Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 12

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη cyberlord_64
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Παύλος
    Περιοχή
    Λαρισα

UnHappy Καμμενο (κυριολεκτικα) εξαρτημα μητρικης πλακετας.

Καλημέρα παιδιά
    έχω ένα Laptop το οποίο υπερθερμαίνονταν σε απίστευτο βαθμό (τόσο πολύ που το πλαστικό γύρω από την υποδοχή του φορτιστή είχε λιώσει). Όταν τον άνοιξα διαπίστωσα ότι ένα εξάρτημα είχε απανθρακωθεί (το πλαστικό που το περιέβαλε έγινε στάχτη) Οτιδήποτε γύρω του όμως φαίνεται να μην έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα. Το μόνο που γνωρίζω για το συγκεκριμένο στοιχείο είναι ότι πάνω του (κάποτε) ήταν γραμμένο "Α2". Έχει δυο ακροδέκτες άρα υποθέτω ότι είτε δίοδος θα είναι είτε αντίσταση. Έχει και αλλά τέτοια στοιχεία πάνω της η μητρική αλλά φοβάμαι να τα βγάλω για να τα μετρήσω μην χειροτερέψω την κατάσταση. Υποθέτω ότι λόγο της καταστροφής του εν λόγο εξαρτήματος υπήρξε αλλαγή στην κατανάλωση ρεύματος και γι αυτό και καταστράφηκε και η είσοδος του μετασχηματιστή. Η μητρική είναι η ASUS F3E.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους ενδιαφερθούν να βοηθήσουν.

Υ.Γ Παρακατω επισυναπτω μια φωτογραφια της περιοχης του προβληματος

laptop.jpg
    Με πρασινο η περιοχη που υπερθερμενεται
    με κοκκινο το καμμενο εξαρτημα
    με κιτρινο η εισοδος τροφοδοσιας

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69

Προεπιλογή

Παύλο , από τα λόγια σου φαίνεται ότι δεν είσαι σε θέση να αποπερατώσεις την επισκευή μόνος σου.

Η φωτογραφία είναι χάλια ..

Το μόνο που σου μένει , είναι να ψάξεις στο Ebay, για νέα μητρική από τα μεταχειρισμένα .

Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Παύλο, λογικά κοντά στο εξάρτημα θα γράφει και κάτι άλλο το οποίο δηλώνει αν είναι αντίσταση, δίοδος, πυκνωτής κτλ, του στυλ D123, η R18 η RC203 κλπ...
    Αφού λες ότι στο motherboard υπάρχουν κι άλλα εξαρτήματα με τα ίδια στοιχεία ("A2"), μπορείς να μετρήσεις άν είναι δίοδος ή αντίσταση χωρίς να χρειαστεί να το βγάλεις από πάνω.

Μια πιο καθαρή φωτογραφία θα βοηθούσε...

Το avatar του χρήστη TSAKALI
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σαββας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Εστω και ετσι..με υπερθερμανση ,δουλευε? (πριν καει)
    το τροφοδοτικο αν καταλαβα καλα , ειναι καμμενο ?
    χρειαζεσαι κατ αρχην ενα τροφοδοτικο (φορτιστη) ,ιδιας τασης
    το βαζεις πανω και βλεπεις αν ανοιγει ο υπολογιστης.
    αν ανοιγει , βγαζεις μια καθαρη φωτο και την ανεβαζεις εδω.
    αν δεν ανοιγει βγαζεις παλι μια καθαρη φωτο και την ανεβαζεις , για να διακρινουμε το εξαρτημα.

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ίσως κάποιος να έχει τέτοια μητρική και να βγάλει φωτογραφία ωστε να αναγνωρίσουμε εξάρτημα.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη cyberlord_64
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Παύλος
    Περιοχή
    Λαρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παύλο , από τα λόγια σου φαίνεται ότι δεν είσαι σε θέση να αποπερατώσεις την επισκευή μόνος σου.

Η φωτογραφία είναι χάλια ..

Το μόνο που σου μένει , είναι να ψάξεις στο Ebay, για νέα μητρική από τα μεταχειρισμένα .
    Φιλε κυριακο γνωριζω οτι οι γνωσεις μου στο θεμα των ηλεκτρονικων ειναι κατωτερες απο των περισσοτερων σε αυτο το forum αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην δοκιμασω την επισκευη? τι ειναι το χειροτερο που μπορει να συμβει? θα χαλασει η χαλασμενη μητρικη?

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Thansavv Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παύλο, λογικά κοντά στο εξάρτημα θα γράφει και κάτι άλλο το οποίο δηλώνει αν είναι αντίσταση, δίοδος, πυκνωτής κτλ, του στυλ D123, η R18 η RC203 κλπ...
    Αφού λες ότι στο motherboard υπάρχουν κι άλλα εξαρτήματα με τα ίδια στοιχεία ("A2"), μπορείς να μετρήσεις άν είναι δίοδος ή αντίσταση χωρίς να χρειαστεί να το βγάλεις από πάνω.

Μια πιο καθαρή φωτογραφία θα βοηθούσε...
    Οσο και να εψαξα δεν βρηκα κατι που να δηλωνει τα χαρακτηριστικα του συγκεκριμμενου εξαρτηματος πανω στην μητρικη. Μετροντας ομως τα υπολοιπα εξαρτηματα μαλλον προκειται για διοδο αφου αγουν μονο προς μια κατευθυνση. Τι ακριβως πρεπει να κανω για να διαπιστωσω το ειδος και τα χαρακτηριστικα της διοδου?

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από TSAKALI Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εστω και ετσι..με υπερθερμανση ,δουλευε? (πριν καει)
    το τροφοδοτικο αν καταλαβα καλα , ειναι καμμενο ?
    χρειαζεσαι κατ αρχην ενα τροφοδοτικο (φορτιστη) ,ιδιας τασης
    το βαζεις πανω και βλεπεις αν ανοιγει ο υπολογιστης.
    αν ανοιγει , βγαζεις μια καθαρη φωτο και την ανεβαζεις εδω.
    αν δεν ανοιγει βγαζεις παλι μια καθαρη φωτο και την ανεβαζεις , για να διακρινουμε το εξαρτημα.
    και με την υπερθερμανση δουλευε αλλα μπορουσα ανετα να βαλω μια καφετιερα πανω και να κανω και το καφεδακι μου. Το τροφοδοτικο καηκε μονο η αρσενικη υποδοχη (ελιωσε το πλαστικο) κατα τ'αλλα δουλευει.

Προς το παρων το μονο που εχω διαπιστωσει ειναι οτι το εξαρτημα ειναι μια διοδος. yey!
    αμα μπορεσετε να μου πειτε με ποιον τροπο μπορω να βρω τα χαρακτηριστικα θα σας ειμαι ευγνωμων εις τους αιωνας των αιωνων

Υ.Γ καλυτερη φωτογραφια δεν μπορω να ανεβασω τουλαχιστον για τις επομενες 4-5 μερες αφου η φωτογραφικη μου μηχανη την αφησα στο σπιτι (τωρα ειμαι στο τει σε αλλη πολη)

Το avatar του χρήστη tasosmos
    Μέλος
    Όνομα
    Τάσος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αν γραφει πανω Α2 και εχει διπλα μια γραμμη καθετη ως προς το εξαρτημα ειναι σιγουρα διοδος. Αν θυμαμαι καλα ειναι απλη γρηγορη, οχι schottky.

Δεν ξερω σε τι μοντελο αντιστοιχει αλλα αν εισαι αθηνα πρεπει να εχω μερικες τετοιες απο παλια μητρικη οποτε σου δινω μια να κανεις δουλεια σου αν θες.

Παντως υπ'οψιν οτι ειναι μαλλον απιθανο να ειναι καμενη μονο η διοδος, το πιθανοτερο ειναι οτι κατι αλλο αρπαξε πρωτο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tasosmos : 16-10-10 στις 17:16

Μέλος
    Περιοχή
    Thessalonikh - Xanthi

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cyberlord_64 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φιλε κυριακο γνωριζω οτι οι γνωσεις μου στο θεμα των ηλεκτρονικων ειναι κατωτερες απο των περισσοτερων σε αυτο το forum αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην δοκιμασω την επισκευη? τι ειναι το χειροτερο που μπορει να συμβει? θα χαλασει η χαλασμενη μητρικη?

Οσο και να εψαξα δεν βρηκα κατι που να δηλωνει τα χαρακτηριστικα του συγκεκριμμενου εξαρτηματος πανω στην μητρικη. Μετροντας ομως τα υπολοιπα εξαρτηματα μαλλον προκειται για διοδο αφου αγουν μονο προς μια κατευθυνση. Τι ακριβως πρεπει να κανω για να διαπιστωσω το ειδος και τα χαρακτηριστικα της διοδου?

αμα θελεις σωστη δουλεια σου εστειλα που μπορείς να βρεις το πλήρες σχηματικό ετσι ωστε να ξέρεις ακριβώς τι ειναι που .

βεβαία χωρις να ξερω τις γνώσεις σου και τον εξοπλισμό σου , έχεις δοκιμάσει ποτέ να βγάλεις ένα τετοιο εξάρτημα απο τετοια μητρική ?

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας