Πριν 2 βδομαδες ειχα παραγγειλει απο το νετ ενα ραδιοφωνο αντικα για να ασχοληθω να το συντηρησω.Ξεκιναω ενα θεμα λοιπον για να σας δειχνω την προοδο μου αλλα και να δεχθω την πολυτιμη βοηθεια σας.
Ο Γερμανος αποδειχθηκε τετραποδο ζωο, με αποτελεσμα μετα απο περιπου 10 φορες που του ειπα να το πακεταρει σωστα και να γραψει στο κουτι "FRAGILE", να το εχει βαλει απλα σε ενα χαρτοκουτο χωρις καμια προστασια.Αποτελεσμα, μετα απο χτυπημα απ'οτι καταλαβα, να εχει στραβωσει ελαφρως το σασι, να εχει φυγει η ραγα της μιας βελονας, ενα νημα απο τις τροχαλιες του και το χειροτερο απ'ολα, εχει σπασει ο γυαλινος πινακας με τις ενδειξεις...Τελοσπαντων επειδη το πηρα σε εξεφτελιστικη τιμη, 22ε περιπου, δεν βρισκω λογο να το γυρισω πισω...
Το ραδιοφωνο ειναι παγκοσμιου ληψεως οπως τα περισσοτερα της εποχης του μαρκας Nordmende μοντελο Othello 55 το συγκεκριμενο εχει και καποια παραπανω χαρακτηριστικα απο οσα εχω δει εγω.Βελονες για συντονισμο εχει τεσσερις, θα βγαλω φωτο τον υαλοπινακα μολις τον κολλησω για να βγαλουμε καποια ακρη για το τι ειναι ποια, καθοτι ειμαι ασχετος με τα RF γενικα.Επιπροσθετα χαρακτηριστικα ειναι η ρυθμιση των πριμων και η ρυθμιση των μπασων απο ξεχωριστα ποντεσιομετρα.Σαν πρωτη κινηση γυρισα τον μετασχιματιστη στα 240V απο 220V που ηταν και αναψα το ραδιοφωνο.Επιασα με θορυβο καποιους σταθμους στην μπαντα UKW που εαν δεν λανθανω ειναι τα σημερινα μας FM.Η λαμπα για τον συντονισμο, το γνωστο μας "ματακι" δεν πρασινισε καθολου αν και αναβουν τα νηματα της.Απ'οτι θα δειτε μεσα εχει 3 μεγαφωνα και 1 tweeter.Ξεκολλησα τα μεγαφωνα για να αφαιρεσω το σασι και να ξεκινησω το καθαρισμα.Θελω να τα λυσω ολα φυλλο και φτερο και να τα καθαρισω καθως και να αλλαξωτα προβληματικα εξαρτηματα.Φοβαμαι ομως οτι το σασι ειναι λιγο μπερδεμενο για το επιπεδο μου, θελω να ειστε κοντα μου Το ευτυχημα ειναι οτι ειχε μεσα και το πληρες σχεδιο, που σιγουρα θα βοηθησει.Οι λαμπες που χρησιμοποιει ειναι οι EC92, ECH81, EF85, EABC80, EL84 και EM34 η 35.Εαν καποιος θελει φωτο με μεγαλυτερη λεπτομερεια απο το σχεδιο η οτιδηποτε μου λετε και την βγαζω.