Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 112

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη Phatt
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή Συντηρηση παλαιου ραδιοφωνου Nordmende

Πριν 2 βδομαδες ειχα παραγγειλει απο το νετ ενα ραδιοφωνο αντικα για να ασχοληθω να το συντηρησω.Ξεκιναω ενα θεμα λοιπον για να σας δειχνω την προοδο μου αλλα και να δεχθω την πολυτιμη βοηθεια σας.

Ο Γερμανος αποδειχθηκε τετραποδο ζωο, με αποτελεσμα μετα απο περιπου 10 φορες που του ειπα να το πακεταρει σωστα και να γραψει στο κουτι "FRAGILE", να το εχει βαλει απλα σε ενα χαρτοκουτο χωρις καμια προστασια.Αποτελεσμα, μετα απο χτυπημα απ'οτι καταλαβα, να εχει στραβωσει ελαφρως το σασι, να εχει φυγει η ραγα της μιας βελονας, ενα νημα απο τις τροχαλιες του και το χειροτερο απ'ολα, εχει σπασει ο γυαλινος πινακας με τις ενδειξεις...Τελοσπαντων επειδη το πηρα σε εξεφτελιστικη τιμη, 22ε περιπου, δεν βρισκω λογο να το γυρισω πισω...

Το ραδιοφωνο ειναι παγκοσμιου ληψεως οπως τα περισσοτερα της εποχης του μαρκας Nordmende μοντελο Othello 55 το συγκεκριμενο εχει και καποια παραπανω χαρακτηριστικα απο οσα εχω δει εγω.Βελονες για συντονισμο εχει τεσσερις, θα βγαλω φωτο τον υαλοπινακα μολις τον κολλησω για να βγαλουμε καποια ακρη για το τι ειναι ποια, καθοτι ειμαι ασχετος με τα RF γενικα.Επιπροσθετα χαρακτηριστικα ειναι η ρυθμιση των πριμων και η ρυθμιση των μπασων απο ξεχωριστα ποντεσιομετρα.Σαν πρωτη κινηση γυρισα τον μετασχιματιστη στα 240V απο 220V που ηταν και αναψα το ραδιοφωνο.Επιασα με θορυβο καποιους σταθμους στην μπαντα UKW που εαν δεν λανθανω ειναι τα σημερινα μας FM.Η λαμπα για τον συντονισμο, το γνωστο μας "ματακι" δεν πρασινισε καθολου αν και αναβουν τα νηματα της.Απ'οτι θα δειτε μεσα εχει 3 μεγαφωνα και 1 tweeter.Ξεκολλησα τα μεγαφωνα για να αφαιρεσω το σασι και να ξεκινησω το καθαρισμα.Θελω να τα λυσω ολα φυλλο και φτερο και να τα καθαρισω καθως και να αλλαξωτα προβληματικα εξαρτηματα.Φοβαμαι ομως οτι το σασι ειναι λιγο μπερδεμενο για το επιπεδο μου, θελω να ειστε κοντα μου Το ευτυχημα ειναι οτι ειχε μεσα και το πληρες σχεδιο, που σιγουρα θα βοηθησει.Οι λαμπες που χρησιμοποιει ειναι οι EC92, ECH81, EF85, EABC80, EL84 και EM34 η 35.Εαν καποιος θελει φωτο με μεγαλυτερη λεπτομερεια απο το σχεδιο η οτιδηποτε μου λετε και την βγαζω.

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Απ'ότι βλέπω δεν είναι απο τις φτηνές κατασκευές για την "φτωχή" μεταπολεμική Ευρώπη που κάναν οικονομία στους μετασχηματιστές και βάζαν μέχρι και τα νήματα σε σειρά.
    Καλή συνέχεια και ... καλό κουράγιο.

Το avatar του χρήστη Τρελός Επιστήμονας
    Uploader
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κλεινόν Άστυ (Μολυσμένες Αθήνες)

Προεπιλογή

Πολύ ωραίο ραδιόφωνο αλλά, δυστυχώς, η σπασμένη κλίμακα είναι μεγάλη ζημιά. Μήπως ήταν ήδη σπασμένη στη Γερμανία και απλώς ο Γερμανός πωλητής αδιαφόρησε πλήρως για τη συσκευασία γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι υπάρχει ζημιά; καλή επιτυχία στο έργο σου!

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Δημητρη κατα την αγορα το ραδιοφωνο ηταν ακεραιο, το γνωριζω γιατι ειδα φωτογραφιες του συγκεκριμενου πριν το αγορασω.Ασε που ολα τα κομματια του γυαλιου ηταν μεσα στην συσκευασια.Σημερα κολλησα το γυαλι και μπορω να πω οτι εκανα καλη δουλεια, τα εφερα στο 97% της ευθειας, αλλα τα ψηγματα που λειπουν μας χαλανε λιγο την αισθητικη.Θα σηκωσω φωτο με το αποτελεσμα.
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Το avatar του χρήστη classic
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Καρδιτσα

Προεπιλογή

Aφου σου ευχηθω καλη επιτυχια θα σε υπενθυμισω οτι σε αυτα τα restoring δεν πρεπει να βιαζεσαι. Θα κανεις σιγα σιγα οτι μπορεις καλυτερα. Εδω δεν μετραει μονο η λειτουργικοτητα αλλα και η αψογη εξωτερικη εμφανιση. Εαν το περιβλημα δεν ειναι σε πολυ χαλια κατασταση μην το βαψεις. Ξερεις το γνησιο εχει την αιγλη του. Πριν το δεσεις και αφου αλλαξεις σχοινακι στο μεταβλητο μην παραλειψεις να το περασεις με ενα ελαφρυ στρωμα κεριου για να διατηρηθει στο χρονο.

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Arta

Προεπιλογή

μπορεις να μας δωσεις τον πωλητη??

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

Παναγιωτη για το σπασμενο τζαμι μπορεις να κανεις κατι αλλο (που το εχω διαβασει βεβαια-δεν το εχω κανει ο ιδιος).Μπορεις να σκαναρεις το τζαμι και -αφου διορθωσεις τις ατελειες με Paintshop η Photoshop- να το τυπωσεις με laser εκτυπωτη σε ειδικες πλαστικες διαφανειες (αυτες που χρησιμοποιουσαν στα overhead projectors).Mετα βαζεις μπροστα ενα τζαμι και εισαι ετοιμος.Αν δεν μπορεις εσυ μπορεις να πας σε καποιο μαγαζι Desktop publishing που λογικα θα μπορουν να το κανουν.Καλη συνεχεια!

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Γρηγορη πολυ ωραια η ιδεα σου και με καλες πιθανοτητες επιτυχιας και αισθητικης.Θα το κρατησω ομως ως εχει αν και σπασμενο γιατι δεν αισθανομαι καλα να εχω το γνησιο στα χερια μου και να βαλω κατι αλλο...Για οσους με καταλαβαινουν...

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

Φυσικα και σε καταλαβαινω!Περιμενουμε photos oταν τελειωσεις!

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Το να τελειωσω ειναι κατι που θα αργησει, γιατι αφ'ενος προχωρω αργα, πρεπει καποια στιγμη να αγορασω και υλικα, εχουμε δουλεια.Φωτο θα αναρτιουνται και κατα την προοδο.

Στο θεμα μας! Αυτο το ποντεσιομετρο πως το καθαριζουμε;Μπορουμε να ριξουμε καποιο συγκεκριμενο spray αφοβα;Στην δευτερη φωτο φαινεται η επαφη που ειναι ενα καρφι εφαπτομενο πανω σε μια μαυρη επιφανεια(καρβουνακι/γραφιτης; )

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. βλαβη σε tv nordmende
    από gdimis στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-11-11, 23:02
  2. NORDMENDE N2121CB
    από johnkou στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-11, 15:23
  3. βλάβη σε NORDMENDE 3604 σασί F14
    από chip στο forum Τηλεόραση