένος
    14042011071.jpg

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    μακεδονία

Προεπιλογή

Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα σχετικά με το τροφοδοτικό μου του λαπτοπ hp 6730 s . Εφαρμόζω το βύσμα και δεν μου δείχνει να φορτίζει στην οθόνη του laptop . Mέτρησα τις τάσεις του εξωτερικού δακτυλίου με τον εσωτερικό και βλέπω ότι δεν σταθεροποιείται η τάση (παίζει). Το ίδιο συμβαίνει και με την τάση ανάμεσα στον εξωτερικό δακτύλιο και το κεντρικό καρφάκι pin (δηλαδή δεν σταθεροποιείται η τάση ). Γνωρίζει κανείς τι φταίει; Ευχαριστώ.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yannis1964 : 01-06-12 στις 14:43

Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Ναι αυτό εννοώ Παναγιώτη. Μέτρησε αν βραχυκυκλώνει το εξωτερικό μεταλλικό μέρος με το εσωτερικό ("τοίχωμα") .

Το avatar του χρήστη fmav
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    ..
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν λειτουργεί σωστά ο πυκνωτής startup. Είναι πολύ συνηθισμένη βλάβη στα παλμοτροφοδοτικά και τα συμπτώματα είναι τα ίδια. Προσπαθεί το τροφοδοτικό να ξεκινήσει μέσω του πυκνωτή αυτού φορτίζοντάς τον από την τάση εισόδου (320V) έτσι ώστε να αυτοτροφοδοτηθεί, δεν τα καταφέρνει και κλείνει. Μετά ξαναπροσπαθεί... κοκ

Θα το ανοίξεις και θα τον αλλάξεις με έναν ίδιο ή μεγαλύτερο καινούριο.
    Είναι ηλεκτρολυτικός, κοντά στο τμήμα εισόδου (230V, γέφυρα, μεγάλος πυκνωτής εξομάλυνσης στα 400V) και κοντά στο ολοκληρωμένο ελέγχου. Πρέπει να είναι γύρω στα 100μF/36V. Αν δεν μπορέσεις να τον βρεις, βγάλε μια φωτό για να στον δείξω.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Θαναση, οντως το εσωτερικο με το εξωτερικο βραχυκυκλωνουν, αλλα οχι με την ακιδα.Λογικο δεν ειναι να βραχυκυκλωνουν αυτα τα 2 μεταξυ τους; Το ιδιο υλικο δεν ειναι;

Φανη επειδη αυτο το ριμαδι ειναι μαλλον κολλημενο, ξερουμε κανεναν καλο τροπο για ανωδυνο "σφαξιμο";

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. προβλημα σε τροφοδοτικο laptop
    από yanis στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-10, 23:03
  2. προβλημα με laptop
    από kopritis στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-02-07, 10:10

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι